به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۸ سال پیش مجلس شورای اسلامی قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان را تصویب کرد تا حقوق بازنشستگان در بازهای مشخص همسان با حقوق شاغلان شود، اما سالها از تصویب این قانون توسط مجلس میگذشت و خبری از اجرای این قانون نبود و قرار بود منابع لازم برای اجرای این قانون توسط دولت تأمین شود، اما کمتوجهی هر ساله به این امر در لایحه بودجه یا در حالت خوشبینانه محدودیت منابع دولت، باعث شد که این موضوع دچار یک عقبماندگی جدی شود.
حال علاوه بر افزایش حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری در ابتدای سال جاری، حقوق این بازنشستگان از ماه جاری با احتساب رقم همسانسازی افزایش پیدا کرد و این آخرین مرحله برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری بود.
اکبر افتخاری رئیس صندوق بازنشستگی کشوری در این باره گفت: یک مرحله از همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری در فروردین ماه انجام شد، طرح کامل همسانسازی که برابر با ۹۰ درصد حقوق کارکنان شاغل است در مهر ماه انجام میشود. با استفاده از منابع اجرای همسان سازی در مهر ماه، پایان همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری خواهد بود.
وی بیان کرد: به یک مدل برای همسان سازی حقوق بازنشستگان رسیدیم که این مدل پایدار است و هر چه در سالهای آینده حقوق شاغلان افزایش پیدا کند، به همان میزان حقوق بازنشستگان افزایش پیدا خواهد کرد و به سطح متناسبی خواهد رسید.
به گفته محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حقوق بازنشستگان کشوری به بالای ۴ میلیون تومان رسید؛ این در حالی است که بازنشستگان تأمین اجتماعی از کم بودن حقوق خود در این وضعیت اقتصادی جامعه اظهار ناراحتی میکنند.
یکی از بازنشستگان تأمین اجتماعی در این خصوص نوشت: «من یک بازنشسته تأمین اجتماعی هستم که در همسانسازی حقوق بازنشستگان فقط ۴۰۰ هزار تومان به حقوق ما اضافه شد، مگر ما بازنشستههای تأمین اجتماعی تو این کشور زندگی نمیکنیم و چرا مانند بازنشستههای کشوری افزایش حقوق نداریم؟»
در جلسه ۱۸ تیر هیأت دولت، تمامی وزیران با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر واگذاری ۳۲ هزار میلیارد تومان سهام شرکتهای دولتی در تأدیه بدهی اش به سازمان تأمین اجتماعی موافقت کردند، به این ترتیب دست سازمان تأمین اجتماعی برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی باز شد.
بر اساس مصوبه هیأت دولت که با پیشنهاد مشترک وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی صادر شد، بخشی از سهام دولت در ۹ شرکت مهم دولتی به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شد.
بر این اساس سازمان تأمین اجتماعی متعهد شد با اتکاء به این منابع جدید ظرف مدت کوتاهی طی ماههای آتی نسبت به اجرای طرح همسان سازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اقدام فوری به عمل آورد.
مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: برای حداقل بگیران بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان و غیر حداقلبگیران تا ۸۰۰ هزار تومان افزایش خواهیم داشت که به تناسب سنوات آنها و وصولی فعلی محاسبه میشود.
در نهایت حقوق بازنشستگان بر اساس دو شاخص بیمه پردازی و مبلغ بیمه پردازی با احتساب رقم همسانسازی افزایش پیدا کرد. در این شرایط مستمری یک بازنشسته تأمین اجتماعی با ۳۰ سال سابقه، به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید، اما همه میدانیم این مبلغ با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی جامعه مبلغ زیادی نیست و باز هم دردی از دردها و مشکلات بازنشستگان تأمین اجتماعی دوا نخواهد کرد و اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری که افزایش چشمگیری هم داشته، صدای اعتراضات بازنشستگان تأمین اجتماعی را بلند کرده است.
صندوقهای بیمه هر کدام مستقل هستند و حق بیمهای را از بیمه شدگان دریافت میکنند و متناسب با آن خدمات ارائه میدهند، حق بیمه دریافتی تمامی صندوقهای بیمهای یکسان نیست و برخی از صندوقهای بیمهای ۲۴ درصد، برخی ۲۷ درصد و... حق بیمه دریافت میکنند، پس طبیعی است که خدمات متفاوت ارائه دهند.
عملکرد سازمان تأمین اجتماعی در همسانسازی حقوق بازنشستگان مطابق خواسته کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی کشور است که این کانون نمایندگان بازنشستگان تأمین اجتماعی است.
هر صندوق بیمهای مستقل، ارکان مستقلی دارد و نمیتوان این طور گفت که چرا همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی مانند سایر کشورها نیست، میزان پرداختیها متفاوت است و طبعا همسانسازی باید متناسب با پرداختیهای بازنشستگان باشد.