کد خبر: ۳۰۵۵۳
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴
معاون برنامه ريزي و توسعه شركت پست جمهوري اسلامي پروژه يكسان سازي نشاني ملي ايرانيان را كليد ورود به دولت الكترونيك در بخش املاك دانست و از به پايان رسيدن كار شناسايي 14 ميليون ساختمان تا ارديبهشت ماه امسال خبر داد.
به گزارش روز شنبه تجارت آنلاین از مركز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، سيدمجتبي نصيري افزود: 14 ميليون ساختمان در نقاط شهري و 6 ميليون در نقاط روستايي وجود دارد كه تا پايان ارديبهشت امسال كار شناسايي 14 ميليون ساختمان در نقاط شهري به پايان خواهد رسيد و تلاش مي شود مختصات جغرافيايي نقاط روستايي نيز در نيمه دوم سال 95 شناسايي و تعيين شود.
وي گفت: حدود 46 ميليون ركورد اطلاعات مربوط به مكان‌هاي كشور تا به امروز در پرونده نشاني شركت پست موجود است.
نصيري پروژه يكسان سازي نشاني كد پستي ايرانيان( GNAF ) را سامانه نشاني دهي براساس اطلاعات جغرافيايي دانست و يادآورشد: سال 1376 قانون الزام اختصاص كد پستي تصويب و براساس آن شركت پست مكلف شد به همه مكان‌هاي كشور اعم از شهري و روستايي كد شناسايي يكتا بدهد كه با آن، مكان‌ها مشخص مي شد و اين كد با كد ملي نيز همراه بود.
معاون برنامه ريزي و توسعه شركت پست به ماده 27 قانون‌ ضوابط فني و توسعه دولت الكترونيك اشاره كرد كه پست را ملزم به تحقق يكسان سازي نشاني (جي نف )كرده است و افزود:‌ تيرماه 94 آيين نامه اجرايي طرح نشاني استاندارد مكاني ملي كه توسط رياست جمهور مصوب شده بود، ابلاغ شد كه در آن روش اجرايي كار و تكاليف دستگاه ها مشخص شده است.
وي ادامه داد: شركت پست در بررسي هاي طولاني و با توجه به گستردگي كار همه مكان‌هاي كشور را شناسايي كرده و به آنها، در نقاط شهري و روستايي، كدپستي ده‌ رقمي اختصاص داده است.
نصيري پروژه نشاني استاندارد ملي مكاني را كاري فرابخشي دانست كه تنها شركت پست مجري آن است و افزود: وقتي فايل نشاني مبتني برGNAF حذف شود نشاني‌ها مبتني بر نقشه مي‌شود(تا قبل از اين نشاني‌ها متن بود) كه با انجام اين طرح هر نشاني با شماره كدپستي را مي‌توان روي نقشه نشان داد.
وي با بيان اينكه دستگاه هايي كه با مكان سر و كار دارند، مي‌توانند از اين سيستم محل مورد نظر را بر اساس كدپستي، تعيين كنند خاطرنشان كرد، اگر دستگاه هاي امدادي و انتظامي از اين سامانه استفاده كنند، خواهند توانست از محل تلفن ، مكان را تشخيص دهند.
معاون برنامه ريزي و توسعه شركت پست به آماده شدن سامانه از ارديبهشت سال 94 اشاره كرد و گفت: در استان هاي كرمان، قم، خوزستان، كار تعيين مختصات جغرافيايي كدهاي پستي به عنوان پايلوت آغازشد و به مناسبت 17 مهر در روز جهاني پست مابقي استان‌ها هم شروع به اجراي اين پروژه كردند و در سامانه تحت وب حدود 700 اپراتور روي اين سامانه كار مي‌كردند.
نصيري عنوان كرد: تعيين مشخصات جغرافيايي 25 استان تا پايان سال 94 به پايان رسيده و فقط 6 استان باقي مانده است كه تا پايان ارديبهشت ماه امسال پايان مي يابد. به عبارت ديگر تا پايان سال گذشته 90درصد پروژه به اتمام رسيده و 10 درصد باقي مانده نيز تا پايان ارديبهشت ماه امسال به پايان مي رسد.
وي يادآورشد، تاكنون براي اين پروژه و بهنگام سازي آن 200 ميليارد ريال (20 ميليارد تومان) هزينه شده است.
معاون برنامه ريزي شركت پست يكي از نيازهاي اجراي پروژه را تامين نقشه هاي مورد نياز دانست و گفت: چون GNAF بر اساس نقشه كار مي كند لازم است نقشه هاي مورد نياز براي اين سامانه تامين شود.
وي با بيان اينكه بر اساس آيين نامه، سازمان نقشه برداري بايد نقشه هاي مورد نياز را تامين كند افزود: استانداري ها نيزمكلف شده اند از طريق شهرداري ها و بنياد مسكن، اين نقشه ها را در اختيار اين سامانه قرار دهند و اين موضع نيازمند تعامل بين دستگاهي براي دستيابي به نقشه‌هاي موجود است.
نصيري يكي از چالش هاي اجراي پروژه را وجود‌ معابر بدون نام يا معابر با نام‌هاي مشابه و ساختمان‌هاي فاقد پلاك شهرداري در كشور دانست چرا كه اجزاي اصلي نشاني نام معبر و پلاك شهرداري است كه بايدنشاني ‌ها كامل شوند.
وظيفه كميته مديريت نشاني آن است كه با همكاري شوراهاي شهر و با استانداري‌ها ، معابر بدون نام را نامگذاري و تعيين تكليف كنند و ساختمان‌هاي بدون پلاك را نيز شهرداري ها تعيين پلاك كنند.
معاون برنامه ريزي شركت پست بيان كرد: وظيفه كميته نقشه نيز جمع آوري نقشه‌هاي كشور است كه در نهايت در اختيار اين سامانه قرار گيرد.
وي با بيان اينكه تعيين مختصات جغرافيايي در تهران تكميل شده است، افزود: امسال با همكاري سازمان فناوري اطلاعات اين سرويس آماده و در واحدهاي شهري، در اختيار دستگاه هاي متقاضي قرار مي گيرد.
نصيري با بيان اينكه اين سرويس در حال آماده سازي و تكميل است، ادامه داد: تاكنون 3 جلسه كارگروه راهبري تشكيل شده و مسئول كارگروه، شركت پست است و اعضاي آن سازمان فناوري ، سازمان ثبت اسناد ، سازمان نقشه‌برداري، سازمان همياري شهرداري ها و دهياري‌هاي كشور ، مركز آمار و .. هستند .
پيش از اين حسين مهري مديرعامل شركت پست در گفت و گو با ايرنا تكميل روند بهنگام سازي اطلاعات همه مكان هاي شهري و روستايي كشور در 6 ماه ابتداي امسال را يكي از مهمترين برنامه هاي اين شركت براي سال 1395 عنوان كرده بود.
نام:
ایمیل:
* نظر: