به گزارش رویترز، شرکت ام اس سی، دومین شرکت حمل و نقل کانتینری بزرگ جهان جدیدترین شرکتی است که ارائه خدمات مستقیم به ایران را از سر گرفته است، با این وجود، به دلیل پابرجا بودن تحریم های غرب و افزایش تنش های منطقه ای، تجارت با ایران با احتیاط صورت می گیرد.
انتظار می رود توافق هسته ای به دست آمده بین تهران و قدرت های جهانی اوایل امسال اجرایی شود.
ایران قبلا بخش عمده ای از واردات خود را با کشتی های خارجی انجام می داد، اما به ویژه بعد از سال 2012 همزمان با تشدید تحریم های غرب، اقدام به استفاده از مسیرهای زمینی و توسعه ناوگان کشتیرانی تجاری خود کرده است.
بعد از انعقاد توافق هسته ای، شرکت های کانتینری خارجی تجارت با ایران را از سر گرفته اند، اما با این وجود این شرکت ها نگران اند که مبادا از تحریم های بانکی پابرجا تخطی کنند و مشمول مجازات قرار گیرند.
شرکت سوئیسی ام اس سی اعلام کرده، اولین کشتی این شرکت در روز 31 دسامبر به بندرعباس رسیده، و این «مسیر را » برای تعمیق ارتباطات تجاری با ایران «هموار می سازد.»
ام اس سی ارائه خدمات به ایران را از سال 2012 تا آوریل 2014 به حالت تعلیق در آورده بود و پس از آن نیز تنها با استفاده از کشتی های کوچک و از طریق طرف های ثالثی که از جبل علی امارات به ایران کانتینر حمل می کردند به این کشور خدمات ارائه می داد.
در اوت سال گذشته، شرکت سی ام ای سی جی ام فرانسه، سومین شرکت بزرگ حمل و نقل کانتینری جهان و همچنین شرکت اورگرین تایوان، چهارمین شرکت بزرگ جهان در این صنعت، جزء اولین شرکت هایی بودند که ارائه خدمات به ایران را از سر گرفتند.
شرکت کانتینری هاپاگ لوید آلمان نیز در اواخر ماه نوامبر اعلام کرد تنها از طریق کشتی های کوچک از بندر جبل علی امارات تجارت با ایران را از سر می گیرد.