کد خبر: ۲۸۵۶۵
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۶
رئیس سازمان توسعه تجارت:
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به سفر آتی هیئت تجاری کره جنوبی به ایران گفت: خرید کالای نهایی از سوی ایران سیاستی باطل شده است و کشورهایی که خواهان همکاری با ما هستند باید در ایران سرمایه‌ گذاری کنند و کره جنوبی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، ولی‌ا... افخمی‌راد با بیان این مطلب گفت: با وجود اقبال مردم ایران به محصولات کره‌ای تاکنون هیچ‌کدام از شرکت‌های این کشور اقدام به سرمایه‌گذاری در ایران نکرده‌اند؛ در حالی که در زمینه تولید مشترک خودرو و لوازم خانگی بسترها فراهم است و اگرچه پیش از این نیز رایزنی‌هایی صورت گرفته اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.

او خرید کالای نهایی از سوی ایران را سیاستی باطل شده دانست و تصریح کرد: نباید به بهانه تامین نیاز داخل از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور و همچنین نیروی جوان تحصیلکرده چشم‌پوشی و تنها به واردات کالای تمام شده اکتفا کرد، بلکه در نظر داریم کشورهایی که خواهان همکاری با ما هستند را به سوی سرمایه‌گذاری در ایران، انتقال تکنولوژی و تولید مشترک سوق دهیم؛ کره جنوبی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اکنون شرایط ایران نسبت به گذشته تغییر کرده است، افزود: در سال‌های گذشته تحریم‌های بین‌المللی بزرگترین مانع سرمایه‌گذاری در ایران بود اما اکنون تحریم‌ها لغو شده و زمینه‌ بهره‌مندی از سرمایه‌گذاری و سوددهی آنها فراهم است، توقع ما نیز از شرکای تجاری‌مان به ویژه کره این است که با این رویکرد وارد ایران شوند و تولیدات مشترک را از طریق ایران به کشورهای منطقه که حدود 400 میلیون جمعیت دارند، صادر کنند.

تبیین سیاست‌ همکاری‌های‌ تجاری ایران با کشورهای جهان و به ویژه کره جنوبی در حالی مطرح شده است که  افخمی‌راد پیش از این نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری یانهاپ کره‌جنوبی که بزرگترین نهاد خبری این کشور به شمار می‌رود بر این نکته پافشاری و با صراحت از سیاست محافظه‌کارانه این کشور نسبت به ایران در زمان تحریم‌ انتقاد کرده و گفته بود: کره در زمان تحریم نه تنها قوانین تحریم‌ را صد در صد رعایت کرد بلکه از آن هم فراتر رفته و در مواردی که شامل تحریم‌ها نبود هم ارتباط خود با ایران را قطع کرد.

وی همچنین گفته بود: در ایران وضعیت در حال دگرگونی است و ما به دنبال سرمایه‌گذاری مشترک با کشورهای خارجی هستیم و کمتر به خرید کالای تمام شده تمایل داریم، از آنجا که برندهای کره‌ای مطرح در زمینه خودرو، لوازم خانگی و موبایل در میان مردم ایران بسیار مقبول و پذیرفته شده است، پیشنهاد می‌کنیم که کره یکی از شعبات کارخانجات خود را در ایران دایر کند.

اگرچه گفت‌وگو با خبرگزاری یانهاپ به چند ماه پیش از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای برمی‌گردد اما اکنون نیز افخمی‌راد در آستانه استقبال و پذیرش از هیات کره‌ای، بار دیگر این موضوع را مطرح کرده و شرط حضور کالای کره‌ای در بازار ایران را سرمایه‌گذاری مشترک دانسته است.

به گفته رییس سازمان توسعه تجارت ایرانی‌ها یکی از مصرف‌کنندگان عمده برندهای مطرح کره‌ هستند بنابراین با توجه به سهولت قوانین سرمایه‌گذاری در کشور، شرکت‌های کره‌ای می‌توانند خط تولید محصولات خود را در ایران راه‌اندازی کنند؛ حال باید دید که در سفر هیات تجاری کره به تهران که با حضور «جو هیونگ هوان» وزیر صنعت، تجارت و انرژی این کشور و به منظور برگزاری یازدهمین کمیسیون مشترک دو کشور در روزهای 9 و 10 اسفند ماه صورت می‌پذیرد، مسئولان کره‌ای چه تدبیری برای این موضوع اندیشیده‌اند؟
نام:
ایمیل:
* نظر: