کد خبر: ۲۵۰۰۸
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۲
یک مقام مسئول با اشاره به توسعه زیرساخت‌های انتقال گاز در شمال غرب کشور، گفت: در صورت توافق امکان افزایش صادرات و یا سوآپ گاز ایران با کشورهای قفقاز همچون ارمنستان و آذربایجان وجود دارد.
یدالله بایبوردی درباره آخرین وضعیت صادرات و سوآپ گاز طبیعی از ایران، گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون به طور متوسط روزانه حدود یک میلیون مترمکعب گاز طبیعی به ارمنستان صادر شده است.

مدیر منطقه هشت شرکت انتقال گاز ایران با اعلام اینکه در شرایط فعلی زیرساخت‌های اصلی به منظور افزایش حجم صادرات گاز طبیعی به ارمنستان شامل خطوط لوله، پایانه صادراتی و تاسیسات تقویت فشار وجود دارد، تصریح کرد: در صورتی که مذاکرات گازی ایران با طرف ارمنستانی نهایی شود، حتی امکان صادرات روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب گاز به این کشور همسایه وجود دارد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در مجموع در شرایط فعلی امکان صادرات سالانه سه میلیارد مترمکعب گاز طبیعی توسط ایران به ارمنستان وجود دارد، اظهار داشت: هم اکنون صادرات گاز به ارمنستان در قبال تهاتر با برق انجام می‌شود.

وی در ادامه با یادآوری اینکه از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز به ارمنستان صادر شده است، از افزایش حجم سوآپ گاز طبیعی از مسیر ایران به جمهوری نخجوان خبر داد و افزود: از ابتدای سال‌جاری تاکنون به طور متوسط روزانه حدود ۱.۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی از جمهوری آذربایجان تحویل و از مسیر شبکه گاز ایران به جمهوری نخجوان انتقال داده شده است.

بایبوردی با اشاره به واردات حدود ۱۴۰ میلیون مترمکعب گاز از جمهوری آذربایجان، تبیین کرد: حجم سوآپ گاز طبیعی ایران به جمهوری نخجوان از ابتدای سال جاری به بیش از ۱۳۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

مدیر منطقه هشت شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه هم اکنون ایران به ازای هر ۱.۵ میلیون مترمکعب گازی که سوآپ می‌کند، حدود ۲۰۰ هزار مترمکعب حق سوآپ از جمهوری آذربایجان دریافت می‌کند، تاکید کرد: از سوی دیگر با بهره برداری از خطوط لوله جدید همچون خط لوله نهم سراسری امکان افزایش حجم صادرات گاز به کشورهای متقاضی همچون ترکیه، ارمنستان و کشورهای منطقه قفقاز وجود دارد.

این مقام مسئول با اشاره به بهره برداری از تاسیسات الکتروکمپرسور گاز تبریز، خاطرنشان کرد: با بهره برداری از این پروژه ظرفیت صادرات گاز ایران در شمال غرب کشور به بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
نام:
ایمیل:
* نظر: