کد خبر: ۱۴۳۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۳
قیمت مرغ در بازار با افزایش جهشی به کیلویی ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده، ویترین مغازه‌ها پر است ،‌اما خریداری ندارد، مردم می‌گویند نمی‌دانیم این افزایش قیمت‌ها کی متوقف می‌شود؟
صراط:

قیمت مرغ در بازار به شدت افزایش یافته و طی چند روز گذشته بیش از ۷ هزار تومان در هر کیلو رشد داشته است. گزارش میدانی خبرنگار فارس از منطقه ۱۹ تهران حاکی است قیمت هر کیلو مرغ به قیمت ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رود. قیمت سایر مشتقات مرغ هم به این شرح است: 

کالا (کیلوگرم) قیمت (تومان)
مرغ  ۳۵۵۰۰
ران مرغ ۳۳۰۰۰
ران مرغ بدون کمر ۳۵۵۰۰
سینه مرغ با استخوان ۳۸۵۰۰
سینه کبابی ۵۲۵۰۰
فیله مرغ ۵۸۰۰۰
کتف و بال ۳۵۰۰۰
ساق مرغ ۳۹۰۰۰
دل مرغ ۱۶۰۰۰
پای مرغ  ۸۰۰۰
سنگدان مرغ ۱۴۰۰۰
جگر مرغ ۱۱۰۰۰

 

مشاهدات خبرنگار فارس از فروشگاه‌های منطقه ۱۹ تهران حاکی است مرغ‌ها در ویترین مغازه‌ها جا خوش کرده‌اند، اما خریداری برای آنها نیست.

یک زن میانسال در فروشگاه بزرگ به خبرنگار فارس گفت:‌ واقعا این قیمت برای مرغ بسیار گران است. تفاوت آن با گوشت کمتر شده و اگر مردم توان خرید داشته باشند، گوشت خریداری کنند، به صرفه‌تر از مرغ است. 

مهدی دستوری مدیر فروشگاه هم گفت: قیمت مرغ روز گذشته ۳۳ هزار تومان بود و امروز به بیش از ۳۵ هزار تومان رسید. طی چند روز گذشته قیمت‌ها آرام ارام افزایش یافته است، به طوری که از کیلویی ۲۸ هزار تومان امروز به ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. 

وی گفت: تولیدکنندگان مرغ از قیمت‌های بسیار گران خوراک دام گلایه دارند و می‌گویند جو را کیلویی ۷ هزار تومان خریداری می‌کنند و به همین دلیل قیمت تمام شده آنها بالاست و برایشان نمی‌صرفد مرغ را با قیمت پایین بفروشند.

پیش از این ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم مرغ را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان تصویب کرد. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که کارگروه تنظیم بازار استان تهران قیمت هر کیلوگرم مرغ را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان تصویب کرده و عرضه نهاده‌های دامی به تولیدکنندگان و دامداران نیز در قبال تحویل محصولات در شبکه‌های تعریف‌شده و با نظارت بازرسان وزارت صمت انجام می‌شود، اما اکنون تولیدکنندگان مرغ می‌گویند نهاده دولتی دریافت نمی‌کنند، بنابراین نرخ مصوب دولتی هم معنی ندارد. دولت اگر آماده است ضرر و زیان تولیدکنندگان را بپردازد، ما هم حاضریم به نرخ مصوب بفروشیم. 

سعید مشایخی مرغدار اصفهانی گفت: هر مرغ در طول دوره رشد ۳ و نیم کیلوگرم دان مصرف می‌کند که در یک مرغداری ۲۰ هزار تایی حجم بسیار زیادی است، اما دولت حدود ۳۰ درصد نهاده مورد نیاز را به نرخ دولتی به مرغداران می‌دهد و بقیه را به پنج برابر قیمت از بازار آزاد تهیه می‌کنیم. 

مرتضی رضایی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی و سرپرست شرکت پشتیبانی امور دام کشور نیز امروز تأیید کرد که تنها ۳۵ درصد کنجاله مورد نیاز مرغداران به نرخ دولتی داده می‌شود. قیمت کنجاله در بازار آزاد به بیش از ۱۵ هزار تومان رسیده و قیمت تمام شده تولید را افزایش داده است. 

جعفر امامی یکی از فعالان حوزه دامداری به خبرنگار فارس، گفت: دولت یارانه به خوراک دام و طیور می‌دهد اما واقعیت این است که این یارانه به دست دامداران نمی‌رسد. اینها بخشی در فساد و رانت حیف و میل می‌شود و در حقیقت این یارانه به اسم دامدار اما به کام دیگران است.

وی پیشنهاد کرد: دولت منت سر دامدار نگذارد و این یارانه را به خود مصرف‌کنندگان بدهد تا آنها خودشان مدیریت کنند.

افزایش قیمت مرغ و سایر محصولات پروتئینی در بازار در حالی است که تولید مازاد هم وجود دارد. سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که نیاز کشور تنها ۲ میلیون تن است. سوءمدیریت در حلقه‌های واسط، زنجیره مانند تأمین خوراک دام و طیور عامل گرانی این محصولات شده است. مشکل الان تولید نیست. دولت باید مشکلات و زنجیره‌های پیش از تولید را برطرف کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار