رمضان رویین تن، سطح باغات پسته کشور را ۳۸۰ هزار هکتار عنوان کرد و اظهارداشت: از این سطح ۵۰ هزار هکتار، باغات غیربارور هستند که در چند سال آینده وارد عرصه تولید میشوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر متوسط عملکرد باغات پسته یک تن در هکتار است، اظهار داشت: با توجه به اینکه باغات جدید پسته به صورت علمی احداث شدهاند، عملکردی بیش از باغات قدیمی خواهند داشت و به همین دلیل پیش بینی میکنیم که تولید این محصول در ایران طی سالهای آینده افزایش یابد.
رویین تن تصریح کرد: برخی از باغداران پیشرو هم اکنون تا ۱۰ تن در هکتار، پسته برداشت میکنند ضمن اینکههدف ما این است که طی برنامهریزی های انجام شده، عملکرد تولید پسته در هر هکتار را به ۲.۵ تن افزایش دهیم.
مدیرکل دفترامور میوه های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی، اصلاح الگوی مصرف آب، اجرای سامانه های نوین آبیاری، تغذیه، کنترل آفات، استفاده از ارقام مناسب و سرشاخه کاری، اصلاح باغات موجود، افزایش عمیات مکانیزاسیون، ساماندهی فرآوری پسته پس از تولید و انتقال دانش فنی به باغدادران را از برنامه های افزایش عملکرد تولید پسته برشمرد.
وی درباره اجرای سیستم آبیاری نوین در باغات پسته نیز گفت: در حال حاضر ۱۴۰ هزار هکتار از باغات پسته به سامانههای آبیاری نوین، قطرهای و زیرسطحی مجهز شده اند.
رویین تن اضافه کرد: در مناطقی مانند کرمان، یزد، خراسان رضوی و دامغان ضمن اجرای سامانههای نوین آبیاری در باغات پسته، دستگاههای مخصوص شیرین کردن آب نیز به کار گرفته میشود.
وی با اشاره به مشکل کم آبی در دو استان کرمان و یزد اظهار داشت: کم آبی نزدیک به ۳۰ هزار هکتار از باغات این دو استان را تحت تاثیر قرار داده است.
این مقام مسئول افزود: اکنون در ۱۷ استان، پسته کاری داریم که از نظر سطح زیرکشت و تولید، کرمان دارای رتبه نخست در ایران و جهان است.
وی با بیان اینکه خشکبار ایران با ارزش و اقتصادی است، تصریح کرد: در سایر استانهای کشور، علاقه به تولید پسته به دلایل اقتصادی، اقلیمی، ارزآوری و نیاز دنیا رو به گسترش است.
به گفته رویین تن، ۷۰ کشور از ایران پسته خریداری میکنند و بیشترین میزان خرید توسط هنگ کنگ و اتحادیه اروپا صورت میگیرد.
منبع: مهر