به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، میدان گازی کیش در سال 1384 توسط مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت با 66 تریلیون فوت مکعب ذخیره گاز درجا کشف شد و در ابتدا طرح توسعه آن توسط دو شرکت نفت فلات قاره و حفاری شمال تدوین و بنا شد که توسعه فاز 1 با منابع شرکت نیکو عملیاتی شود اما در بهمن ماه سال 1388 و در زمانی که مسعود میرکاظمی وزیر نفت بود قرارداد توسعه بین شرکت ملی نفت و کنسرسیومی متشکل شرکتهای پتروپارس، سازه و جهان پارس به مدیریت بانک ملت به ارزش 10 میلیارد دلار منعقد شد.
اگرچه در آن زمان، سبفالله جشن ساز،مدیرعامل وقت شرکت ملی نفت، اعلام کرد که این قرارداد در نوع خود یکی از قراردادهای بی نظیر تاریخ صنعت نفت است، اما این قرارداد آنگونه که باید انجام نشد و با حاشیه هایی همراه بود تا این که سرانجام با گذشت 17 ماه از زمان انعقاد این قرارداد، با دستور رستم قاسمی، دومین وزیر نفت دولت دهم، توسعه این میدان گازی به شرکت ملی نفت واگذار شد و در نهایت اسفندماه سال 90، موافقتنامه طرح توسعه این میدان گازی میان شرکت مهندسی و توسعه نفت (کارفرما) به نمایندگی از سوی شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت های ناردیس، فراب و ناموران (پیمانکار) امضا شد.
بر اساس این گزارش، پیش تر عبدالرضا حاجی حسین نژاد، مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن)، بخشی از تاخیر در اجرای این پروژه را مربوط دولت گذشته عنوان کرده و گفته بود که پروژه میدان گازی کیش سرنوشت غم انگیزی دارد چرا که این پروژه پس از حدود 660 میلیون دلار سرمایهگذاری از محل بیتالمال رها شده است.
وی همچنین بهره برداری از این پروژه را برای آذر سال جاری وعده داده بود، به علاوه در حالی که توسعه میادین مشترک نفت و گاز از اولویت بیشتری برخوردار است اما توسعه این میدان گازی از سوی وزیر نفت مورد تاکید قرار گرفته بود.
در این زمینه حاجی حسین نژاد اخیرا با بیان اینکه فاز اول پروژه میدان گازی کیش زمستان سال ۹۵ به بهره برداری خواهد رسید ،اعلام کرد که برای فاز دوم و سوم این پروژه هم که در بخش دریایی قرار دارد به دنبال سرمایه گذار هستیم و تا کنون وعده هایی داده شده که امیدواریم به نتیجه برسد.
وی همچنین از معرفی فاز دوم و سوم میدان گازی کیش در قالب قراردادهای جدید نفتی در کنفرانس لندن خبر داده است.
بنا به این گزارش طرح توسعه میدان گازی کیش در سه فاز طراحی شده و مقدار ذخیره اقتصادی گاز برای این میدان در حدود ۳۸.۳ تریلیون فوت مکعب و مقدار میعانات گازی حدود ۳۹۸ میلیون بشکه برآورد شده است و با بهره برداری کامل انتقال روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز به خطوط سراسری محقق خواهد شد.
در فاز اول این میدان گازی نیز تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز و 11 هزار و 300 بشکه میعانات گازی پیش بینی شده است که در واقع می توان گفت با بهره برداری از فاز اول این میدان گازی حدود 30 میلیون متر مکعب و با بهره برداری کامل آن حدود 90میلیون متر مکعب گاز به تولید گاز کشور افزوده می شود.