به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مِتاوِرس (Metaverse) فرضیهای از نسل بعدی اینترنت است که از محیطهای مجازی سه بعدی آنلاین غیرمتمرکز و پایدار تشکیل میشود. درحال حاضر شرکتهایی مانند متا پلتفرمز، روبلاکس، اپیک گیمز و مایکروسافت، در حال سرمایهگذاری بر روی تحقیقات و توسعهٔ فناوریهای مرتبط با متاورس هستند.
«امیر محمدزاده لاجوردی»، مدیرعامل جدید شرکت ارتباطات زیرساخت و نماینده ویژه وزیر ارتباطات در امنیت فاوا، با تاکید بر اینکه استفاده از تکنولوژیهای جدیدی مانند متاورس بسیار مهم است و ضروری است، اظهار داشت: «در همین راستا پیوست امنیتی برای فناوریهای نوین یک ضرورت و الزام است. بر این اساس ما باید به حوزه فناوریهای نو مانند رمز ارز، کوانتوم، متاورس، اینترنت ماهوارهای و هوش مصنوعی ورود کنیم و لازمه آن این است که اقدامات بهنگام داشته باشیم. یکی از این اقدامات بهنگام، تدوین پیوست امنیتی است.»
وی با بیان اینکه معمولاً در مواجهه با فناوریهای نو در کشور با تأخیر ورود کردهایم، گفت: «این مساله نتیجهای جز مصرف کننده بودن در این حوزهها را نخواهد داشت. اما اگر مانند فناوری نانو روی فناوریهای تازه وارد نیز سرمایه گذاری کرده و به موقع به آن ورود کنیم، آینده بهتری در پیش خواهیم داشت. بر این اساس ما باید اقدام به هنگام در این زمینه داشته باشیم.»
از آنجایی که متاورس یک فناوری تازه است، تحقیقات طولانی مدتی دربارهٔ تأثیرات فیزیکی و روانشناختی آن بر انسان انجام نشدهاست. این فناوری، ریسکهایی برای سیستمهای سیاسی، اقتصادی و جوامع در کشورهای مختلف دارد. بهعنوان مثال امکان دارد متاورس تأثیری نامحسوس بر امنیت فرهنگی و سیاسی یک کشور داشتهباشد. همچنین امکان دارد این فناوری مشکلات اجتماعی جدیدی را به وجود بیاورد.
از آنجائیکه متاورس با کمک فناوریهای غوطهور شدن در فضای مجازی (واقعیت افزوده و حقیقت مجازی) توسعه مییابد، این امر امکان دارد تأثیر منفی بگذارد و اعتیادآور باشد.
مقابله با سیمکارتهای بدونهویت
نماینده ویژه وزیر ارتباطات در امنیت فاوا با تاکید بر اینکه امنیت مردم در فضای مجازی برای ما مهم است، گفت: «برای مثال پیگیری موارد مربوط به تهدیدات امنیتی سمت کاربر از قبیل فیشینگ (درگاههای پرداخت جعلی) یکی از موضوعاتی است که در کمیتهای با حضور وزارت ارتباطات، دادستانی، پلیس فتا و اپراتورها در دست پیگیری است.»
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه با تشکیل این کمیته، قصدمان این بوده که از سوءاستفاده و حملاتی که در قالب پیامک مخرب علیه مردم صورت میگیرد، جلوگیری کنیم، بیان داشت: «هدف این است که بتوانیم جلوی تخلفات سیم کارتهای بیهویت و نیز کسبوکارهای قمار را گرفته و آنها را در اولین فرصت شناسایی و با آنها برخورد کنیم.»
انتهای پیام/