محمد اکبرنیا، اظهار کرد: اعزام نیروی کار به خارج از کشور بستگی به شرایط کشور هدف دارد و معمولا بیشتر کشورهایی که تقاضای نیروی کار دارند نیروهای دارای مهارت را به نیروهای ساده ترجیح می دهند و از آنها برای شغلهای مورد نظر خود استفاده میکنند.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر با توجه به شرایط تحریم، بسیاری از کاریابیهای خارجی در بحث اعزام نیروی کار با رکود مواجه شدند ولی با توجه به توانمندیهای خود و ارتباطات بین داخل و خارج کشور توانستند در سطح محدودی فعالیت داشته باشند.
مدیرکل هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار با بیان اینکه دیپلماسی فعال ایران در منطقه و دیگر نقاط جهان، میتواند امکان تعامل ایران با کشورهای جهان را افزایش دهد ابراز امیدواری کرد: برجام و اجرای آن شرایط برای تعامل با دیگر کشورها به منظور اعزام نیروی کار ایرانی را فراهم کند.
اکبرنیا از اعزام سالانه 2000 تا 4000 نیروی کار ایرانی به خارج کشور خبر داد و گفت: در طول سالهای گذشته صرفنظر از صدور خدمات فنی و مهندسی در قالب شرکتهای پیمانکاری، به طور میانگین سالانه بین دو تا چهار هزار نیروی کار ایرانی اعزام شده که این میزان به دلیل تحریمهای حاکم بر اقتصاد و بازار کار کشور هر سال متغیر بوده است.
مدیرکل هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار با اشاره به فعالیت 80 کاریابی خارجی در سطح کشور، گفت: هم اکنون کاریابیهای خارجی در بحث اعزام نیروی کار بر روی کشورهای حوزه خلیج فارس، استرالیا، آلمان و کانادا متمرکز هستند و بازارهای هدف را به خوبی رصد میکنند.