به گزارش میزان، محمدجواد فاطمی در حاشیه نشست خبری کنگره کشوری سوختگی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره تفاوت میزان مرگ و میر سوختگی در ایران و کشورهای دیگر توضیح داد: در کشورهای دیگر اگر فردی 90 درصد هم بسوزد از هر دو نفر یک نفر نجات پیدا میکند ولی در ایران در بهترین شرایط اگر کسی 60 درصد بسوزد از هر دو نفر یک نفر جان خود را از دست میدهد.
فاطمی در ادامه با تشریح مشکلات جدی درمان سوختگی در ایران گفت: وضعیت بیمارستانهای سوختگی کشور به هیچ عنوان وضعیت مطلوبی نیست؛ مثلا بیمارستان سوختگی مطهری 40 سال قبل ساخته شده است هنوز تنها بیمارستان مرجع سوختگی پایتخت است و بیمارستان یافتآباد نیز تاحدودی به مسائل سوختگی میپردازد و بیمارستان چمران نیز به صورت خصوصی به مقوله درمان سوختگی اقدام میکند. بنابراین تهران دچار فقر تخت سوختگی است.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: قرار بر این بود تا پایان سال 94، 2400 تخت سوختگی داشته باشیم در حالیکه هماکنون 886 تخت سوختگی داریم و این در حالیست که اتاقهای درمان سوختگی باید فقط دارای یک تخت سوختگی باشند در حالیکه هماکنون ما در یک اتاق 6 تخت سوختگی میگذاریم.
وی عنوان کرد: مرگومیر در سوختگی بسیار بالا است و هر روز 10 نفر در ایران به دلیل سوختگی میمیرند در حالیکه سوختگی قابل پیشگیری و نجات است و این به معنای آن است که ما 30 تا 40 سال در حوزه سوختگی از کشورهای دیگر عقب هستیم زیرا تجهیزات ما در این زمینه بسیار کم است.
فاطمی در ادامه با تشریح مشکلات دیگر بیماران سوختگی گفت: این بیماران غالبا در حاشیه شهرها ساکن هستند و حتی پول ایاب و ذهاب ندارند و این در حالیست که جراحی پلاستیک آنها رایگان شود ولی بیمهها این بهانه را میآورند که جراحی پلاستیک مقوله زیبایی است در حالی که جراحی پلاستیک برای افراد سوخته مقوله درمانی است.