کد خبر: ۲۰۷۲۷۱
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۴
رئیس اسبق کانون صرافان به تشریح دلایل تمایل صاحبان خودروهای خارجی برای تبدیل خودرو خود به ارز پرداخت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نوسان قیمت‌ها در بازار ارز، فعالان بازارهای دیگر را به این بازار کشانده است؛ تا جایی که گفته می‌شود گروهی در حال تبدیل دارایی خود هستند. در حال حاضر برخی از دلارفروشان مدعی هستند که خریدارانی دارند که صاحب خودرو خارجی هستند و با توجه به این‌که ظاهرا قیمت خودروهای خارجی در بازار بر اساس دلار ۳۴ هزار تومان است، ترجیح داده‌اند خودرو خود را بفروشند و دلار بخرند. به نظر می‌رسد این گروه تصور می‌کنند بازدهی دلار از خودرو بیشتر است.

در همین رابطه علی اصغر سمیعی، رئیس اسبق کانون صرافان در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: این‌که قیمت برای اتومبیل یا برای هر کالای دیگری مبلغی بر اساس نرخ ارز، غیر از نرخ‌های مورد معامله برای دلار در بازارآزاد باشد، به دو مساله مربوط می‌شود، یکی غیرواقعی بودن نرخ ارز در بازار آزاد و دیگر اینکه عرضه اتومبیل یا کالاهای دیگر در بازار ممکن است کمتر از تقاضا انجام شود.

وی افزود: تا زمانی که قیمت ارز به صورت دستوری و غیرواقعی به بازار تحمیل می‌شود، نمی‌شود انتظار داشت که سایر اجناس در بازار از این قیمت‌های غیرواقعی تبعیت کنند.

رییس اسبق کانون صرافان تصریح کرد: البته همان‌طور که قبلا هم گفته شده، نگه داشتن فنر قیمت ارز برای مدت طولانی انجام‌پذیر نخواهد بود، و در عین حال به صلاح اقتصاد کشور هم نیست، و به هر حال انرژی ذخیره شده آزاد می‌شود و ضربه دیگری به اقتصاد کشور وارد می کند.

سمیعی ادامه داد: بر این اساس بهترین حالت برای شکوفایی و رشد اقتصاد، واقعی بودن قیمت‌ها، ( که به منزله علامت محسوب می‌شود) و ایجاد امنیت برای رقابت سالم فعالان اقتصادی خواهد بود.

رفتار عجیب نوسان‎گیران در بازار ارز / کوچ سرمایه‌گذاران از بازاری به بازار دیگر آغاز شد

وی در ادامه گفت: وقتی اخیرا شنیده می‌شود که مثلا برای نگهداری ارز نقدی، محدودیت و ممنوعیت‌هایی ایجاد شده، به این معنی است که بار و فشار تقاضاهای بورس‌بازانه و تقاضاهایی برای حفظ ارزش پول، از روی ارز برداشته می‌شود، یا کمتر می‌شود، ولی چون این تقاضاها کم نمی‌شود، به بازارهای دیگر مثل سکه، اتومبیل، لوازم خانگی، و غیره منتقل می‌شود و در مقابل عرضه مقداری از ارز به بازار هم کمک می‌کند، که قیمت ارز به طور موقت و مصنوعی کنترل شود، ولی در مقابل بازارهای دیگر دچار حباب می‌شود.

رییس اسبق کانون صرافان عنوان کرد: می‌خواهم بگویم که این‌گونه سیاست‌های دستوری نمی‌تواند مشکل را به طور ریشه‌ای و کامل حل کند، البته اگر نرخ تورم کنترل شود و باعث حفظ ارزش ریال شود، خود به خود سرمایه‌های مردم به سمت سرمایه‌گذارهای ریالی می‌رود و موجب تقویت بنیان‌های اقتصادی کشور و کم شدن نرخ بیکاری و رشد اقتصادی و بالا رفتن سرانه درآمد در کشور و کم شدن فاصله بین طبقات اجتماعی می‌شود.

سمیعی متذکر شد: با ادامه خلق پول و نرخ‌های تورم فعلی طبعا گرانی‌ها مهار نمی‌شود، فقط ممکن است با برخی سخت‌گیری‌ها در یک بازار، به بازار دیگری کوچ کند و می دانیم که همه بازارها برای همیشه به طور مصنوعی قابل کنترل نیست.

وی خاطرنشان کرد: واقعی و واحد بودن قیمت‌ها و و رقابتی بودن بازار، و حذف یارانه‌های غیرهدفمند، می‌تواند اقتصاد ما را پویا کند، اقتصاد ما زمینه اصلاح و رشد و پویایی را دارد و هنوز هم هیچ دیر نیست، حتی حجم نقدینگی با این همه بی تدبیری ها هنوز به مرزهای خیلی خطرناک نرسیده و همه چیز بستگی به اراده و جرات مسئولین اقتصادی کشور دارد.

223225

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار