سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با توجه به احتمال وقوع سیل دوباره در تهران هشدارهایی داد.
سید جلال ملکی گفت: با توجه به پیشبینی وقوع بارشهای شدید در روزهای آینده، از حضور و قرار گرفتن در حریم و بستر رودخانهها٬ مسیلها و نقاط کوهستانی و ارتفاعات پرهیز کنید. همچنین از قرار گرفتن در کنار درختان کهنسال، ساختمانهای درحال ساخت، تیرها و دکلهای برق پرهیز کنید.
ملکی در ادامه با توجه به پیشبینی هواشناسی در خصوص احتمال بارشهای جدید در نقاط مختلف کشور از جمله تهران، از شهروندان خواست که دست کم تا اواسط هفته آینده از صعود به ارتفاعات تهران و حضور در حاشیه روددره های پایتخت جدا پرهیز کنند.
وی تاکید کرد که مردم از استقرار و اسکان اطراف رودها هنگام بارندگی پرهیز کنند و در صورت وقوع سیل به آن نزدیک نشوند و به نیروهای امدادی اجازه فعالیت بدهند. همچنین مردم باید از حضور در تفرجگاههایی مانند دربند، درکه و جاجرود و ... خودداری کنند. همچنین مردم باید از سفر غیرضروری به استانهایی که براساس پیشبینیها احتمال جاری شدن سیل در آنها وجود دارد پرهیز کنند.
وی خاطر نشان کرد: آتشنشانی در وضعیت آمادهباش کامل است و در صورت بروز هرگونه اتفاق آماده خدمترسانی به شهروندان است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در تشریح آخرین وضیت مناطق متأثر از سیل و آبگرفتگی از مرگ ۱۲ تن تاکنون در کشور خبر داد.
مهدی ولیپور درباره آخرین وضعیت عملیات امداد و نجات در کشور در مأموریتهای سیل و آبگرفتگی اظهار کرد: پس از اعلام هشدار سازمان هواشناسی، سازمان امداد و نجات امدادگران را در چهار استان جنوبی و همچنین برخی دیگر از استانها که احتمال سیل در آن پیشبینی شده بود به حالت آمادهباش درآورد.
وی با بیان اینکه سیلابهای اخیر ناشی از پدیده مانسون بوده است، گفت: مانسون نسیمهای دریایی شدیدی است که در فصل تابستان منجر به بارندگی شدید و در پی آن جاری شدن سیلاب میشود. این پدیده را به خصوص در چهار استان جنوبی سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و فارس شاهد بودیم.
ولیپور با بیان اینکه در پی هشدار هواشناسی بلافاصله بالگردهای امدادی در استانهای در معرض خطر به حالت آمادهباش درآمد، افزود: انبارهای امدادی نیز از نظر تجهیزات اسکان، اقلام زیستی و مواد غذایی در این استانها تقویت شده و همچنین با استفاده از تجارب سالهای قبل، پیشبینی لازم برای اختصاص اماکن اسکان اضطراری نیز در این استانها در دستور کار قرار گرفت.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره خدمات امدادی ارائه شده از سوی این سازمان از ابتدای مردادماه تا به این لحظه اظهار کرد: در مجموع ۱۰ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، تهران، فارس، کرمان، هرمزگان، قم، سمنان، مازندران، یزد و آذربایجان شرقی تحت تأثیر سیل و آبگرفتگی قرار گرفتهاند که در مجموع عملیاتهای امداد و نجات در ۳۶ شهرستان از این ۱۰ استان به اجرا درآمد.
ولیپور با بیان اینکه طی این مدت به ۳۶۶۷ نفر امدادرسانی شد، گفت: ۵۴۰ نفر نیز از سوی امدادگران به اماکن امن منتقل شده و از ۱۳۷ باب منزل مسکونی نیز عملیات تخلیه آب انجام شد.
وی ادامه داد: ۱۳۳۷ نفر نیز شامل ۶۳۳ نفر در استان سیستان و بلوچستان، ۳۰۶ نفر در استان فارس، ۱۴۹ نفر در استان قم، ۴۰ نفر در استان هرمزگان و ۹ نفر نیز در سایر استانها اسکان اضطراری داده شدند.
ولیپور با بیان اینکه در پی این حوادث ۹ تن مسدوم و به مراکز درمانی منتقل شدهاند، گفت: یک نفر از مسدومان در استان سیستان و بلوچستان و ۸ نفر در تهران بودند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره شمار جانباختگان این حوادث نیز گفت: در مجموع ۱۲ نفر در پی جاری شدن سیل در روزهای اخیر جان خود را از دست دادهاند که پنج نفر از آنها در استان سیستان و بلوچستان و ۷ نفر نیز در استان تهران بودهاند. همچنین ۱۴ نفر نیز مفقود هستند.
ولیپور افزود: در حال حاضر ۱۴۳۹ نیرو عملیاتی در قالب ۳۵۰ تیم عملیاتی و ۲۴۳ خودرو امدادی در حال امدادرسانی به متأثرین از سیل و آبگرفتگی در ۱۰ استان کشور هستند. سه فروند بالگرد امدادی نیز در این مأموریتها به کار گرفته شده است.
وی درباره آمار فوت شدگان ناشی از سیل در تهران نیز گفت: این آمار تا به این لحظه هفت نفر است که شامل شش نفر در امام زاده داوود (ع) و یک نفر نیز در دماوند است.
رئیس سازمان امداد و نجات در توضیح بیشتر از آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل در استان تهران گفت: عمدهترین خسارت ناشی از سیل در منطقه امام زاده داوود (ع) بود که در حال حاضر ۱۰ تیم از سگهای جستجو به این منطقه اعزام شده و جستجوی ۱۴ مفقودی این حادثه ادامه دارد.