بویری درباره فازهای ۱۷ و۱۸ پارس جنوبی اظهار کرد: این دو فاز که ۴۴ حلقه چاه و چهار سکوی دریایی را شامل می شود تا کنون ۲۲ حلقه چاه در مدار تولید دارد که از آن ۳۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی تولید میشود.
به گفته وی بخش پالایشگاهی این دو فاز نیز ۹۶ درصد رشد فیزیکی دارد.
مجری طرح توسعه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی با اشاره به اینکه این طرح جزء طرحهای اولویتدار وزارت نفت است، خاطرنشان کرد: طبق برنامهریزی انجام شده تولید و شیرینسازی گاز از ردیف اول از تیرماه سال گذشته آغاز شده است و در حال حاضر چهار ردیف عملیاتی است.
وی با اشاره به اینکه کل سرمایهگذاری انجام شده برای این طرح به 6.3 میلیارد دلار میرسد، اظهار کرد: تاکنون 5.7 میلیارد دلار آن در طرح فاز 17 و 18 پارس جنوبی هزینه شده است.
بویری با اشاره به اینکه 65 درصد این طرح توسط شرکتهای ایرانی و 35 درصد آن توسط شرکتهای خارجی انجام شده است، ادامه داد: 90 درصد کار مهندسی این طرح مربوط به شرکتهای ایرانی مثل اویک، ایدرو، شرکت ساخت تاسیسات دریایی، شرکت ملی حفاری بوده است و از شرکتهای فرانسوی نیز در این طرح استفاده شده است.
به گفته وی، 41 درصد قطعات این طرح از شرکتهای ایرانی و 59 درصد آن از شرکتهای خارجی خریداری شده که قرار است برای فازها و بخشهای بعدی این طرح شرکتهای مهندسی ایرانی با مهندسی معکوس تجهیزات لازم این طرح را تولید کنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، محمد چلیپا جانشین مجری طرح توسعه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر در این طرح بیش از 800 هزار بشکه میعانات گازی ذخیرهسازی شده است، اظهار کرد: قرار است از فازهای 17 و 18 پارس جنوبی 50 میلیون متر مکعب گاز ترش تولید شود که به خط هفتم سراسری به سمت شرق تا ایرانشهر فرستاده میشود.