نائبرئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران گفت: بانک صادرات ایران با ارائه طرحهای متنوع بانکی از جمله طرح طراوت، در اقتصاد مقاومتی به صورت عملیاتی فعالیت کرده است.
نائبرئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران گفت: بانک صادرات ایران با ارائه طرحهای متنوع بانکی از جمله طرح طراوت، در اقتصاد مقاومتی به صورت عملیاتی فعالیت کرده است.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، امیر یوسفیان در چهارمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری که با رویکرد نقش مدیران اقتصادی در پیشبرد اقتصاد مقاومتی و جهش تولید و با حضور معاون حقوقی رئیس جمهور، نمایندگان مجلس، مسئولان، کارشناسان، اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مدیران واحدهای تولیدی و اقتصادی برگزار شده بود، از استقبال مناسب واحدهای تولیدی از اعتبارات اسنادی ریالی در قالب طرح طراوت بانک خبر داد و افزود: بانک صادرات ایران با ارائه طرح طراوت و عملیاتی کردن زنجیره تامین به دنبال این است که به استمرار تولید کمک کند. این طرح با استقبال مطلوبی از سوی بخشهای مختلف اقتصادی روبرو شده به نحوی که از ۴۴۰ هزار میلیارد ریال صدور اعتبارات اسنادی ریالی از ابتدای سال ۹۹ تاکنون، ۱۷۰ هزار میلیارد ریال از این اعتبارات تنزیل شده است.
وی در تبیین نوآوری بانک صادرات ایران در مدل زنجیره تأمین مالی واحدهای مختلف تولیدی در قالب طرحهای طراوت، تشدید تحریمهای ظالمانه اقتصادی و تورم را به عنوان دو مانع مهم برای استمرار و افزایش فعالیت واحدهای مختلف اقتصادی عنوان کرد و افزود: تحریمهای اقتصادی موجب تشدید مشکلات واردات و صادرات کالا، خدمات و همچنین نقل و انتقال پول شده و همزمان افزایش تورم نیز به افزایش قابل ملاحظه قیمت تمامشده کالا منجر گردیده است. فشار تحریمها در حالی حذف اعتبارات ارزی فاینانس، ریفاینانس و یوزانس را در پی داشته که منابع بانکها به اندازه کافی رشد نداشته و عدم کفایت آن، امکان تأمین سرمایه درگردش واحدهای تولیدی و نیاز مضاعف آنها را از نظام بانکی سلب کرده است. همزمان افزایش تورم، امکان خرید و فروش اعتباری و نسیه را از بازار داخلی حذف کرده و توان خریداران و متقاضیان محصولات داخلی را کاهش داده است.
نائبرئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران عدم امکان سرمایهگذاری جدید و کاهش تولید، فروش و اشتغال را نتیجه این وضعیت عنوان کرد و افزود: بانک صادرات ایران با نوآوری در زمینه طرحهای نوین بانکی، طرح طراوت (طرح اعتباری ویژه تولید) را با هدف افزایش تولید، اشتغال و همچنین امکان سرمایهگذاری در طرحهای توسعهای ارائه کرده است.
یوسفیان از اجرایی شدن سه طرح پتروشیمی در قالب طرح طراوت خبر داد و ابراز کرد: طرح طراوت با استفاده از اعتبارات اسنادی ریالی از ابتدای سال ٩٨ به عنوان طرحی موفق و بدیع توسط بانک صادرات ایران ارائه شد و مورد استفاده بخشهای مختلف اقتصادی از جمله صنایع پتروشیمی، دارویی، فولادی، غذایی و سایر بخشها قرار گرفته است. این طرح توانسته با تخصیص یک واحد تسهیلات ریالی به چند شرکت در زنجیره تامین در واحدهای تولیدی، جایگزینی مناسبی برای اعتبارات ارزی از جمله فاینانس، ریفاینانس و یوزانس شده و ضمن کاهش هزینه مالی واحدهای تولیدی، خرید و فروش اعتباری و مشی نسیه فروشی را احیا کند. به نحوی که امکان دریافت تسهیلات بدون ضامن و با کمترین بروکراسی، امکان خرید نسیه مواد اولیه و فروش بدون ریسک را در صنایع فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه نرخ سود بانکی در ایران نصف میزان تورم و پایینترین نرخ سود نسبت به تورم در کل جهان است، تصریح کرد: تقاضا برای دریافت تسهیلات در کشور زیاد است از این رو در قالب طرح طراوت، واحدهای تولیدی و فروشندگان مواد اولیه میتوانند محصولات تولیدی و مواد اولیه خود را به صورت نسیه به خریداران در ازای اعتبارات اسنادی ریالی مدتدار (حداکثر ٣٦٠ روز) صادر شده توسط شعب بانک صادرات ایران بفروشند. همچنین دارندگان اعتبارات اسنادی ریالی موصوف به همراه اسناد مثبته در خصوص حمل و نقل کالا یا مواد اولیه میتوانند با مراجعه به شعب بانک صادرات ایران با سادهترین روش و بدون ضامن در اسرع وقت نسبت به تنزیل اعتبارات اسنادی مذکور در قالب خرید دین اقدام کنند و مبلغ فروش کالا یا مواد اولیه را نقدا دریافت کنند.
نائبرئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران با بر شمردن مزیتهای دیگر طرح طراوت، از جمله فروش انبوه، فروش به صورت نسیه و فروش بدون ریسک، این طرح را مناسب واحدهای تولیدی حقیقی و حقوقی، فروشندگان مواد اولیه به واحدهای تولیدی، بنکداران و خریداران عمده محصولات واحدهای تولیدی و همچنین خرده فروشان و مصرفکنندگان نهایی عنوان کرد.
وي همچنين طرحهاي طراوت «توسعه» و «مسکن» را نيز به عنوان دو محصول ديگر براي کمک به افزايش ظرفيت واحدهاي توليدي و کاهش هزينههاي اجرايي پروژههاي ساختماني معرفي کرد و افزود: بانک صادرات ايران با ارائه طرح طراوت توسعه به دنبال کمک به ايجاد و توسعه واحدهاي جديد توليدي و خدماتي و همچنين افزايش ظرفيت توليد يا خدمات واحدهاي موجود از طريق نوسازي و جايگزيني ماشينآلات و تأسيسات است و مجريان طرحها ميتوانند منابع مالي مورد نياز خود را به صورت نسيه براي ايجاد و توسعه جايگزيني از طريق گشايش اعتبارات اسنادي داخلي مدتدار ١٢ الي ١٨ ماهه به نفع پيمانکار يا فروشنده تأمين کنند. در سررسيد اعتبارات اسنادي موصوف مانده بدهي مجريان طرح در قالب تسهيلات فروش اقساطي سه ساله تقسيط و دريافت ميشود. فروشندگان ماشينآلات، تجهيزات، تأسيسات پيمانکاران که از طريق اعتبارات اسنادي داخلي مدتدار، اقدام به فروش محصولات و خدمات خود کردهاند، ميتوانند اسناد ياد شده را در قالب عقد خريد دين نزد شعب بانک صادرات ايران تنزيل وپول خود را دريافت کنند يا مواد اوليه مورد نيازشان را از طريق گشايش اعتبارات اسنادي داخلي به پشتوانه اعتبارات اسنادي گشايش شده به نفع آنها خريداري کنند.
يوسفيان افزود: طرح طراوت مسکن نيز امکان خريد مصالح، تأسيسات و آهنآلات به صورت نسيه ١٢ تا ١٨ ماهه با استفاده از اعتبارات اسنادي ريالي مدتدار بانک صادرات ايران را براي سازندگان واحدهاي مسکوني فراهم کرده تا هزينههاي اجراي پروژههاي ساختماني به دليل خريد کلي مصالح و پرداخت کارمزد به جاي سود، به صورت قابل توجهي کاهش يابد.
وي با بيان اينکه اين تسهيلات در قبال ترهين محل اجراي طرح قابل پرداخت است، افزود: استفاده از اعتبارات اسنادي اطمينان و نظارت بانک را بر مصرف تسهيلات بيشتر ميکند و فروشندگان و توليدکنندگان مصالح ساختماني و تأسيسات ميتوانند بدون دغدغه از اعتبار مشتري نسبت به فروش مصالح در قبال اعتبارات اسنادي ريالي مدتدار بانک صادرات به صورت نسيه حداکثر تا ١٨ ماه اقدام کنند.
در این مراسم همچنین از بانک صادرات ایران به عنوان یکی از پیشگامان عرصه رضایتمندی مشتری در جهت دستیابی به اهداف ارزشمند اقتصاد مقاومتی و جهش تولید با اعطای تندیس ویژه این اجلاس قدردانی شد.