زینب کامرانی: مناطق آبی، مناطق جغرافیاییای هستند که مردم با میانگین امید به زندگی غیرمعمول بالا و کاهش قابل توجه در ابتلا به بیماریهای مزمن به دلیل سبک زندگی و رژیم غذایی عمدتاً گیاهی مشخص میشوند.
راز طول عمر نه تنها در ژنتیک نهفته است، بلکه ارتباط نزدیکی با سبک زندگی و رژیم غذایی دارد که در این مناطق حدود ۹۵ درصد از رژیم غذاییشان گیاهی است و مصرف گوشت و محصولات فرآوری شده بسیار کم است.
بر اساس گزارشی که وبسایت «آیریش استار» منتشر کرده، بوتنر چهار نوع غذا و نوشیدنی را برای حفظ سلامتی و طول عمر شناسایی کرده است که توصیه میکند به هیچ وجه در خانه خود نداشته باشید، حتی اگر به خودتان اجازه دهید هر از گاهی آنها را در بیرون از منزل بخورید:
گوشتهای فرآوری شده: گوشتهای فرآوریشده یکی از برجستهترین عوامل خطر مرتبط با افزایش بروز برخی از انواع سرطان هستند، زیرا حاوی مواد افزودنی و نگهدارندهایی هستند که به تشکیل ترکیبات مضر در بدن کمک میکند.
نوشیدنیهای شیرینشده با شکر: مانند آبمیوههای مصنوعی، کولاها و سایر نوشابهها که منبع اصلیشان قند تصفیهشده در سیستم غذایی بسیاری از کشورها است، به طور مؤثر در افزایش میزان چاقی و مشکلات متابولیسم نقش دارند.
تنقلات شور: مانند چیپس و بیسکوئیت شور، سرشار از سدیم و چربیهای ناسالم هستند و به میزان قابل توجهی با افزایش وزن و فشار خون بالا مرتبط هستند.
شیرینیهای کنسروی و بستهبندیشده: مانند بیسکویتهای مغزدار و کیکهای آماده که موجب افزایش سریع قندخون و ذخیره چربی میشوند که خطر چاقی و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
بوتنر تأکید میکند: «اگر میخواهید از این غذاها و نوشیدنیها لذت ببرید، به بیرون بروید و آنها را بخرید، اما اجازه ندهید که هر روز در آشپزخانه شما را وسوسه کنند. وقتی ۱۰۰ ساله شدی دوباره همدیگر را میبینیم».
با توجه به مطالعات منتشر شده در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده درباره مناطقی مانند اوکیناوا و ساردینیا، مشخص شد که پیروی از رژیم غذایی نیمه گیاهی، همراه با فعالیت بدنی متوسط و ارتباطات اجتماعی قوی، به ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماریهای مزمن در طول زندگی کمک میکند.
در حالی که تحقیقات همچنان برای کشف «روزنههای» آماری مربوط به پدیده «طول عمر» ادامه دارد، مهمترین درس همچنان این است که کیفیت غذای روزانه، نقش حیاتی را در تضمین یک زندگی سالم و طولانی ایفا میکند.
منبع: الشرقالاوسط
۴۷۲۳۲