کد خبر: ۲۹۷۲۸
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۵
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از پیش بینی یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای رفع آلودگی رود کارون در سال آتی خبر داد و خشکی درختان و باغ های نخل در خرمشهر و آبادان را مربوط به هجوم آب خلیج فارس به کارون دانست.
«سیدمحمدرضا رضازاده» عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: بررسی ها نشان می دهد آلودگی رودخانه کارون بیشتر متاثر از ورود سایر آلاینده ها از واحدهای پرورش ماهی، کشت و صنعت ها، طرح توسعه نیشکر و... است.
وی افزود: مقرر شده است تا هنگام ساماندهی رودخانه در پایین دست سد گتوند علیا، طرح های جمع آوری فاضلاب صنعتی و خانگی و تکمیل طرح های زهکشی آب کشاورزی (بویژه طرح های نیشکر) عملیاتی و اجرا شود.
وی اعلام کرد: این مهم به عنوان یک ردیف اعتباری در بودجه سال آینده دیده شده و یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است که سال های آینده نیز ادامه خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری اسلامی ایران بیست و هفتم دی ماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی لوایح بودجه 1395 و ششمین برنامه پنج ساله توسعه را تقدیم کرد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران درباره خشکی درختان و باغ های نخل در خرمشهر و آبادان گفت: این مساله مربوط به هجوم آب خلیج فارس به کارون است و مربوط به سد گتوند نیست.
وی اعلام کرد بزودی عملیات اجرایی به منظور جلوگیری از نفوذ آب شور دریا به کارون در دستور کار قرار می گیرد.

** نمک فقط 18 درصد حجم سازند گچساران در سد گتوند را تشکیل می دهد
رضازاده درباره نتایج تحقیق موسسه آب دانشگاه تهران درباره سد گتوند گفت: ساختار سازند گچساران نزدیک روستای «عنبل»، گنبد نمکی نیست و زایندگی نخواهد داشت، بلکه نمک فقط 18 درصد حجم این سازند را تشکیل می دهد.
به گزارش ایرنا، پیش از این برخی کارشناسان گفته بودند جانمایی اشتباه سبب است سازند نمکی گچساران در مخزن سد قرار گیرد و انحلال نمک این سازند، باعث شور شدن آب مخزن و رودخانه کارون شده است.
شوری (یی.سی-EC) آب دریاچه سد از پنج هزار واحد (میکروموس) تا 160 واحد در مخزن سد برآورد شده است.
این مقام مسئول از انتخاب دو راهکار برتر «مدیریت مخزن» و «انتقال حجم آب کف مخزن به خلیج فارس» از میان 6 راهکار ارائه شده برای رفع مشکل های این سد خبر داد و گفت «انتقال حجم آب کف مخزن سد به حوضچه های تبخیری نزدیک» نیز به عنوان راهکار سوم در دستور کار قرار گرفته است.
رضازاده گفت: 13 هزار و 300 میلیارد ریال صرف ساخت این سد و نیروگاه شده اما هنوز بخشی از مطالبات پیمانکاران و بدهی بابت تملک اراضی باقی مانده است.
وی از ذخیره یک میلیارد و 500 میلیون مترمکعب آب در مخزن این سد خبر داد و گفت: مرحله نخست آبگیری در سال 1390 انجام شد اما به دلیل خشکسالی های پیاپی و نیاز بخش کشاورزی در پایین دست، به ناچار 500 میلیون مترمکعب آب تخلیه و به سد کرخه منتقل شد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اضافه کرد: ساخت این سد از سیلاب در بخش هایی از استان ایلام که در پایین دست سد قرار داشت، جلوگیری و با تولید انرژی برق آبی از انتشار سالیانه 493 هزار تن گاز آلاینده دی اکسید کربن پیشگیری کرد.
وی همچنین در پاسخ به ایرنا درباره پیش بینی قابلیت تلمبه- ذخیره ای در این سد تصریح کرد: هر چند اکنون اجرای این دست پروژه ها در اولویت وزارت نیرو نیست اما سازه آبگیر ورودی به این منظور طراحی شده است.
رضازاده تصریح کرد: هر زمان شبکه برق کشور اعلام نیاز کند از این قابلیت بهره گیری می شود.
به گزارش ایرنا، سد گتوند در فاصله 380 کیلومتری از ریزشگاه رودخانه کارون و در فاصله 25 کیلومتری شمال شهرستان شوشتر و 10 کیلومتری شمال شرقی شهر گتوند در استان خوزستان در دست ساخت است.
عملیات اجرایی این طرح در سال 1376 آغاز شد.
سد سنگریزه ای با هسته رسی 182 متر گتوند، آخرین سد قابل ساخت روی رودخانه کارون و بلندترین سد خاکی کشور است.
دریاچه این سد با مخزن چهار میلیارد و 500 میلیون مترمکعبی، دومین دریاچه مصنوعی بزرگ کشور (پس از کرخه) را تشکیل خواهد داد.
نام:
ایمیل:
* نظر: