برای تولید هر کیلوگرم سیبزمینی به طور متوسط حدود 860 لیتر آب مصرف می شود؛ یعنی صادرات 391 هزار و 800 تن سیب زمینی در سال گذشته برای کشور 336 میلیارد و 260 میلیون لیتر آب خورده است و این همان فاجعهای است که باید مراقب آن باشیم، چراکه این همه آب می توانست صرف تولید محصولات استراتژیک و درآمدزا تری شود که آب کمتری مصرف می کنند و صادرات هر کیلوگرم آنها چندین برابر بیشتر برای کشور ارزآور است.
اما این موضوع زمانی قابل توجهتر میشود که مدیر کل دفتر سبزی و سیفی وزارت جهاد کشاورزی اعلام میکند براساس بررسیهای جدید صورت گرفته در وزارت جهاد کشاورزی سیبزمینی جزو محصولات پرمصرف از نظر آبی بهشمار نمیرود، چرا که تقریبا از این نظر میزان مصرف آب برای تولید هر کیلو سیبزمینی متوسط است.
حسن خدنگی به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: از سوی دیگر وزارت جهاد کشاورزی طی دو سال گذشته اقدامات مناسبی در راستای کاهش مصرف آب در تولید هر کیلوگرم سیبزمینی انجام داده است؛ به گونهای که طی این بازه زمانی 19 هزار هکتار از اراضی کشت سیبزمینی به سیستم آبیاری تیپ و قطرهای مجهز شدهاند که مصرف آب را تا حدود بسیاری کاهش میدهد.
مدیر کل دفتر سبزی و سیفی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه حدود 150 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی زیرکشت سیبزمینی هستند در صددیم تا در سال آینده همه مزارع سیبزمینی مجهز به سیستم آبیاری قطرهای و تیپ شوند و براین اساس نمیتوان گفت سیبزمینی جزو محصولات پرمصرف است، البته در بررسیهای اخیر انجام شده وزارت جهاد کشاورزی هیچ یک از محصولات سبزی و صیفی از جمله سیبزمینی و هندوانه از نظر میزان نیاز آبی پرمصرف به حساب نمیآیند.
به گزارش ایسنا، حال باید دید که نتایج بررسیهای وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه کی منتشر میشود و بالاخره کدام محصولات کشاورزی جزو محصولات آببر تلقی میشوند و صادراتشان از نظر سیاستهای کلانی مانند توسعه پایدار و آب مجازی اقتصادی نیست. همچنین باید دید آیا کارشناسان هم این بررسی را تایید میکنند یا برعکس نتایج را علمی و کارشناسی نمیدانند؟
منزل: ایسنا