به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، محمدرضا شافعینیا امروز - چهارشنبه - در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: طی سال گذشته قیمت نهادههای طیور (دان مرغ) ارزانتر شد و با کاهش حدود 15 درصدی قیمت مواجه شده است که علیرغم پایینتر بودن قیمت گوشت مرغ در بازار نسبت به قیمت تمام شده، مرغداران کمتر احساس نارضایتی دارند و زیان آنها کمتر شده است.
وی افزود: گرچه قیمت گوشت مرغ نسبت به سال گذشته با هفت درصد کاهش مواجه شده اما با توجه به اقتصادیتر شدن تولید این محصول برای مرغداران با توجه به کاهش قیمت خوراک مرغ، تولیدکنندگان کمتر زیان میکنند.
کشت فراسرزمینی در قزاقستان، اوکراین و غنا
مدیر عامل موسسه جهاد استقلال اظهار کرد: کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی به عنوان یکی از برنامهها و اهداف وزارت جهاد کشاورزی در دولت کنونی بیش از پیش مورد توجه و تاکید قرار گرفته است و موسسه جهاد استقلال به عنوان مجری این طرح پیگیر اجرای کشت فراسرزمینی شده است.
وی ادامه داد: تاکنون کشت فراسرزمینی در سه کشور قزاقستان، اوکراین و غنا پیگیری شده که در سال جاری کشت فراسرزمینی در قزاقستان آغاز شده است و در اوکراین نیز طی ماههای آینده آغاز میشود.
شافعینیا با بیان اینکه کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی باعث ورود آب مجازی به کشور و کمک به بهبود مشکل بحران آب میشود، گفت: علاقهمندان به سرمایهگذاری در زمینه کشت فراسرزمینی در کشورهای مذکور میتوانند با برخورداری از حمایت وزارت جهاد کشاورزی به تولید محصولات مورد نیاز کشور که در برنامهریزیهای این وزارتخانه نیز وجود دارد بپردازند چرا که درصددیم تولید محصولات اساسی مانند خوراک مرغ و دانههای روغنی را در این طرح انجام دهیم.
مدیر عامل موسسه جهاد استقلال در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه چه برنامهریزی در دستور کار قرار گرفته تا ریسک سرمایهگذاری ایرانیان در این کشورها کاهش یابد و مانند دولت گذشته سرمایههای آنها هدر نرفته و سرمایهگذاران ایرانی را اخراج نکنند؟ گفت: همه تلاش وزارت جهاد کشاورزی در زمینه کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی این است که با انعقاد قراردادهای مطمئن بلندمدت (10 تا 15 ساله) کشت فراسرزمینی و تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز برای ایران را طی این مدت زمانی تضمین کند که در این زمینه بیشتر در تولید محصولات اساسی و دانههای روغنی تاکید داریم.
وی همچنین در خصوص واردات روغن خام به کشور نیز گفت: همواره به واردکنندگان صنایع روغنی تاکید کردهایم که به جای واردات روغن خام از ظرفیت صنایع روغنکشی استفاده کرده و دانه روغنی را به کشور وارد کنند.
راهکار شافعینیا برای حل اختلاف صنایع لبنی با دولت
مدیر عامل موسسه جهاد استقلال در زمینه اختلافات به وجود آمده بین صنایع لبنی و دولت برای اعمال نرخ قانونی خرید شیر خام گفت: هنگامی که ظرفیت تولید صنایع لبنی 30 درصد است و آنها حدود شش میلیون تن دریافت شیر خام دارند هزینههای سربار آنها برای تولید فرآوردههای لبنی نیز افزایش مییابد در حالیکه اگر بهرهمندی را در صنایع لبنی افزایش دهیم و ظرفیت کارخانههای تولیدکننده نیز بیشتر شود میتوان با کاهش این هزینههای سربار این مشکل را نیز حل کرد چرا که در شرایط کنونی کارخانههای تولیدکننده یا باید قیمت خرید مواد اولیه خود را (شیر خام) کاهش دهند یا قیمت محصولات نهاییشان را بیشتر کنند.