کد خبر: ۱۵۸۹۸۴
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۰
گاهی اوقات ممکن است فردی که فوت می‌کند بدهی‌هایی داشته باشد که چگونگی پرداخت آن‌ها در قانون آمده است.
گاهی اوقات ممکن است فردی که فوت می‌کند بدهی‌هایی داشته باشد که چگونگی پرداخت آن‌ها در قانون آمده است.
پرداخت بدهی‌ متوفی

فردی که  فوت می‌کند، ممکن است اموال یا بدهی‌هایی را برای وراث خود بگذارد، اما سوالی که به وجود می‌آید این است که بدهی فرد فوت شده را چه کسی باید پرداخت کند؟ در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی چگونگی پرداخت بدهی‌ متوفی می‌پردازیم.

پرداخت بدهی‌ متوفی

اگر دارایی‌های متوفی بیش از میزان بدهی‌هایی که باقی گذاشته است، باشد مشکلی به وجود نمی‌آید، زیرا از میزان دارایی‌های او بدهی‌ها پرداخت می‌شوند و سپس باقی اموال بین ورثه تقسیم خواهد شد.

اگر فرد فوت شده بدهی داشته باشد، وراث حق تقسیم اموال را تا قبل از پرداخت بدهی‌ها ندارند، بلکه آن‌ها مکلف هستند ابتدا بدهی‌ها را پرداخت کنند و سپس باقی مانده مال را بین خود تقسیم کنند.

اموال متوفی در ابتدا به هزینه کفن و دفن خود متوفی، پرداخت طلب مربوط به طلبکاران و پرداخت حقوق و دستمزد افراد در خدمت متوفی اختصاص پیدا می‌کند، سپس اگر چیزی اضافه از اموال متوفی باقی ماند بین ورثه تقسیم می‌شود.

در مواردی که دارایی متوفی کم‌تر از بدهی‌های وی باشد، بر اساس ماده ۲۲۶ قانون امور حسبی عمل می‌شود، که مطابق این ماده، «ورثه ملزم نیستند غیر از ترکه(دارایی به جا مانده از متوفی) چیزی به طلبکاران بدهند و اگر ترکه برای اداء تمام دیون کافی نباشد، ترکه مابین تمام طلبکاران به ‌نسبت طلب آن‌ها تقسیم می‌شود.»

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با مطالب حقوقی مطلب مزایای تنظیم وصیت نامه را مطالعه کنید.

برچسب ها: ارث
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار