به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از راشاتودی، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد قیمت مواد غذایی در جهان در ماه گذشته افزایش یافت و این افزایش ناشی از بالا رفتن قیمت روغنهای گیاهی و لبنیات بوده است.
شاخص قیمتها 1.1 درصد بالا رفت و به بالاترین قیمت در سال 2011 نزدیک شده است.
فائو اعلام کرد پیامدهای بحران انرژی، کاهش در دسترس بودن صادرات و سایر محدودیتهای عرضه، به ویژه کمبود نیروی کار و آب و هوای نامساعد، قیمتها را افزایش داده است.
بنا بر اعلام فائو، شاخص قیمت روغنهای گیاهی در ماه ژانویه به نسبت ماه پیش از آن 4.2 درصد افزایش یافت و رکورد زد.
شاخص قیمت لبنیات نیز 2.4 درصد افزایش یافت که پنجمین افزایش ماهانه متوالی به شمار می رود. شاخص قیمت غلات 0.1 درصد افزایش یافت بهطوری که ذرت 3.8 درصد در یک ماه افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، قیمت گوشت در ماه ژانویه افزایش یافته قیمت شکر نسبت به ماه گذشته 3.1 درصد افت کرده که دلیل اصلی کاهش بهای شکر چشم انداز مطلوب تولید در کشورهای صادرکننده عمده یعنی هند و تایلند است.
در عین حال، قیمت گندم به علت برداشت بسیار در استرالیا و آرژانتین، 3.1 درصد کاهش یافته است.
این نهاد بین المللی، پیش بینی خود از تولید غلات در سال 2021 را به 2.793 میلیارد تن افزایش داد. پیش بینی قبلی فائو 2.791 میلیارد تن بود.
فائو هشدار داده است که هزینههای بیشتر، فقرا را در کشورهای متکی به واردات در معرض خطر قرار میدهد.
انتهای پیام/