کیوان جعفری طهرانی بر اهمیت جذب سرمایه گذاری خارجی تاکید کرد و افزود: در اختیار قرار دادن اطلاعات درست و شفاف به سرمایهگذاران خارجی از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه این امر در جلب اعتماد آنها بسیار موثر است.
وی همچنین بر معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و چالشهایی که سرمایهگذارن با آن مواجه میَشوند تاکید کرد و گفت: رعایت این موضوعات سبب می شود تا سرمایه گذاران خارجی با اطلاعات کافی از وجود مشکلات و داشتن راهحل برای آن در کشورسرمایه گذاری کنند.
طهرانی با بیان اینکه سرمایهگذاری در بخش معدن به دلیل هزینه بالا، بازگشت طولانی سرمایه و ریسک بالا به ویژه در مرحله اکتشاف، از سرمایهگذاریهای پر ریسک محسوب میشود اظهار کرد: به همین دلیل اکتشاف توسط شرکتهای کوچک و بهرهبرداری توسط شرکتهای بزرگ انجام میشود.
وی تصریح کرد: هرچند سرمایهگذاری در بخش معدن همیشه با موفقیت انجام نمیشود، اما این موضوع از لزوم سرمایهگذاری در این بخش نمی کاهد و در صورت یافتن ذخایر مکفی، بهره برداری آن به شرکتهای بزرگ واگذار می شود. زیرا در بخش بهرهبرداری هزینه سرمایهگذاری بالا و مدت زمان بازگشت سرمایه زیاد است.
مدیر امور بین الملل انجمن سنگ آهن ایران، ذخیره مناسب و کافی ماده معدنی (عمر مناسب معدن) و میزان پیشرفت و تکامل پروژه را از مهمترین معیارهای رتبهبندی در سرمایهگذاری معادن از نظر سرمایهگذاران خارجی ذکر کرد. قابل ذکر است با افزایش روند پیشرفت پروژه به دلیل کاهش ریسک، تمایل سرمایه گذار بیشتر خواهد شد.
وی رفع نقائص موجود در زمینه تجهیز زیرساختهای حمل و نقل و لجستیک، آب و انرژی و فناوری دسترسی به فرودگاهها و بنادر ، رفع موانع کسب و کار و بازبینی قوانین و مقررات سرمایه گذاری را از جمله عوامل ضروری برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان کرد و گفت: قوانین و مقررات جذب سرمایه گذاران خارجی، باید طوری طراحی و تصویب شوند که با تغییر دولتها تغییر نکند تا مشکلاتی که منجر به ورشکستگی شرکت ها یا عدم جذب سرمایه گذاران خواهد شد، بوقوع نپیوندد.
طهرانی بر لزوم شناسایی حوزه های اولویت دار معدنی و ضرورت شفافیت اطلاعات در مورد بررسیهای فنی و اقتصادی طرح های سرمایه گذاری و مطالعه امکان سنجی تایید شده توسط بانکها تاکید کرد و افزود: طرح ها زمانی اجرا میشوند که بانک خارجی مطالعات امکان سنجی را قبول و تایید کند و با اعطای وام سرمایه گذاری کند. در این صورت بانک داخلی نیز باید در سرمایه گذاری شرکت نماید تا ریسک سرمایه گذاری را برای بانک و سرمایه گذارخارجی کاهش دهد.
وی ادامه داد: حاکمیت شرایط باثبات اقتصادی و ادامه تحریم ها زمینه فعالیت شرکتهای تولیدی، معدنی و تجاری را به شدت محدودکرده وآنها را با ریسک های غیر قابل پیش بینی مواجه کرده است.
مدیر امور بین الملل انجمن سنگ آهن ایران بر اهمیت نقش اتاقهای بازرگانی و تشکلهای خصوصی در اجرای موثر مقررات در فعالیت های اقتصادی و جلوگیری از موازیکاری و کمک به اصلاح ساختار، تقویت هماهنگی و همسویی در جهت دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی، برنامهریزی و زمینهسازی جهت رشد تحقیقات، اطلاع رسانی، آموزش، تبلیغات، ترویج و بازاریابی در کشورهای هدف و ساماندهی زیرساختهای آماری و اطلاعاتی حوزه تشکلهای معدنی و بنگاههای عضو آنها تاکید کرد.
منبع: شاتا