کد خبر: ۱۶۹۳۰
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵
معاون وزیر جهادکشاورزی:
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی با تاکید براینکه واردات میوه همچنان ممنوع است، گفت: واردات غیرقانونی میوه با حجم بالا از بازارچه های مرزی نه تنها گریبانگیر بخش کشاورزی شده بلکه تداوم قاچاق میوه می تواند در آینده منافع ملی را با مخاطرات جبران ناپذیری مواجه سازد.
به گزارش تجارت آنلاين، محمدعلی طهماسبی روز دوشنبه درگفت و گو با ایرنا، در خصوص اینکه چه میوه هایی مجوز واردات را دارند نیز افزود: وزارت جهادکشاورزی طی 4 سال گذشته و با هدف حمایت از تولیدکنندگان و کشاورزان داخلی، واردات انواع میوه به جزء موز، آناناس و انبه را ممنوع اعلام کرده است.

وی تاکید کرد: با وجود اینکه واردات موز، آناناس و انبه برای کشور ما ممنوع نیست اما رعایت شرایط و ضوابط قرنطینه ای از کشورهای مقصد نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به گفته وی، در حال حاضر سالانه بیش از 16 میلیون تن انواع محصولات باغی در کشور تولید می شود که حفظ این میزان محصول تولیدی مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

وی اظهار داشت: البته طی این مدت انواع میوه خارجی نظیر انگور شیلی، پرتقال مصری، سیب فرانسوی، نارنگی پاکستانی و لیموترش به صورت قاچاق و پیله وری از سوی بازارچه های مرزی وارد کشور می شود.

وی تصریح کرد: در حالی که انتظار می رفت بازارچه های مرزی در صادرات محصولات کشاورزی نقش اساسی ایفا کنند، این بازارچه ها نه تنها کمکی به این بخش نکردند بلکه با ورود انواع میوه خارج از رعایت ضوابط قرنطینه ای امکان انتقال آفات و بیماری های گیاهی را به کشور فراهم کرده و در همین زمینه وبال گردن بخش کشاورزی نیز شده اند.

معاون وزیر جهادکشاورزی در امور باغبانی گفت: برخی مدعی هستند ورود انواع میوه از طریق بازارچه های مرزی تحت عنوان پیله وری برای امرار معاش ساکنان آن مناطق است، در حالی که ورود میوه در حجم بالای 3 تا 4 هزار تن نمی تواند به معنای پیله وری و امرار معاش باشد بلکه این قاچاقچیان هستند که از راه های غیرقانونی این حجم بالای میوه را وارد کشور می کنند.

وی اضافه کرد: قاچاق میوه علاوه بر از بین بردن باغات به دلیل ورود آفات و بیماری های جدید می تواند تولید داخلی، منافع ملی و اشتغالزایی را با مشکلات عدیده ای مواجه سازد به طوری که وقتی باغات در اثر شیوع بیماری و آفت از بین می روند، روستاییان و کشاورزان به حاشیه شهرها مهاجرت کرده و در نهایت تاوان آن را دولت و مردم می پردازند.

وی ادامه داد: بنابراین هیچ دستگاه دولتی نمی تواند در قاچاق میوه سهیم باشد، بلکه این بازارچه های مرزی هستند که تحت عنوان پیله وری در این بخش فعالیت دارند.

طهماسبی افزود: در همین راستا وزیر جهادکشاورزی برای جلوگیری از ورود انواع آفت و بیماری گیاهی از طریق واردات میوه های قاچاق بازارچه های مرزی مکاتباتی را با استانداران مرزی داشته اند و ضمن آگاه سازی آنان نسبت به خطرات ناشی از این مسئله خواستار تشدید برخورد با متخلفان و قاچاقچیان شده اند.

وی تاکید کرد: البته با اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم و مسئولان استان های مرزی تا حدودی از ورود میوه های قاچاق جلوگیری شده به طور مثال بتازگی در آذربایجان غربی، 25 کانتینر انواع میوه رنگارنگ قاچاق کشف و در بازدید و بررسی مسئولان سازمان حفظ نباتات کشور ضبط و مرجوع شد.

به گفته وی، در بازدید و بررسی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از میوه های این کانتینرها تعدادی از میوه ها به بیماری و آفت مگس میوه مدیترانه ای آلوده بودند که با ورود آنها به کشور به طور حتم بخش قابل توجهی از باغات با این بیماری درگیر می شدند.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: همچنین به تازگی وزیر جهادکشاورزی با سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز مکاتباتی برای جلوگیری از پدیده قاچاق میوه داشته و هم اکنون این موضوع در دست پیگیری است.

وی ضمن تاکید بر اینکه رسانه های جمعی در اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم و مسئولان درخصوص مضررات قاچاق میوه نقش بسزایی دارند، گفت: قاچاق میوه تنها برای تعدادی دلال منفعت آنی دارد، اما علاوه بر ضرر و زیان جبران ناپذیر در کوتاه مدت در منافع ملی، تولید داخلی و بازار کسب و کار می تواند در بلندمدت نیز هزینه های غیرقابل برآوردی برای کشور ایجاد کند.

طهماسبی با بیان اینکه رعایت مسائل قرنطینه ای و بهداشت گیاهی تنها مورد توجه و تاکید ایران نیست، گفت: طبق روال در تمام دنیا، وقتی کشوری می خواهد واردات برای اندام گیاهی از جمله میوه، بذر و نهال داشته باشد تمام باغات میوه کشور مقصد را مورد بازدید و بررسی قرار می دهند تا باغات از استاندارد لازم بهداشت گیاهی برخوردار باشند، حتی در امریکا زمانی که می خواهند از اسپانیا مرکبات وارد کنند، چندین بار از باغات میوه این کشور بازدید به عمل می آید و پس از صدور مجوز میوه مورد نظر وارد کشور مبدا می شود.

به گفته وی، در دنیا قوانین قرنطینه گیاهی برای حفظ محصولات تولید داخل کشورها است.

وی ادامه داد: بنابراین رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه گیاهی تنها خواست ایران نیست بلکه در تمام دنیا برای واردات یک محصول کشاورزی شیوه های قرنطینه ای متعددی اعمال می شود.

طهماسبی از مسئولان و استانداران مرزی خواست تا با تشدید نظارت ها و کنترل ها بر بازارچه های مرزی از ورود میوه های قاچاق که می تواند آلودگی و بیماری گیاهی را به کشور منتقل کند، جلوگیری کنند.
نام:
ایمیل:
* نظر: