به
گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، مهدی کرباسیان - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - امروز - دوشنبه - در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه شرکت ملی مس ایران و صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی برای حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی، درباره تعرفه واردات فولاد اظهار کرد: این تعرفهها پاسخگو نیست، چرا که در حال حاضر چین یارانه قابل توجهی برای صادرات فولاد اختصاص داده اما در کشور ما تعرفه 10 تا 20 درصدی برای واردات فولاد درنظر گرفته شده است. در حالیکه در کشورهایی مثل ترکیه این رقم به 30 درصد میرسد.
وی با تاکید بر لزوم اتخاذ تصمیمهای جدید در زمینه واردات صنایع فولادی افزود: پیشنهاداتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت دادهایم و امیدواریم با مساعدت دولت مشکلات این وزارتخانه کاهش پیدا کند.
کرباسیان با بیان اینکه پیشنهاد ما این است که صادرات فولاد در اولویت قرار گیرد، خاطر نشان کرد: در سال گذشته 2.5 میلیون تن صادرات داشتیم که پیشبینی میکنیم این رقم در سال جاری افزایش یابد. اما اساسا راهکارهای دیگری در این زمینه نیاز است.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از پیشنهادات سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی افزایش تعرفه واردات فولاد است تا واحدهای تولیدی دچار وقفه و مشکل نشوند.
مدیر عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) ادامه داد: دومین پیشنهاد ما این است که در حوزه تولید سیستم بانکی تسهیلاتی را با نرخهای مناسبتر به تولیدکنندگان اعطا کند.
کرباسیان همچنین یکی از مهمترین محرکها برای خروج صنعت از رکود را اقدام سریع برای اختصاص جایزه صادراتی به واحدهای تولیدی دانست و افزود: باید به واحدهای تولیدی که ارزش افزوده بالایی برای کشور دارند جایزه صادراتی اعطا شود تا چرخه تولید به حرکت درآید و از رکود خارج شود.
بازار فولاد به هیچ عنوان انحصاری نیست
وی در واکنش به ایجاد کارگروهی در شورای رقابت برای بررسی انحصار در بازار فولاد اظهار کرد: به هیچ عنوان اعتقاد نداریم که بازار فولاد انحصاری است، اما در برخی اقلام ما تولید داخلی نداریم که باید با سیستم تعرفه وارد کشور شوند.
مدیر عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی(ایمیدرو) در ادامه با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی ما نباید از واردات منع شوند، افزود: باید زمینه رقابت ایجاد شود. وقتی دولت چین یارانه صادراتی اعطا میکند در واقع قیمت تمام شدهاش پایینتر از قیمت تمام شده ما خواهد بود؛ بنابراین باید به سمتی برویم که قیمتهای تمام شده در شرایط رقابتی قرار گیرند.