به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایرنا، طی روزهای اخیر شاهد برگزاری سه جلسه دادگاه بابک زنجانی بودیم که در این جلسات کیفرخواست مفصلی با اتهامات مختلف علیه وی قرائت شده است. بخشی از اتهامات به نوعی در ارتباط با سازمان تامین اجتماعی است و در حقیقت تامین اجتماعی یکی از شاکیان اصلی در این پرونده به شمار می آید. همچنین با انتشار نامه چهار وزیر به رئیس جمهوری شاهد اظهار نظرها و موضع گیری های مختلفی در این باره هستیم.
نویسندگان این نامه نسبت به وضعیت بورس در کشور هشدار داده اند و تامین اجتماعی از جمله سازمان هایی است که بخش زیادی از سهام شرکت های تابعه آن در بورس عرضه شده است و مسلما وضعیت بورس بر منابع و دارایی های این سازمان اثرگذار است.برای اطلاع از جزئیات شکایاتی که از سوی سازمان تامین جتماعی علیه بابک زنجانی مطرح شده است و همچنین آگاهی از مواضع سازمان تامین اجتماعی درباره نامه وزیران به رئیس جمهوری با سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت و گویی از سوی روابط عمومی این سازمان انجام شده است که به شرح زیر است:
** سوال: دلیل شکایت سازمان تامین اجتماعی از بابک زنجانی چیست و از سوی وی چه خسارت یا مشکلی برای تامین اجتماعی به وجود آمده است؟
**نوربخش: خوشبختانه مردم فهیم ایران و بیمه شدگان مشاهده کردند که در سازمان تامین اجتماعی بدون جنجال و هیاهو و در راستای احقاق حق بیمه شدگان در پرونده زنجانی با هوشمندی عمل کردیم و افکار عمومی دریافت که بخشی از اتهامات این شخص در کیفرخواست صادره مربوط به شکایت سازمان بوده است و این خود باعث خوشحالی است که سازمان در راستای شفاف سازی و احقاق حقوق تضییع شده گام های مؤثری برداشت.
بابک زنجانی در قراردادی که با سازمان تامین اجتماعی در دوره قبلی مدیریت سازمان داشته است، قصد داشت 137 شرکت وابسته به سازمان را خریداری کند که در این قرارداد تخلفات و مسائل حقوقی متعددی وجود دارد و قرار بوده است وجوهی را به یکی از حساب های بانک مسکن در مالزی واریز کند.
این فرد برای اخذ تضمین در اجرای این قراردادها و مراوداتی که با سازمان داشته است پنج فقره چک تضمینی از سازمان تامین اجتماعی دریافت می کند و متأسفانه از این چک ها نیز سوء استفاده کرده است و در معاملات دیگری به کار می گیرد؛ در حال حاضر با گذشت حدود سه سال از این اتفاق، هنوز تکلیف این چک ها مشخص نشده و به سازمان باز نگشته است.
**سوال: شما برای مقابله با این تخلفات و پیگیری حقوق سازمان تأمین اجتماعی چه کارهایی انجام دادید؟
**نوربخش: در دوره فعلی مدیریت سازمان تامین اجتماعی من و همکارانم از ابتدای کار اصول و استراتژی مدیریتی سازمان را بر چهار محور قانونگرایی، برنامه محوری، پاکدستی و پاسخگویی قرار دادیم و اصل پاکدستی و دفاع از حقوق و منافع بیمه شدگان سازمان همواره به عنوان یک اصل و استراتژی مدیریتی مورد توجه بوده است.
احیای حقوق سازمان و پیگیری تخلفات صورت گرفته در دوره های قبل نیز با قدرت و جدیت و البته بدون جنجال و حاشیه سازی دنبال شده است و ما از ابتدا عهد کردیم که حقوق بیمه شدگان سازمان را که ضعیف ترین و شریف ترین اقشار جامعه و همان کارگران و بازنشستگان عزیز هستند؛ با تمام توان پیگیری کنیم.
امروز نیز برسر همان عهد و پیمان هستیم و تا لحظه آخری که امکان خدمتگزاری باشد و با استفاده از تمامی امکانات و ظرفیت های قانونی پیگیر استیفای حقوق سازمان خواهیم بود. پیگیری حقوق بیمه شدگان سازمان خط قرمز ماست و در این زمینه هیچ گونه مماشاتی نخواهیم داشت. ما در مبارزه با فساد همواره رهنمود های رهبر معظم انقلاب بویژه فرمان 8 ماده ای ایشان به سران قوا درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی را نصب العین خود قرار داده ایم و مخالفت ها و جنجال های تبلیغاتی، ما را از این مسیر منحرف نخواهد کرد.
رهبر معظم انقلاب در این فرمان می فرمایند: «با آغاز مبارزه جدی با فساد اقتصادی و مالی، یقینا زمزمه ها و به تدریج فریادها و نعره های مخالفت با آن بلند خواهد شد، این مخالفت ها نباید در عزم راسخ شما تردید بیفکند. به مسئولان خیرخواه در قوای سه گانه بیاموزید که تسامح در مبارزه با فساد، به نوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است.»
** سوال: درباره ابعاد تخلفات صورت گرفته و تأثیر آن بر فعالیت سازمان تأمین اجتماعی نیز توضیح دهید و بفرمایید که این تخلفات چه مشکلاتی را برای سازمان ایجاد کرده است؟
**نوربخش: نکته ای که جا دارد بیمه شدگان عزیز سازمان تامین اجتماعی و همه مردم شریف ایران به آن توجه کنند، این است که ما با همه توان و با استفاده از تمام ظرفیت های قانونی با فساد مبارزه می کنیم و این پرونده را به طور کامل و حصول نتیجه نهایی پیگیری می کنیم اما این موضوع نباید از نظرها دور بماند که بروز این مشکل ارتباطی با بدنه مدیریتی و کارشناسی و همچنین پرسنل شریف سازمان ندارد و نباید در ارتباط با این پرونده خدای ناخواسته این تصور به وجود آید که دامنه این مشکل و تخلفاتی که با آن مرتبط است به کل سازمان مربوط می شود.ما باید این توصیه رهبر معظم انقلاب را مد نظر قرار دهیم که می فرمایند «نباید فساد را توجیه یا در بیان آن مبالغه کنیم.»
مشکل و تخلفی در سال های گذشته وجود داشته است در حال رسیدگی است و در دستگاه قضایی رسیدگی می شود و حقوق بیمه شدگان و بازنشستگان استیفا خواهد شد.
**سوال: در این پرونده علاوه بر سازمان تامین اجتماعی، نهادها و مجموعه های دیگری نیز به نوعی درگیر هستند، آیا هماهنگی و همکاری بین دستگاه های مختلف در این زمینه وجود دارد؟
**سوال: در طول دو سال گذشته مبارزه با فساد مالی و اداری در کشور به صورت کم سابقه ای آغاز شده است و البته می دانیم که این مبارزه قطعا با مقاومت رانت خواران و دانه درشت هایی که سال ها بیت المال را غارت کردند، روبه رو خواهد شد و عوامل ریز و درشت شان در هر لباسی که هستند برای خنثی کردن مبارزه به میدان می آیند، این ما هستیم که با پذیرش تمام تبعات حاشیه سازی نباید از میدان به در شویم و تا آخر، این راه را ادامه دهیم.
سازمان تامین اجتماعی برای دفاع از منافع شرکای اجتماعی خود که همان بیمه شدگان، کارفرمایان و بازنشستگان هستند از هیچ اقدام قانونی فروگذار نخواهد کرد، البته برای تحقق اهداف و حصول نتیجه مناسب هماهنگی بین بخشی نیز مورد توجه قرار دارد و در دولت تدبیر و امید این موضوع همواره مورد توجه بوده است، البته همکاری و تلاش دستگاه قضایی نیز در این پرونده شایسته قدردانی است و این عزیزان نهایت تلاش خود را برای اجرای عدالت و حفظ حقوق سازمان تامین اجتماعی به کار بسته اند.
در این دولت از ابتدای کار هماهنگی و هم صدایی بین دستگاه ها همواره وجود داشته و با گذشت زمان نیز شاهد افزایش هماهنگی و توسعه همکاری ها هستیم، وجود همین روحیه در بین مسئولان دولت تدبیر و امید باعث شده است که بسیاری از مشکلات و مسائل گوناگون با کمترین هزینه و به بهترین نحو مدیریت شود و در سخت ترین و پیچیده ترین شرایط اقتصادی، امور کشور بخوبی اداره شود.
می دانیم که از حدود یک سال پیش در جریان مذاکرات هسته ای شاهد کاهش قیمت نفت و افزایش فشارهای اقتصادی بودیم و بدون تردید سال گذشته و امسال سخت ترین شرایط اقتصادی را پشت سر می گذاریم و کشور ما درحال پیروزی عزتمندانه در یک نبرد تمام عیار اقتصادی است.