هیچ ساز وکار درستی برای تولید، زمان کشتار و فروش مرغ وجود ندارد. امروزه به اسم مرغ مقدار قابل توجهی چربی به همراه مرغ به مصرف کننده عرضه می شود و هیچ اعتراضی هم بر این مساله وارد نیست و تنها کاری که می توان انجام داد این است که پول بدهیم و هرآنچه فروشنده در ترازو میگذارد، تحویل بگیریم. البته در بیشتر موارد تمام این چربی و پوست نیز بنا بر درخواست خریدار، به وسیله فروشنده از مرغ جدا می شود که آن هم از کبابی ها و تولید کنندگان کالباس و سوسیس سر در می آورد. متاسفانه هیچ نظارتی بر این امر نیست و هنوز هیچ دستگاهی اعلام نکرده که وزن یک مرغ باید چقدر باشد و میزان چربی های آن تا چه اندازه مجاز است. اگرچه معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که در راستای افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید طرح کاهش وزن کشتار مرغ در کشور بعد از ماه مبارک رمضان اجرا میشود، اما با توجه به وعده های عمل نشده، همچنان نگران وضعیت مرغ هستیم.
در این رابطه رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان این که ساز و کار لازم برای کنترل کاهش وزن لاشه مرغ وجود ندارد گفت: با توجه به این که معاون وزیر جهادکشاورزی وعده اجرای این طرح را در پایان رمضان داده امیدوارم ساز و کار لازم فراهم و در این زمینه سخت گیری شود.محمد یوسفی در گفتوگو با تسنیم در خصوص طرح کاهش وزن کشتار مرغ بعد از ماه رمضان اظهار کرد: رعایت تولید مرغ براساس استاندارد زمان زیادی است که به تولید کنندگان و کشتارگاهها برای رعایت اعلام شده است اما این موضوع مورد توجه قرار نمیگیرد. وی افزود: بر اساس ابلاغی که در گذشته صورت گرفته است، لاشه هر عدد مرغ باید بین یک کلیو و 200 گرم تا 2 کیلوگرم باشد اما با توجه به سود جوییهایی صورت گرفته و تولید مازاد مرغ در کشور این ارقام رعایت نمیشود. رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: تا به امروز ساز و کار لازم برای کنترل کاهش وزن لاشه مرغ در کشور و به اصطلاح تولید مرغ "سایز" وجود ندارد اما با توجه به این که معاون وزیرکشاورزی وعده اجرای این طرح را تا پایان ماه رمضان داده اند، امیدوارم ساز و کار و سخت گیریهای لازم انجام شود. وی تصریح کرد: برنامه کارگروه تولید در وزارت جهاد کشاورزی تولید مرغ بر اساس وزن استاندارد یاد شده است و برنامه جدیدی در این ارتباط به ما ارائه نشده است.