حمید چیت چیان چهارشنبه شب در مشهد افزود: باید ظرف 10 سال آینده 47 تا 50 هزار مگاوات برق به ظرفیت تولیدی موجود کشور افزوده شود و برای این امر نیازمند سرمایه گذاری قابل توجه هستیم.
وی ادامه داد: بدین منظور باید بخشی از این نیاز با سرمایه گذاری منابع داخلی صنعت انجام و قسمتی هم توسط بخش خصوصی تامین شود.
وزیر نیرو گفت: برنامه ریزی شده تا بخشی از این پروژه های برقی که رقمی معادل 28 میلیارد دلار است از سوی سرمایه گذار خارجی تامین مالی شود.
وی افزود: جزئیات پروژه ها و سهم هر بخش مشخص و مذاکرات متعددی نیز با شرکتهای خارجی از کشورهای مختلف انجام شده و طرفهای مختلفی آمادگی خود را برای حضور در این طرح اعلام کرده اند.
چیت چیان ابراز امیدواری کرد با اجرای برجام روند حضور و مشارکت سرمایه گذاران در این طرحها شتاب یابد.
وی همچنین ظرفیت کنونی تولید برق را در ایران 73 هزار مگاوات اعلام و بیان کرد: برای جبران عقب ماندگیهای چند سال گذشته در ایجاد ظرفیت جدید به تناسب رشد نیازها باید این سرمایه گذاریهای انجام شود.
وزیر نیرو افزود: بر اساس برنامه باید سالانه پنج هزار مگاوات ظرفیت جدید تولیدی برق ایجاد شود که طی چند سال گذشته به علل مختلف فقط یک سوم این رقم در سال محقق شده و طی دو سال اخیر هم محدودیتها و چالشها مانع از تحقق این امر شده است.
وی ادامه داد: طی 10 سال گذشته متوسط رشد مصرف برق در کشور 5،5 درصد بوده که با خروج از رکود این رشد از سال آینده به هشت درصد می رسد لذا باید به تناسب رشد تقاضا و نیاز، برنامه ریزی شود.
منبع: ایرنا