کد خبر: ۳۳۵۳۴
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۹
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور:
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور گفت: در تهران حدود ۷۰۰ واحد تولیدی، مشهد ۲۲۰ واحد و در اصفهان ۱۲ درصد از واحدهای تولیدی طلا تعطیل شدند، درصورتی که در این مدت می‌بایست به همین تعداد واحدهای تولیدی به این صنعت اضافه می‌شد.
کورش شرفشاهی - اقتصاد کشور بر اساس فعالیت اصناف گوناگون در قالبهای تولیدی و توزیعی تعریف می شود. اما برخی از اصناف نقش پررنگ تر و برخی دیگر تاثیرات کمتری دارند. یکی از این اصناف به طلا اختصاص دارد که در بخشهای گوناگون معدن، طلاسازی و طلافروشی تعریف می شود اما جالب اینجاست که طلا در ایران فقط جنبه تزیینی دارد و اگر قرار باشد روزی زنان ایرانی خرید طلا را تعطیل کنند، بی شک طلاسازی ها و طلافروشی ها نیز به دنبال آن تعطیل خواهند شد. اما در این رابطه رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور گفت: در تهران حدود ۷۰۰ واحد تولیدی، مشهد ۲۲۰ واحد و در اصفهان ۱۲ درصد از واحدهای تولیدی طلا تعطیل شدند، درصورتی که در این مدت می‌بایست به همین تعداد واحدهای تولیدی به این صنعت اضافه می‌شد.

به گزارش تسنیم، محمد کشتی‌آرای در افتتاحیه دهمین نمایشگاه طلا و جواهرات استان اصفهان پیرامون افتتاح این نمایشگاه اظهار داشت: یکی از بهترین نمایشگاه‌هایی که سالانه در صنعت کشور برگزار می‌شود نمایشگاه طلا و جواهر است که این مهم سبب افتخاری برای بنده به‌عنوان یکی از کوچک‌ترین اعضای این صنف است.

وی افزود: اصفهان قطب تولید طلای کشور بوده و همچنین بیشترین آمار تولید طلا و کارگاه‌های تولیدی مربوط به اصفهان است، اصفهان را می‌توان قطب صنعتی کشور پس از تهران معرفی کرد، ازاین‌رو می‌توان گفت بیشترین واحدهای تولیدی و اتحادیه‌ها از نظر تعداد در اصفهان قرار دارند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور با اشاره به بحث رکود در اقتصاد کشور گفت: اقتصاد ایران در چند سال گذشته با مشکل رکود مواجه بوده و این مشکل اقتصادی بیشتر از همه موارد صنف طلا را دچار مشکل می‌کند، یکی از دلایل اختلال در خرید طلا این است که طلا در آخر لیست سبد کالاهای خانوار قرار دارد.

وی با بیان اینکه از سال 2008 به بعد افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی مطرح شد و افزایش قیمت طلا به‌صورت ماهانه و روزانه به چشم می‌خورد، اضافه کرد: از سال 2008 به بعد رشد 30درصدی طلا به‌صورت سالانه سبب شد که مردم سطح توقعشان از این کالای قیمتی بالا برود و با خرید و فروش طلا بتوانند کسب سود کنند، همچنین از سال 2011 قیمت طلا کاهش پیدا کرد و بسیاری از افراد که در خرید و فروش طلا مشغول به فعالیت بودند دچار ضرر شدند.

کشتی‌آرای با اشاره به نگاه ویژه کشور به صنعت طلا خاطرنشان کرد: باید به صنعت طلا نگاه ویژه‌ای داشت درصورتی‌ که در 2 سال گذشته نتوانستیم برنامه‌ریزی خوبی در این صنف شغلی داشته باشیم، در 2 سال گذشته واحدهای تولیدی بسیاری تعطیل شد که سبب بیکاری بسیاری از افراد شد.

وی ابراز کرد: امیدواریم که با افتتاح این نمایشگاه و برنامه‌ریزی در این صنف شغلی و همچنین گفت‌وگوهایی که میان صاحب‌نظران انجام می‌شود مشکلات به حداقل رسیده و بتوانیم راه خوبی را در این صنف شغلی در پیش بگیریم.

وی پیرامون بحث مالیات بر ارزش ‌افزوده بیان کرد: این بحث مدتی است که در صنف طلا و جواهر در کشور مطرح ‌شده است، در دو هفته گذشته جلسات گوناگونی پیرامون رفع مشکلات طلافروشان با مقامات دولتی انجام و قول مساعد از مسئولان گرفته شد.

کشتی‌آرای افزود: در جلساتی که در کمیسیون کارشناسی مجلس انجام شد پیشنهاد شده است که مالیات تنها از اجرت طلا گرفته شود و هیچ‌گونه مالیاتی از اصل سرمایه طلا گرفته نشود، همچنین ما معتقدیم که مالیات از طلا که سرمایه اصلی واحدهای تولیدی است اشتباه بوده و قانونی در این ارتباط را نمی‌پذیریم.

وی با اشاره به واردات و صادرات طلای کشور گفت: امیدواریم روزی شاهد برگزاری نمایشگاه‌هایی با وسعت بیشتر و حضور کشورهای بیشتری در این نمایشگاه‌ها باشیم، صادرات و واردات طلا و جواهرات قیمتی باید در کشور به‌گونه‌ای باشد که افراد بتوانند به‌راحتی و بدون مشکل با دیگر کشورها ارتباط برقرار کنند.

با این وجود در شرایطی که صنعت طلا و جواهر ایران از پیشینه‌ای چندین هزار ساله برخوردار است، در تولید طلا و جواهر سهم کشور حداکثر به یک درصد بازارجهان می‌رسد و جایگاهی در میان دیگرکشورهای جهان ندارد. البته وضعیت معادن طلای ایران درخور توجه است. ذخیره طلای کشور ۴۵۰ تن است و ایران در این بخش رتبه ۴۶ دنیا را دارد. در حال حاضر ۲۱ استان کشور ذخیره طلا دارد و ذخایر طلای کشور در ۱۲ استان به صورت مطلوب است. طبق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، حدود ۱۵ معدن طلا در ایران وجود دارد که از این تعداد ۱۲ معدن فعال و سه معدن غیرفعال هستند. به طور کلی در حال حاضر بیش از ۵۰ ناحیه و منطقه معدنی طلا در کشور شناسایی شده که البته از بین آنها تنها حدود ۱۰ منطقه میزان ذخایر مناسبی دارند. تولید طلا در جهان ۲۶۰۰ تا ۲۷۰۰ تن است که با این میزان، تولید طلای ایران هنوز به یک درصد نرسیده است. هم‌اکنون در ایران سالانه حدود ۲/۵ تن طلا استخراج می‌شود که با راه‌اندازی کامل یکی از کارخانه‌های بزرگ کشور در این زمینه، ۳ تن دیگر نیز به تولید طلای کشور افزوده می‌شود و مجموع تولید طلای ایران در آینده به بیش از ۵/۵ تن خواهد رسید. سرمایه‌گذاری در معادن طلای ایران نیز در چند سال گذشته همزمان با رشد قیمت جهانی طلا، روند رو به رشدی را نشان می‌دهد، اما این صنعت قدیمی و پول‌ساز، آنچنان که باید به جایگاه اصلی خود نرسیده و سهم ایران از تولید و صادرات جهانی این محصول بسیار ناچیز است. درحال حاضر کشورمان رتبه پنجاه و چهارم تولید طلا را در جهان دارد.

صنعت و بازار طلا و جواهر از اهمیت بسیار فراوانی در معادلات اقتصادی و تجاری دنیا برخوردار است و گردش مالی سالانه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلاری آن (۴۲۰میلیارد دلار بازار طلا و ۷۸۰میلیارد گردش مالی بازار جواهرات) در جهان، بیانگر نقش پر رنگ این صنعت در تجارت جهانی است. به گفته برخی از کارشناسان بازار طلا و جواهر، کشورمان با سهم ۳/۵درصدی در بازار جهانی در این بخش ۴۲میلیارد دلار گردش مالی دارد که بر این اساس، گردش مالی بازار طلا و جواهر ایران رقمی بیش از ۱۳۶هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

برچسب ها: طلا ، کشتی آرای ، تعطیل
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار