به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سید محمدسعید جعفری کرمانشاهی در روز 18 بهمن 1331 در قصرشیرین و در ایام تصدی پدرش بر گمرک خسروی به دنیا آمد. سلسله ایشان از سادات قدیمی و اصیل کرمانشاه بود و با چهل واسطه به امام حسن ابن علی ابن ابیطالب (ع) میپیوست. شهید جعفری در کودکی با هدایت پدرش سیدکاظم قرآن را به خوبی یاد گرفته بود و در نوجوانی با اندوخته دوران کودکیاش مدام آدمهای اطرافش را شگفتزده میکرد.
شهید جعفری در دوران تحصیل گوی سبقت را از همه ربوده بود. تحصیل حوزویاش را پای درس اساتیدی همچون آیتالله جلیلی و آیتالله نجومی شروع کرده و درس و مدرسهاش را هم تا دیپلم ریاضی ادامه داد. 22 شهریور 1353 با دختر حاج جعفر پولکی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج فرزندی به نام عبدالصالح است. از همان بدو پیوستن به نهضت امام و حتی قبل از آن ارادت شهید جعفری به امام در حد اعلی بود تا در غرب کشور مؤسس حرکتهای انقلابی در راستای نهضت امام باشد.
شهید جعفری فرمانده سپاه در غرب کشور بود و در تصمیمگیریها و اعمالش با کسی تعارف نداشت. این شهید هرگز خسته نمیشد و نمیگفت من تکلیف خود را انجام دادهام، چون به راهی که انتخاب کرده بود ایمان مطلق داشت هر نوع تغییر در لباس برایش ایجاد میشد آن را فقط تغییر در لباس میدید نه در هدف و مأموریت و میگفت امروز لباس سبز بر تن ما است و فردا اگر نباشد لباس خاکی میپوشیم؛ راه و مأموریت تغییر نکرده است.
مقام معظم رهبری با عنایت به این خدمات در سفر به کرمانشاه درباره شهید سعید جعفری، فرمودند: «شهید سید محمد سعید جعفری، شهید پیشرو و پیشتاز با جمع رفقای خودش رفتند از پادگان لشکر سنندج دفاع کردند، فهمیدند که معنای این دفاع چیست، تسلط ضدانقلاب بر یک پادگان نظامی معنایش چیست. این زود فهمیدن، بهوقت فهمیدن، بههنگام عمل کردن و پاسخ به نیاز دادن این آن نقطه برجستهای است که نباید مغفول بماند».
یادواره شهید شاخص سردار سید محمدسعید جعفری، روزهای سهشنبه و چهارشنبه چهارم و پنجم آبان در ساعت 20 با حضور خانوادههای شهدا، جانبازان، آزادگان، ایثارگران، مسئولان و مردم شهیدپرور استان کرمانشاه در دانشگاه رازی برگزار میشود و بخش وبیناری این یادواره از این نشانی در دسترس عموم قرار دارد.
در شب نخست این یادواره سید صالح جعفری (فرزند شهید)، حجتالاسلام حمید رسایی سخنرانی میکند و در شب دوم صادق اشک تلخ یکی از همرزمان شهید و سردار علی ناظری معاون حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و مهرداد رضاییفر نویسنده کتاب «ماه در محاق» به ایراد سخنرانی میپردازند و در پایان مراسم از کتاب زندگینامه شهید رونمایی میشود.
سعید جعفری با شجاعت تمام در زمان اوج قدرت رژیم پهلوی و در هنگام جشنهای 2500 ساله، همه جا در سخنرانیهای خود از مبارزه و قیام سخن گفت و از همان سال 1352 مورد گزارش هفتگی ساواک قرار گرفت. از سال 1353 فعالیتهای خود را به منطقه غرب گسترش داد و سخنرانیهای متعدد در استانهای ایلام، کردستان و همدان برگزار کرد. ارتباط وسیع این شهید با روحانیت و نقش محوری او به عنوان حلقه رابط میان علمای منطقه منجر به تشکیل جامعه روحانیت کرمانشاه در سال 56 و جامعه روحانیت غرب کشور و نیز مجمع روحانیون تبعیدی در سال 57 شد.
با آزادی زندانیان سیاسی شهید جعفری نیز بعد از یک ماه و چندی آزاد شد. به محض آزادی با شکلدهی شاگردان و جوانان متدین و متعهد شهر کمیته حفاظت شهری کرمانشاه را در اول آذر ماه 57 راهاندازی کرد و شهر را به 14 منطقه حفاظتی تقسیم و برای هر یک از گروهها یک مسئول گذاشت و مقر و پایگاه هر یک از حوزههای استحفاظی را مسجد آن منطقه قرار داد و پایگاه مرکزی کمیتهها نیز تحت نظر آیتالله جلیلی در مسجد آیتالله بروجردی مستقر شد.
شهید جعفری در طول مبارزات انقلاب جوانانی را برای مبارزه با رژیم طاغوت آموزش داد که بعدها هسته نخست تشکیل سپاه در غرب کشور را تشکیل دادند. در جریان تحرکات ضدانقلاب در روزهای نخست وقوع انقلاب اسلامی، شهید جعفری با کمک نیروهای آموزش دیده در سنندج حاضر شد و به دفاع از پادگان سنندج پرداخت تا دست گروهکها به سلاحهای این پادگان نرسد و مقدمات محو ضدانقلاب در غرب کشور ایجاد شود.
شهید جعفری نخستین فرمانده سپاه در کرمانشاه شد و رد اقدامات این شهید در تثبیت انقلاب در غرب کشور و مبارزه با ضد انقلاب از پادگانهای سنندج، مهاباد و مریوان و در شهرهای دالاهو، پاوه و روانسر تا طرح تشکیل پیشمرگان کرد مسلمان دیده میشود و این شهید در چهارم آبان 1359 در شب خجسته عید غدیر ولایت مرتضوی در خط مقدم جنگ و ارتفاعات قراویز و پس از عمری کوتاه اما بسیار پربرکت به اجداد پاک و شهید خویش تأسی کرد.
تشکیل و راهاندازی نخستین هستههای مقاومت مردمی در استان کرمانشاه، تشکیل بسیج مستضعفین در غرب کشور، نخستین فرمانده بسیج در استان کرمانشاه، نخستین فرمانده سپاه کرمانشاه، تشکیل هستههای خدمترسان به محرومان و مستضعفان، شرکت در حماسه بازپسگیری پادگان سنندج که مقام معظم رهبری از آن به نیکی یاد کردند تنها بخشی از خدمات این جوان ولایتمدار در عمر کوتاهش بوده است.
انتهای پیام/833/ش