کد خبر: ۳۰۸۴۵
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۷
باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا شامگاه پنجشنبه ظاهرا با هدف متقاعد كردن رای دهندگان انگلیسی برای باقی ماندن در اتحادیه اروپا، وارد لندن پایتخت انگلیس شد.
اوباما پس از سفری دو روزه به عربستان سعودی و دیدار با ملك سلمان شاه سعودی و شركت در نشست رهبران شورای همكاری خلیج‌فارس در ریاض، وارد لندن شد.
باراك اوباما رئیس‌جمهور آمریكا در شرایطی سفر سه روزه اش را به انگلیس و درست دو ماه مانده به برگزاری همه‌پرسی برگزیت ، كلید زد كه ظاهراً یكی از مهم‌ترین اهداف وی در این سفر متقاعد كردن رأی‌دهندگان انگلیسی در همه‌پرسی 23 ژوئن برای باقی ماندن در اتحادیه اروپا خواهد بود.
دیوید كامرون نخست‌وزیر انگلیس تاكنون تلاش زیای به عمل‌آورده است تا رأی‌دهندگان انگلیسی را برای ادامه حضور در اتحادیه اروپا قانع سازد و سفر اوباما در این لحظه حساس یك امتیاز برای وی شمرده می‌شود..
به گفته منابع انگلیسی، اوباما احتمالا در جریان سفرش به لندن از رأی‌دهندگان انگلیسی خواهد خواست تا در همه‌پرسی 23 ژوئن به ادامه حضور در اتحادیه اروپا رأی دهند تا به رابطه ویژه لندن و واشنگتن و همبستگی و اتحاد كشورهای غربی، ضربه‌ای وارد نشود.
براساس گزارش های منتشر شده، از جمله برنامه باراك اوباما رییس‌جمهور آمریكا، شركت در ضیافت نهار ملكه انگلیس در قلعه وینزور در روز جمعه است.
باراك اوباما قرار است كه بعد از شركت در ضیافت نهار ملكه الیزابت، در یك نشست خبری با حضور دیوید كامرون نخست‌وزیر انگلیس شركت كند.
انتظار می‌رود كه در این نشست خبری اوباما نقطه نظراتش را در مورد مناسبات نزدیك واشنگتن با لندن و نیز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بیان كند.
به گزارش منابع انگلیسی، در جریان دیدار اوباما با كامرون علاوه بر مساله یادشده انتظار می رود یك رشته از مسایل حوزه بین الملل از جمله جنگ علیه گروه داعش در عراق و سوریه و نیز آزاد سازی شهر موصل و نیز بحران لیبی مورد گفت وگو قرار گیرد.
فایننشال تایمز در گزارشی نوشته است: باراك اوباما در جریان سفرش به انگلیس این فرصت خواهد داشت تا تولد 90 سالگی ملكه الیزابت را به او تبریك بگوید؛ اما هدیه ای كه رئیس جمهور آمریكا از آن سوی دریای آتلانتیك با خود برای دیوید كامرون نخست وزیر انگلیس به همراه خواهد آورد، در قالب حمایت از ادامه حضور این كشور در اتحادیه اروپا خواهد بود.
فایننشال تایمز نوشت: مقامات آمریكایی می گویند كه اوباما مخالفت صریح خود را با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به 'برگزیت' اعلام نخواهد كرد اما نظرش را به عنوان یك دوست در این خصوص بیان می كند.
به گفته تحلیل گران، حمایت اوباما، سبب تقویت تلاش های «دیوید كامرون» برای ترغیب شهروندان این كشور به رای دادن به نفع ماندن در اتحادیه اروپا، در همه پرسی 23 ژوئن (3 تیر) خواهد شد.
'بن رودز ' معاون مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریكا ، در آستانه سفر اوباما به لندن گفته است: ' همان‌طور كه رییس جمهوری گفته است، ما از حضور یك انگلیس قدرتمند در اتحادیه اروپا حمایت می‌كنیم.'
'لاری سامرز' وزیر پیشین خزانه‌داری ( دارایی ) آمریكا نیز روز چهارشنبه گذشته در آستانه سفر باراك اوباما به لندن در گفت‌وگو با رادیو 4 هشدار داد كه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ( برگزیت) به روابط ویژه واشنگتن با لندن به‌ شكلی فراوان آسیب می‌زند.
وزیر خزانه‌داری پیشین آمریكا گفت: واشنگتن ، لندن را به‌عنوان یك پل برای ارتباط با اروپا می‌نگرد و در صورت خروج از اتحادیه اروپا دیگر جایگاه و اهمیت كنونی به لحاظ اقتصادی نخواهد داشت.
وی افزود: در صورت برگزیت، نفوذ بسیار مثبت انگلیس به‌عنوان یك متحد برای آمریكا و یك شریك قوی در 'گروه هفت ' و 'گروه 20' به‌شدت كاهش خواهد یافت.
سامرز از جمله هشت وزیر پیشین خزانه‌داری آمریكا است كه روز چهارشنبه گذشته در نامه‌ای سرگشاده‌ای كه در روزنامه تایمز منتشر شد، نسبت به آثار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هشدار داد.
این هشت وزیر سابق كه از دوران ریاست جمهوری ریچارد نیكسون جمهوری‌خواه تا بیل كلینتون دمكرات در مسند وزارت خزانه‌داری بوده‌اند بر این باور هستند كه تصمیم‌گیری در مورد آینده انگلیس به مردم این كشور مربوط است ولی آمریكا 'منافع اساسی' درنتیجه این تصمیم‌گیری دارد.
اما طرفداران برگزیت از جمله بوریس جانسون شهردار جنجالی لندن، مواضع اوباما و مقامات آمریكایی در قبال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، را امری مداخله‌جویانه خوانده و به‌شدت مورد انتقاد قرار داده‌اند.
شهردار لندن كه متولد نیویورك است، در آستانه سفر رئیس‌جمهور آمریكا تصریح كرده است كه خواهان سخنرانی اوباما در مورد عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا نیست.
بوریس جانسون همچنین با انتقاد از موضع اوباما در حمایت از باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا، تأكید كرده است: ' این ریاكاری اوباما خواهد بود كه بخواهد از ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا حمایت كند چرا كه واشنگتن حاضر به اشتراك‌گذاری حاكمیت خود نیست.'
«نایجل فاراژ» رهبر حزب یوكیپ نیز ضمن انتقاد از مداخله آمریكا در امور داخلی انگلیس در سخنانی تند علیه باراك اوباما گفت: اوباما یكی از روسای جمهور آمریكاست كه ضد انگلیسی است.
در همین حال در آستانه سفر باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا به لندن، بیش از 35 هزار نفر با امضای یك تومار، خواستار ممانعت از سخنرانی باراك اوباما در مجلس عوام در ارتباط با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، شده اند.
براساس آخرین آمار منتشر شده در تارنمای پارلمان انگلیس (تا شامگاه پنجشنبه )، تاكنون در حدود 35 هزار تومار یادشده را امضاء كرده‌اند.
در این تومار عنوان ‌شده است : بایستی از سخنرانی باراك اوباما رییس‌جمهور آمریكا در داخل وست مینستر ( پارلمان) در مورد حضور انگلیس در اتحادیه اروپا جلوگیری كرد.
در تومار یاد شده ادعا شده است كه اكثریت نمایندگان پارلمان انگلیس خواهان ترك اتحادیه اروپا سیاسی هستند.
دولت انگلیس با رد درخواست صورت گرفته در این تومار گفته است : این‌یك رویه است كه اعضای دو مجلس بتوانند از هركسی دعوت كنند و افراد دعوت‌ شده بتوانند در مورد طیف گسترده از مسایل سخن گفته و بحث كنند.
براساس رویه قانونی، اگر شمار امضاهای یك تومار از 10 هزار نفر بیشتر شود دولت بایستی به آن پاسخ گوید و اگر از 100 هزار نفر بیش‌تر شود، درخواست مطرح‌شده در نشست مجلس عوام انگلیس به بحث گذاشته خواهد شد.
دیوید كامرون نخست‌وزیر انگلیس نیز امروز ( پنجشنبه ) در نشست مجلس عوام گفت: من شخصاً بر این باور هستم كه بایستی به توصیه‌های دوستان و دیگر كشورها گوش داد. و من در تلاش برای یافتن رهبر یكی كشورهای دوست هستم كه فكر می‌كند ما بایستی اتحادیه اروپا را ترك كنیم.'
قرار است همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت در 23 ژوئن برگزار شود.
نام:
ایمیل:
* نظر: