به گزارش خبرآنلاین، نوسانات شدید در بازار سرمایه سبب شد تا شاخص کل بورس امروز با ۵ هزار و ۵۲۳ واحد کاهش در جایگاه یک میلیون و ۵۰۷ هزار واحدی قرار گیرد.
شاخص کل با معیار هم وزن یک هزار و ۶۶۲ واحد افزایش یافت و در رقم ۴۴۴ هزار و ۳۹۸ واحد ایستاد.
در بازار بوررس امروز معامله گران ۲ میلیون معامله به ارزش ۱۳۹ هزار و ۶۰۹ میلیارد ریال انجام دادند.به این ترتیب کاهش حجم معاملات، زنگ خطر را در بازار سرمایه به صدا درآورد . ادامه این روند میتواند تهدیدی جدی را متوجه بازار سرمایه نماید.
شرکت ملی صنایع مس ایران امروز بیشترین تاثیر مثبت در این بازار برجا گذاشت و در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، معدنی و صنعتی گل گهر، پالایش نفت اصفهان، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و پالایش نفت تهران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس داشتند.
افزایش ۴۸واحدی فرابورس
شاخص کل فرابورس هم با ۴۸ واحد افزایش به رقم ۱۹ هزار و ۲۲۶ واحد رسید. معامله گران در این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۶۴ هزار و ۷۴۶ میلیارد ریال انجام دادند.
در بازار امروز ، پتروشیمی مارون و سنگ آهن گوهر زمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پلیمر آریاساسول، سرمایه گذاری صبا تامین، بانک دی و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس داشتند.;کارشناسان معتقدند بورس در کانال یک میلیون و پانصد هزار واحدی در سد سخت مقاومتی قرار دارد و رفت و برگشت کنونی طبیعی است. کارشناسان می گویند فردا نیز این نوسان می تواند ادامه داشته باشد.
بورس به کدام سمت میرود؟
حقانی نسب، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرگزاری خبرانلاین در توضیح وضعیت کنونی تاکید کرد: عقب نشینی بازار بخاطر کنترل رشد غیررسمی بازار است که سازمان از طریق ساماندهی بازارگردان ها و شروع عملیات عرضه اولیه سهمها انجام میدهد. یعنی از طریق این دو مدل سعی میکند رشد بازار را کنترل کند. ضمن این که در کنار این بحث سود بانکی را داریم که دیروز بانک مرکزی اعلام کرد نرخ سود خیلی پایین نمیآید و خود این هم مزید بر علت شد. علاوه بر اینها شایعاتی هم مطرح میکنند که من فکر میکنم اساس ندارد.
وی با اشاره به ثبات بازار ارز و احتمال کاهش قیمت در ماههای آینده تاکید کرد: اگر شاهد ثبات یا کاهش نرخ ارز باشیم، بازارهای موازیوارد فاز رکودی میشوند ولی چون بازار سرمایه اصلاح کرده ، رونق آن قطعی است. از آن جایی هم که در بودجه بحث بازار سرمایه پررنگ است و بحث استقراض از بازار سرمایه به جای وام بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، اگر رونق تولید بخواهیم باید سود بانکی کاهش پیدا کند. این اتفاق در صورتی که نرخ ارز روند باثبات یا کاهشی داشته باشد، رخ می دهد و در نتیجه رشد بازار سرمایه ادامه دار خواهد بود.
انتقاد به شیوه کنونی عرضه اولیه
وی با اشاره به عرضه اولیههای صورت گرفته و حجم اندک سهام تخصیصی به هر کد گفت: شیوه فعلی عرضه اولیه اگرچه شیوه درستی نیست اما با توجه به ساختار توده وار بازار سرمایه و ساختار عدالت محوری که هست تنها شیوه ممکن است.
وی تاکید کرد:همین عرضه اولیه یکی از عوامل مهم منفی شدن شاخص بورس در این روزهای بازار است . قبلا عرضه اولیهها از بیرون پول به بازار میآورد اما عرضههای فعلی باعث خروج پول از بازار سرمایه و فروش سهمها میشود و تاثیر منفی بر بازار میگذارد.
۲۲۳۲۲۳