به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از فارس، ارسال هزاران پیامک و تماس تلفنی با مسئولان، تجمعهای متعدد و فعالیت در شبکههای اجتماعی مختلف، از جمله خبرهایی است که این روزها از فعالیت سهامداران و سرمایهگذاران در شرکتهای سرمایهگذاری و موسسات مالی و اعتباری در مشهد به گوش میرسد و هر روز فضای متفاوتی را در استان حاکم میکند که مملو از بیم و امید برای مردم است.
کمی که به عقبتر برگردیم، خواهیم دید که موضوع «شرکت توسعه بینالمللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز»، زودتر از سایر اتفاقات اخیر حوزه سرمایهگذاری در مشهد، خود را نمایان کرد و هماکنون حدود هشت ماه است که مردم و سهامداران «پدیده»، اخبار متفاوتی را در مورد این شرکت میشوند و بالاخره نمیدانند که سرانجام ماجرا به کجا میرسد.
همین سر درگمی، مردم را به این سمت سوق میدهد که خود دست به کار شوند و از حقوقشان دفاع کنند تا جایی که این روزها شاهد آن هستیم که سهامداران شرکت «پدیده» در محافل مختلف و به ویژه در شبکههای اجتماعی، برپایی تجمعات اعتراضآمیز را برنامهریزی میکنند.
طی روزهای اخیر نیز سخنانی از سوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، استاندار خراسان رضوی و دادستان مشهد در مورد موانع قانونی «شرکت توسعه بینالمللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز» مطرح شده است.
علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی در آخرین اظهارت خود در مورد فعالیت شرکت «پدیده» گفته است که «بر اساس قانون تجارت هیچ شرکت سهامی خاصی حق خروج سرمایه را ندارد، اما در استان شاهد فروش سهام این شرکتها بودیم که به آنها گفته شد اجازه ندارند. در نتیجه به جای فضای منطقی به فضایی تبدیل شد که در خور شأن نبود و سبب نگرانی مردم شد.
وی همچنین خاطرنشان کرده است که «در هیچ مقطعی به این شرکت اعلام تعطیلی نشده و حتی بارها و بارها به آنها توصیه شد که کار خود را همزمان با پیگیری امور قانونی ادامه دهند و اولویتهایی برای طرحهای نیمه کاره نیز به آنها داده شد».
غلامعلی صادقی، دادستان مشهد نیز هفته گذشته در نشست خبری خود، در مورد «پدیده» گفته است که «صدور حکم مبنی بر کلاهبرداری هنوز نهایی نشده است همچنین کارشناسی از دو مسیر و توسط دو مجموعه در مورد «پدیده» پیگیری شده اما نظر کارشناسی هنوز در این زمینه ارائه نشده».
*جدیدترین اظهارات وزیر کشور درباره پدیده/ حقوق مردم چه میشود؟
اما در این بین، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز جلسهای را دوشنبه هفته گذشته درباره «پدیده» شاندیز برگزار و تصمیمات خود را در این مورد، در پنج محور اعلام کرد که یکی از مهمترین آنها، تاکید این کمیسیون بر حفظ حقوق مردم و سهامداران بود و «مقرر شد تا هر سهامدار به اندازه مقدار سرمایهگذاری از سود و منافع آن بهرهمند شود و افراد بدون سرمایهگذاری صاحب منافع نشوند».
اما عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور نیز در جدیدترین اظهارات خود در مورد پدیده که روز گذشته در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده، از تشکیل کارگروه پیگیری موضوع تخلف پدیده شاندیز و صیانت از حقوق مردم و بیتالمال خبر داده و این گونه گفته است که «با بررسیهای انجام گرفته موارد تخلف و ادعاها شناسایی شده است که امیدواریم با همکاری مسئولان پروژه و پیگیری دستگاههای اجرایی به ویژه قوه قضائیه در مدت زمان مشخص تعیین تکلیف و این مشکل حل شود و بیشک آنچه اولویت دارد صیانت از حقوق سهامداران است که همه در این باره متفقالقول هستند».
بنابراین به نظر میرسد در کنار تمام تصمیماتی که در سطوح کلان برای این شرکت سرمایهگذاری گرفته میشود، باید به حفظ حقوق و منافع مردم، تعیین تکلیف آنها در کوتاهترین زمان ممکن و ارائه راهحلهای صحیح به سهامداران برای رسیدن به حقوق خود بیش از پیش توجه شود در غیر این صورت، مردم نیز به دلیل عدم آگاهی از روشهای صحیح و منطقی، دست به برگزاری تجمعات علیه دستگاههای دولتی و یا گسترش افکار منفی زده و از این طریق به دنبال احقاق حقوق خود میروند.
در همین رابطه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد با تأکید بر اینکه باید فضای امنی برای سرمایهگذاری در استان فراهم شود، اظهار کرد: در موضوع «پدیده» با واقعیتی روبه رو هستیم که در آن موارد قانونی رعایت نشده اما نباید اجرا پروژه را متوقف کرد زیرا این کار، پاک کردن صورت مسئله است.
*ارسال هزاران پیامک به اعضای کمیسیون امنیت ملی از سوی سهامداران
هادی شوشتری افزود: گاهی انجام برخی فعالیتها و اعتراضات نامعقول از سوی مردم سبب میشود تا روند حل مسائل مختلف با مشکل مواجه شود، مردم تا به حال هزاران پیامک برای اعضا کمیسیون ارسال کردهاند و بارها با ما تماس گرفتهاند.
وی با بیان اینکه این شکل اعتراضات نمیتواند در روند حل مشکلات «پدیده» تأثیرگذار باشد، گفت: حالا که مشکلی برای این مجموعه به وجود آمده، باید با یک رویکرد مدیریتی آن را حل کرد و استفاده از فضای مجازی و دعوت به برگزاری تجمعها، راهحل مشکل «پدیده» نیست.
شوشتری ادامه داد: به سهامداران «پدیده» توصیه میکنیم که این رویهها را در پیش نگیرند، مشکل «پدیده» را باید به شکل فراگیر و همه جانبه و با رویکرد مدیریتی حل کرد تا فضای سرمایهگذاری در مشهد امن شود.
عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی با بیان اینکه باید محیط کسب و کار را در استان امن کنیم، افزود: سرمایهگذار باید اطمینان خاطر داشته باشد که فضای امنی برای سرمایهگذاری به ویژه در مشهد، وجود دارد.
*گرفتن یا نگرفتن مجوز نباید پروژههای پدیده را تعطیل کند
وی همچنین با اشاره به تصمیمات اخیر کمیسیون امنیت ملی مجلس در مورد «پدیده» شاندیز اشاره کرد و گفت: اساسا در کشور یک راهبرد کلی وجود دارد و آن هم فراهم آوردن زمینه مناسب و قانونی برای سرمایهگذاری است، خراسان رضوی نیز به عنوان یکی از استانهای مهم و استراتژیک کشور تابعی از این متغیر کلان است و همه مسئولان اجرایی و قضایی نیز باید به ایجاد این شرایط امن کمک کنند.
شوشتری خاطرنشان کرد: اینکه در یک زمانی، پروژهای همانند «پدیده»، مجوزهای لازم را گرفته یا نگرفته نمیتواند بهانهای باشد که جلوی کار را بگیرد، هماکنون نیز با تصمیمات کمیسیون امنیت ملی، باید دولت و بخش خصوصی را بر سر یک میز نشاند و به یک راه حل بهینه رسید تا هم منافع مردم و هم منافع بخش دولتی و خصوصی تأمین شود.
*برگزاری اجتماعات غیر قانونی کار مناسبی نیست
معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد درباره برپایی تجمعات اعتراض آمیز از سوی سهامداران پدیده اظهار کرد: طبیعتا برگزاری اجتماعات غیرقانونی از سوی مردم کار درستی نیست و یکی از کارکردهای اجتماعی خبرنگاران و رسانهها این است که مردم را به قانونمداری تشویق کنند.
سید محسن صادقی افزود: موضوعی که در مورد «پدیده» مطرح شد این بود که این شرکت بتواند اشکالات و نواقص خود را برطرف کرده، مواردی را که مغایر قانون بوده اصلاح کند و در یک چارچوب قانونی وارد داد و ستد شود که آن هم از طریق ورود به بورس امکانپذیر است.
وی ادامه داد: طبیعتا اگر «پدیده» مسیری را که برایش تعریف شده طی کند و فعالیت خود را در مسیر قانونی قرار دهد میتواند وارد بورس شده و مشکلاتش را پایان بخشد.
صادقی با اشاره به عملکرد مردم و سهامداران این شرکت سرمایهگذاری گفت: مردم نیز همان گونه گه تا به حال منتظر عملکرد مدیران «پدیده» بودهاند، باید هماکنون نیز تحمل و تأمل کنند تا این مسیر قانونی طی شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی همچنین به تصمیمات اخیر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در مورد شرکت «پدیده» اشاره کرد و افزود: تأکید کمیسیون امنیت ملی بر روی پنج موضوع بود و یکی از ان موضوعات این بود که «پدیده» بتواند مسائلی را که در ارتباط با رعایت ضوابط قانونی است، مد نظر قرار دهد.
*«پدیده» نسبت به تکمیل پروژههای نیمه تمام اقدام کند
وی بیان کرد: این شرکت باید نسبت به تکمیل پروژههای نیمه تمام اقدام کند، حقوقی که مربوط به دولت و کمیسیون ماده پنج و ماده 100 است را رعایت کرده و فعالیتهایی را که مغایر با طرح جامع شهرسازی است، برطرف کند تا بتواند در چارچوب قوانین و مقرارت به فعالیت خود ادامه دهد.
صادقی، رویکرد و دیدگاه استانداری خراسان رضوی نسبت به «پدیده» را فعالیت این شرکت در چارچوب مقررات و ضوابط عنوان کرد و ادامه داد: دیدگاه ما نسبت به «پدیده» این است که هر گونه فروش سهام این شرکت مشخصا باید در قالب بورس باشد.
*مصوبات کمیسیون امنیت ملی به دست ما نرسیده است
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا تصمیمات اخیر کمیسیون امنیت ملی مجلس در مورد شرکت «پدیده» میتواند در روند حل مشکلات این شرکت و سهامداران آن موثر باشد، خاطرنشان کرد: اطلاعات مربوط به تصمیمات این کمیسیون به دست ما نرسیده و تنها از طریق رسانهها اطلاع پیدا کردهایم بنابراین اجازه بدهید این مصوبات به دست ما برسد تا پس از بررسی آنها بتوانیم نظر خود را اعلام کنیم.