آبگوشت غذایی با خواص شگفت انگیز و مقوی است اما برای بعضی افراد مضر است و بهتر است از خوردن این غذا پرهیز کنند
آبگوشت یکی از غذاهای سنتی ایرانیان بوده؛ این غذا حاوی ویتامین A، گروه ویتامینهای B به ویژه B۱۲ و مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین و نشاسته است.
برای بررسی خواص آبگوشت و اینکه چه افرادی باید در مصرف آن احتیاط کنند با یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
گوشت و حبوبات موجود در آبگوشت به علت داشتن پروتئین و آهن برای افراد لاغر و مبتلایان به کمخونی بسیار مفید است؛ این غذا قوای جنسی را افزایش میدهد و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن است.
آبگوشت بهتر است همراه با سبزیجات و پیاز مصرف شود؛ سبزیجات و پیاز حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار و چربی خون مفید است؛ افراد دچار این عوارض نباید موقع مصرف آبگوشت به آن نمک اضافه کنند.
افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، این اشخاص باید آبگوشت را همراه با نان جو میل کنند.
این غذا مقوی و سنگین است، بنابراین باید در وعده ناهار میل شود؛ افرادی که دچار ضعف معده هستند باید پس از صرف آبگوشت یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان میل کنند؛ این عرقیجات علاوه بر اینکه نفخ و باد شکم را از بین میبرند به هضم غذا هم کمک میکنند.
مبتلایان به نقرس بهتر است این غذا را استفاده نکنند و در صورت مصرف حتماً مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند.
مبتلایان به بیماریهایی مانند گواتر، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی، سنگ کلیه اگزالاتی، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند؛ اشخاص سوداویمزاج هم بهتر است آبگوشت نخورند.
بیشتر بدانید : دیزی خورها بخوانند
بیشتر بدانید : اتفاقاتی که با نخوردن گوشت قرمز در بدنمان رخ می دهد
بیشتر بدانید : خوردن این غذاها در دوران بارداری ممنوع!
بیشتر بدانید : مفیدترین و سالم ترین گوشت کدام گوشت است؟ از گوشت بز تا میگو
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:borna.news