کد خبر: ۳۲۰۷۳
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۶
هدفگذاری افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات برای امسال
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از هدفگذاری برای افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات برای امسال و رساندن آن به 52 میلیارد و 400 میلیون دلار خبر داد و میزان جایزه صادراتی را نیم تا سه درصد اعلام کرد.
«سیدحمید پورمحمدی» عصر امروز (شنبه) در گردهمایی صادرکنندگان و تشکل های صادراتی کشور افزود: این جایزه صادراتی بر اساس شاخص هایی که تعیین شده است، اختصاص می یابد.  وی این جایزه را برای افرادی دانست که امسال برای نخستین بار به صدور کالا دست می زنند و همچنین صادرکنندگانی که صادرات خود را نسبت به سال 1394 افزایش می دهند.  
پورمحمدی اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده در نظر داریم میزان صادرات را از 42 میلیارد و 400 میلیون دلار در سال 1394 به 52 میلیارد و 400 میلیون دلار در سال 1395 افزایش دهیم.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی تراز تجاری پارسال کشور را به 0.9 درصد اعلام کرد و ادامه داد: پارسال 6 میلیارد و 700 میلیون دلار میعانات گازی و 35 میلیارد و 700 میلیون دلار محصولات پتروشیمی و سایر کالاها صادر شد.  
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: مجموعه صادرات در فروردین ماه از لحاظ وزن 37 درصد و از نظر ارزش هشت درصد رشد کرد و وزن و ارزش صادرات میعانات گازی نیز 56 و 9.2 درصد زیاد شد.  
پورمحمدی اضافه کرد: همچنین صادرات محصولات پتروشیمی و سایر کالاها نیز از لحاظ وزن 34 درصد و از نظر ارزش 7.6 درصد رشد کرد.  
به گفته وی، اکنون بیشترین محصولات به کشورهایی مانند چین، هند، عراق، امارات و افغانستان صادر می شود که باید شمار آنها افزایش یابد.  
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور درباره بسته حمایت از صادرات غیرنفتی که چهارم خردادماه ابلاغ شد، گفت: برای تحقق افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات کشور در امسال باید از همه منابع و ظرفیت های کشور استفاده شود و براین اساس با صندوق توسعه ملی نیز توافق هایی صورت گرفته است.  
پورمحمدی اضافه کرد: براین اساس مبلغ 20 هزار میلیارد ریال به صورت ریالی در بانک های عامل سرمایه گذاری می شود تا تسهیلاتی با نرخ 16 درصد به بخش صنعت و 14 درصد به بخش کشاورزی اختصاص داده شود.  
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ادامه داد: همچنین صندوق توسعه ملی یک میلیارد دلار سپرده گذاری ارزی انجام می دهد که قابل افزایش تا دو میلیار دلار است.  
پورمحمدی گفت: صندوق توسعه ملی پذیرفته است سه هزار میلیارد ریال برای مشوق های صادراتی و یک هزار میلیارد ریال برای یارانه سود تسهیلات در نظر گیرد.  
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور افزود: همچنین قرار است دولت دو هزار میلیارد ریال دیگر نیز از محل سایر منابع برای یارانه سود تسهیلات اختصاص دهد که بدین ترتیب مجموعه یارانه سود تسهیلات به سه هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.  
وی ادامه داد: اختصاص دو هزار میلیارد ریال برای حمایت از صادرات محصولات لبنی نیز از دیگر برنامه های حمایتی دولت به شمار می رود.  
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: 20 درصد از منابع حاصل از حذف یارانه نقدی 24 میلیون نفر برای ایجاد زیرساخت در مسیر صادرات به کار گرفته می شود.  
پورمحمدی اضافه کرد: همچنین 35 درصد از این منابع صرف یارانه سود تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط اختصاص می یابد.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: کارگروهی نیز برای صادرات محصولات کشاورزی به کشور روسیه تشکیل شده است تا سه بانک با کمک بخش خصوصی روند صادرات به این کشور را تسهیل کنند.  
 چهارم خردادماه بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی در چارچوب برنامه ملی پیشبرد برونگرایی اقتصاد ملی و تحقق اهداف توسعه صادرات غیرنفتی سال 95 از سوی معاون اول رئیس جمهوری برای اجرا از اول خرداد تا پایان اسفندماه ابلاغ شد.
این بسته چهار بخش منابع پیش بینی شده (شامل منابع صندوق توسعه ملی، بانکی و بودجه ای)، شیوه استفاده از مشوق ها، پرداخت جوایز صادراتی و کالا و خدمات و سایر حمایت ها را شامل می شود و 23 ماده و 14 تبصره دارد.
نام:
ایمیل:
* نظر: