کد خبر: ۲۲۸۲۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳
شاخص کل «بهای کالاها و خدمات مصرفی قابل تجارت و غیرقابل تجارت در مناطق شهری ایران» در مهرماه امسال نسبت به ماه گذشته ۰.۶ درصد رشد داشته است.
بانک مرکزی اعلام کرد: شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی قابل تجارت و غیرقابل تجارت در ۱۲ ماه منتهی به مهرماه امسال نسبت به ۱۲ ماه منتهی به مهرماه ١٣۹۳ معادل ۱۴.۸ درصد، شاخص کل اقلام قابل تجارت ۱۱.۵ درصد و شاخص کل اقلام غیرقابل تجارت نیز ۱۹ درصد افزایش داشته است.

براساس اعلام بانک مرکزی، شاخص کل «بهای کالاها و خدمات مصرفی قابل تجارت و غیرقابل تجارت در مناطق شهری ایران» در مهرماه امسال نسبت به ماه گذشته ۰.۶ درصد رشد داشته است. همچنین شاخص کل اقلام قابل تجارت در مهرماه بدون تغییر بود اما شاخص کل اقلام غیرقابل تجارت ۱.۲ درصد رشد داشته است.

برهمین اساس، شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی قابل تجارت و غیرقابل تجارت در مهرماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰.۸ درصد، شاخص کل اقلام قابل تجارت ۶.۳ درصد، شاخص کل اقلام غیرقابل تجارت ۱۶.۳ درصد رشد داشته است.

همچنین شاخص کل بهای کالاها وخدمات مصرفی قابل تجارت و غیرقابل تجارت هفت ماه اول امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۴ درصد، شاخص کل اقلام قابل تجارت ۱۰.۹ درصد و شاخص کل اقلام غیرقابل تجارت ۱۷.۸ درصد بوده است.

در یک دسته بندی کلی می توان اقلام مصرفی در بخش خانوارهای هر کشور را به اقلام قابل تجارت و غیر قابل تجارت تقسیم کرد. اقلام قابل تجارت اقلامی هستند که می توانند در مکانی دیگر و دورتر از جایی که تولید شده اند، به فروش برسد؛ بنابراین این اقلام بالقوه دارای ویژگی صادرات یا واردات هستند.

عمده کالاهای صنعتی و کشاورزی و نیز بخشی از خدمات، در دسته کالاهای قابل تجارت جای دارند. مسکن و نیز بخشی از خدمات در بخش تولیدات غیر قابل تجارت جای می گیرند. شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران مجموعه ای از اقلام قابل تجارت و غیر قابل تجارت را شامل می شود.

بانک مرکزی با جداسازی و شاخص سازی مجدد، تغییرات دو گروه یادشده را با هم و با شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی (شاخص تورم) مقایسه می کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: