در فصل امتحانات باید تغذیه ای مناسب داشته باشید تا به درستی از استرس این فصل پیشگیری کنید
در پی اضطراب و استرس، میزان ترشح هورمون آدرنالین و کورتیزول در بدن افزایش مییابد و به بدن کمک میکند انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط استرس زا داشته باشد. مواد کافئیندار مانند قهوه و چای و حتی برخی کاکائوها در کوتاهمدت سبب بیداری و تمرکز حواس میشوند، اما خواص آن در چند دقیقه برعکس و باعث برهم خوردن تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد میشود.
آبمیوههای صنعتی به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی، نامناسب و به دلیل این که انرژی زیادی را در لحظهای کوتاه تخلیه و آزاد میکنند، استرسزا هستند. در مقابل، مصرف آب خواص تسکینبخش دارد. هر فرد لازم است در طول روز، آب کافی بیاشامد. در ضمن بیش از نیم ساعت پیش از غذا و یک تا دو ساعت پس از غذا نوشیدن آب اشکالی ندارد اما آشامیدن آب و نوشیدنیهای دیگر در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ میشود.لبنیات از دیگر مواد غذایی است که در کاهش استرس دانش آموزان موثر است. مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان بسیار میتواند ثمربخش باشد. دانشآموزان باید توجه داشته باشند که در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش که موجب خواب آلودگی است پرهیز کنند اما از خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین غافل نشوند.
بیشتر بدانید : دانش آموزان در روزهای آلوده چه خوراکی هایی بخورند؟
بیشتر بدانید : نان لواش برای دانش آموزان ممنوع!
بیشتر بدانید : غذاهایی مخصوص کودکان بیش فعال
بیشتر بدانید : برنامه ریزی غذایی برای دانش آموزان
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:borna.news