کد خبر: ۲۱۲۷۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸
در کرسی آزاداندیشی اقتصاد پسابرجام مطرح شد
استاد دانشگاه خیام گفت: دشمن مگر شیفته جمال ماست که پیشنهاد مذاکره داده است؟ این پیشنهاد فقط به خاطر مایوس شدن از پیروزی در جنگ است.

بسیج دانشگاه خیام کرسی آزاداندیشی با موضوع اقتصاد پسابرجام در آمفی تاتر دانشکده معماری برگزار کرد که مهمانان آن سید علی حجازی، علی اصغر هادی‌زاده و سعید شعرباف بودند.

علی‌اصغر هادی‌زاده، به عنوان یک تحلیلگر مسائل اقتصادی، در ابتدای این مراسم با تاکید بر لزوم عدم اجازه ورود برندهای خارجی مثل مک دونالد و کی اف سی در دوران پساتحریم عنوان کرد: نباید اجازه دهیم صاحبان برند به کشور ما بیایند و سود را به کشور خود ببرند بلکه باید آن‌ها را مجبور به سرمایه‌گذاری کنیم.

وی افزود: سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی باعث ورود تکنولوژی و مدیریت جهانی به کشور می‌شود اما لازمه سرمایه‌گذاری آن‌ها، سرمایه‌گذاری تولیدکنندگان داخلی خودمان است.

هادی‌زاده با انتقاد از سه برابر بودن بودجه یارانه نسبت به بودجه عمرانی کشور گفت: ساختار اقتصادی ما مشکل دارد و این مشکلات با برداشته شدن تحریم‌ها حل نمی‌شود.

این استاد دانشگاه اهداف پساتحریم را اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و انتقال دانش فنی عنوان کرد و درمورد پول کالاهای وارداتی گفت: این پول در پساتحریم باید صرف توسعه و سازماندهی کارگاه‌های خرد و بنگاه‌های کوچک شود چرا که اشتغال در همین کارگاه‌های کوچک اتفاق می‌افتد.

پس از وی سعید شعرباف، از اساتید دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)، در ادامه این نشست تاکید کرد: باید وضعیت اقتصاد را قبل از برجام، درحین برجام و پس از برجام بررسی کنیم چراکه بسیاری از تجربیات کنونی را به طور مشابهی قبلا داشته‌ایم.

شعرباف با اشاره به اتصال به شبکه جهانی بانکی(سوئیفت) پس از تحریم‌ها گفت: مگر یونان و سایر کشورهای اروپایی که غرق در مشکلاتند به این شبکه متصل نیستند؟ این انتقالات بد نیست ولی راه حل مشکلات کشور نیست.

سید علی حجازی نیز با تاکید بر متانت نظام سیاسی ایران گفت: انقلاب فقط یک رویداد و امام فقط یک مرجع تقلید نبود. او ابرمرد بود و ساختاری ایجاد کرد که هیچ انقلابی تا به حال درست نکرده بود.

وی افزود: در اوج درگیری‌های چپ و راست و حتی در جنگ نیز حتی یک روز را برای ایجاد نظام سیاسی اجتماعی مبتنی بر انقلاب اسلامی از دست نداده‌ایم.

حجازی نظام سیاسی ایران را یکی از منطقی‌ترین و مردمی‌ترین نظام‌های جهان دانست و خاطرنشان کرد: همه این‌ها بر پایه اسلام است. اسلام به ما گفته در سخت‌ترین شرایط به دو چیز توجه کنید، امید به خداوند و ترس از خود.

استاد دانشگاه خیام درمورد مذاکرات گفت: دشمن مگر شیفته جمال ماست که پیشنهاد مذاکره داده است، این پیشنهاد فقط بخاطر مایوسی از جنگ است.

در ادامه یکی از دانشجویان گفت: اقتصاد هم به لحاظ ساختاری و هم به لحاظ سیاسی می‌تواند تغییر کند. برجام یک حباب اقتصادی به وجود آورده و این حباب هیچ تاثیری در ساختار اقتصادی کشور ندارد. یکی دیگر از حضار پرسید: کشورهایی که امروز به دنبال توافق هستند از خیلی قبل‌تر در پی غارت و چپاول ایران بودند. حال چطور باید به آن‌ها اعتماد کنیم؟ از کجا معلوم است که قصدشان از تاسیس بانک در کشور جاسوسی و غارت نیست؟

هادی‌زاده در جواب گفت: هر طرف اهداف خود را دنبال می‌کند و ایران به لحاظ موقعیت سوق‌الجیشی، ژئوپلیتیکی و... بسیار مناسب است. باید مراقب باشیم که به اهداف خود برسیم.

حجازی نیز در پاسخ به این که آیا اگر دوره دولت پیشین ادامه پیدا می‌کرد، چنین دستاوردهایی داشتیم؟ گفت: گاهی ما یک تعامل منطقی با کسی داریم ولی گاهی بهانه‌ها و اهداف کلانی بر این تعامل حاکم است. همچنین نباید سوتفاهم شود که ما داریم در لزوم انجام توافقات تردید می‌کنیم چرا که این جریان به صورت مشروط مورد تایید رهبری است.

نام:
ایمیل:
* نظر: