هوشنگ فلاحتیان امروز (سه شنبه) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شبکه سراسری برق ایران اینک به کشورهای همسایه که مرز مشترک با کشورمان دارند ، متصل شده است.
به گفته این مقام مسئول، ظرفیت تبادل انرژی بین ایران و این همسایگان حدود سه هزار و 80 مگاوات در سال است و جمهوری اسلامی رتبه نخست تبادل برق با کشورهای پیرامونی و هم مرز در منطقه را دارد .
فلاحتیان انجام مطالعات اولیه احداث کابل زیردریایی بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس را یادآور شد و گفت : براساس شرایط مناسب جدیدی که ایجاد خواهد شد، می توان در آینده نزدیک مطالعات مرحله دوم این پروژه را آغاز کرد.
وی افزود: هزینه های انجام این پروژه باید با مشارکت ایران و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام شود و انتظار می رود در نخستین فرصت، توافق انجام مطالعات مرحله نهایی این پروژه به انجام برسد .
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تمایل خود را برای صادرات برق به کشور عمان اعلام کرده و با توجه به مسیر کوتاه بین دو کشور، می توان از طریق یک کابل زیردریایی به تبادل انرژی پرداخت.
فلاحتیان تصریح کرد: احداث کابل های زیردریایی دارای هزینه هایی به مراتب بیشتر از شبکه های هوایی یا شبکه های زمینی دارد.
به گفته این مقام مسئول، هنوز برآورد دقیقی از اجرای پروژه انجام نشده و به این منظور باید مطالعات نهایی اش به سرانجام برسد.
پیشتر فلاحتیان در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت، ایران از کشورهای همسایه طلب یک میلیارد و 400 میلیون دلاری دارد که مربوط به صادرات برق است و انتظار می رود با رفع تحریم ها به سرعت پرداخت شود.
ایران با داشتن بیش از 70 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق، در رتبه نخست خاورمیانه قرار دارد.