همزمان با انتشار گزارش هایی در فضای آنلاین در خصوص افزایش موارد قفل شدن گوشی های مدل (Redmi) و (Mi) شیائومی در کشورها و سرزمین هایی که هدف تحریم های آمریکا قرار دارند، روند قیمت تلفن های این برند در کشور ریزشی شد.
رصد قیمت ها در بازار تلفن های همراه حاکی از کاهش قیمت تلفن های همراه شیائومی در بازار همسو با انتشار اخباری مبنی بر قفل شدن تلفن های همراه این برند است؛ رصد روند قیمت های تلفن های همراه شیائومی در بازار نشان می دهد که تلفن همراه شیائومی رد می نوت ۱۰ از ۶ میلیون و ۶۸۵ هزار تومان در هفته گذشته امروز به ۵ میلیون و ۹۴۹ هزار تومان رسیده است.
این ریزش قیمت ها به طور گسترده در بین تلفن های همراه شیائومی مشهود است به طوری که شیائومی mi ۱۱ lite در یک هفته اخیر نزدیک به ۵۰۰ هزار تومان ارزان شده است و در حال حاضر ۷ میلیون و ۹۸۰ هزار تومان قیمت خورده است؛ در این بین اما مدل ردمی تلفن های همراه شیائومی نسبت به سایر مدل ها در این مدت کاهش قیمت بیشتری را تجربه کردند به طوری که قیمت شیائومی رد می نوت ۸ پرو از ۶ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان در هفته گذشته امروز به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
شیائمی رد می نوت ۹ پرو نیز در حالی امروز ۶ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان قیمت خورده است که این تلفن همراه در هفته گذشته به قیمت ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش می شده است.
در روزهای اخیر گزارشهای فراوانی در شبکه مجازی از غیرفعال شدن برخی از تلفنهای همراه شرکت شیائومی در کوبا و سوریه منتشر شده است؛ در تصویرهایی که در فضای مجازی منتشر شده صفحه نمایش تلفنهای همراه شرکت شیائومی به چشم میخورد که روی آن پیامی با این مضمون آمده که این دستگاه به دلیل تحریمهای بینالمللی قفل شده است.
با وجود این تصویرها و خبرهایی که در این زمینه در رسانهها منتشر شده محمدرضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل به ایرانیان توصیه کرده است که از این بابت نگران نباشند.
در همین حال رئیس اتحادیه صنف دستگاههای مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تهران با بیان اینکه کالایی از شرکت شیائومی و سایر برندها بهعلت تحریمها به طور مستقیم وارد کشور نمیشود، گفت: برای برند شیائومی در ایران تاکنون موردی با مشکل از کار افتادن مراجعه نکرده و به نظر میرسد مشکلی برای هیچ دستگاهی پیش نیاید.
مهدی محبی در یک برنامه رادیویی با اشاره به خبر از کار افتادن گوشیهای برند شیائومی، اظهار کرد: کالایی از شرکت شیائومی و سایر برندها بهعلت تحریمها به طور مستقیم وارد کشور نمیشود که بخواهند آن را قطع کنند، این کالاها از کشور دیگری به جز کشور اصلی میآید و لذا برای این کار حتما باید در آن کشورها سیمکارت خورده و ثبت شود تا بتواند وارد کشور شود، چراکه سهمیه همان کشورهاست.
وی ادامه داد: این مشکل برای کالاهایی است که به صورت مسافری از اروپا وارد شده و بدون آنکه در همان کشور سیمکارت وارد شود احتمال قطعی در کشور وجود دارد. فردی کوبایی گوشی شیائومی را از کشوری اروپایی تهیه کرده و به دلیل آنکه در همان کشور سیمکارت نینداخته، موجب قطعی گوشی وی شده و خبر را رسانهای کرده است.
رئیس اتحادیه صنف دستگاههای مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تهران پیرامون امنیتی بودن این قطعی از سمت شرکت شیائومی خاطرنشان کرد: معمولا این موارد پیش نمیآید و پس از آنکه درصد فروش شیائومی بالا رفته، رقیبها به فکر کارهای اینچنینی هستند اما در کشور ما برای گوشیهای شیائومی که به صورت قانونی وارد کشور شده، مشکلی وجود ندارد. بنابراین برای برند شیائومی در ایران تا کنون موردی با این مشکل مراجعه نکرده و به نظر میرسد مشکلی برای هیچ دستگاهی پیش نیاید.
محبی با بیان اینکه رونمایی از آیفون ۱۳ و قطعی برخی گوشیهای شیائومی میتواند به هم مرتبط و به منظور رقابت صورت گرفته باشد، در مورد پیشفروش ۸۵ میلیون تومانی گوشی آیفون ۱۳ گفت: این قیمت ۱۰۰ درصد بازارگرمی است. وقتی کالایی برای اولین بار وارد کشور شده با قیمت بالاتری عرضه میشود، اما پیشنهاد میشود کالا را پیشفروش نکنند و حتما آن را از قبل بررسی کنند. کالا به طور وفور در کشور هست و برای تمام برندها مشکلی نداریم و در حال حاضر مشکلی برای قیمت آن وجود ندارد و چون به صورت ارز نیمایی وارد شده، قیمت بالایی در بازار نخواهد داشت.