کد خبر: ۲۳۴۸۰۴
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۸
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک اعلام کرد که مکانیزمی که قبل از حذف ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی در سال ۱۴۰۱ وجود داشت، باید به عمل آید. این مکانیزم به معنای قرار گرفتن گوشت قرمز تولید داخل در کالابرگ الکترونیک است و باید اجرایی شود.
بیشتر بخوانید:

به گزارش منیبان، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک اعلام کرد که مکانیزمی که قبل از حذف ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی در سال ۱۴۰۱ وجود داشت، باید به عمل آید. این مکانیزم به معنای قرار گرفتن گوشت قرمز تولید داخل در کالابرگ الکترونیک است و باید اجرایی شود.

گسترش نیوز در خبری نوشت:در روزهای پایانی سال گذشته، قیمت هر کیلو دام زنده در حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان بود که با قیمت تمام شده در آن مقطع زمانی همخوانی داشت.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در دی ماه ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ حدود ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است. ضمن اینکه این کاهش هر ماه نسبت به ماه قبل هم مشهود است. به عنوان مثال میزان کشتار در دی نسبت به آذر ماه حدود ۹ درصد کاهش داشت.

اگر به آمار ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ نگاه شود شاهد کاهش ۲۲ درصدی میزان کشتار یعنی تولید داخلی نسبت به مدت مشابه سال قبل هستیم.

کاهش سرانه مصرف گوشت

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در این خصوص به مهر گفت: تمام این موارد نشان می‌دهد اقداماتی که درباره واردات گوشت قرمز برای تعادل بازار انجام شده خیلی کارآمد نبوده است.

وی عنوان کرد: سال ۱۴۰۱ با وجود اینکه صادرات انجام می‌شد و واردات کشور هم ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن بود، مصرف سرانه ۷.۵ کیلو گرم بوده است.

وی ادامه داد: سال ۱۴۰۲ نیز واردات با حجم بالاتری ادامه یافت و ۱۰۲ هزار تن گوشت قرمز (۹۰ هزار تن گوشت گرم و منجمد و ۲۵ هزار تن دام زنده) وارد کشور شد و صادراتی انجام نشد؛ اما مصرف سرانه به ۶ کیلو گرم رسید.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با بیان اینکه منبع این آمار، مرکز آمار ایران و گمرک کشور است، یادآور شد: این اعداد نشان می‌دهد با وجود اینکه واردات انجام می‌شود مصرف روند کاهشی داشته چون تولید داخل کاهش پیدا کرده است.

وی گفت: واردات حتی به عنوان مسکن هم عمل خوبی نداشت و دولت باید به دنبال راهکار دیگری باشد.

راهکار چیست؟

صدر دادرس درباره راه برون رفت از وضعیت فعلی گفت: هر راهکاری که دولت دنبال می‌کند اگر در ابتدا بازار را احیا نکند و به وضعیت آن رسیدگی نکند، موفقیتی کسب نخواهد کرد.

وی توضیح داد: کشور ۶۱ میلیون نفر در ۷ دهک جمعیت یارانه بگیر دارد. بخش زیادی از این جمعیت متقاضی گوشت قرمز نبوده و توان خرید گوشت داخل را ندارند؛ زیرا هزینه تولید و قیمت تمام شده بالا است. اگر شاخص قیمت مصرف کننده مورد بررسی قرار گیرد تمام این مساله ناشی از سودجویی و دلالی نبوده و نرخ‌ها واقعی است. بنابراین مکانیزمی که سال ۱۴۰۱ پیش از حذف ارز ترجیحی نهاده‌های دامی، سخن از آن بود یعنی قرار گرفتن گوشت قرمز تولید داخل در کالابرگ الکترونیک باید اجرایی شود.

این کارشناس بازار گوشت اظهار کرد: با حذف ارز ترجیحی یارانه از بخش کشاورزی خارج شد و قرار بود از طریق کالابرگ الکترونیک مجدد به بخش تولید برگردد که این طور نشد. نتیجه آن هم اکنون در بازار دیده می‌شود. این پول باید برای هدفی که در نظر گرفته شده بود صرف شود.

وی افزود: اگر این اتفاق رخ دهد و تقاضا بالا برود تولید هم روند افزایشی خواهد داشت. به طور قطع تولید که افزایش پیدا کند قیمت تعدیل می‌شود و دیگر برای هر کیلو گرم دام زنده بیش از ۲۶۰ و ۲۷۰ هزار تومان هزینه نمی‌شود. به این ترتیب نرخ گوشت قرمز در قصابی‌های سطح شهر ۷۰۰ هزار تومان نخواهد بود.

روزهای پایانی سال گذشته هر کیلو گرم گوشت قرمز با قیمت دولتی بین ۲۹۹ تا ۳۹۰ هزار تومان بود. گوشت تولید داخل نیز بین ۵۵۰ تا ۷۸۰ هزار تومان در قصابی‌های مناطق مرکزی شهر به فروش می‌رسید.

ت ت
کدخبر: 207707 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
      برچسب ها: کالابرگ
      نام:
      ایمیل:
      * نظر:
      آخرین اخبار