قاسم میرزایینیکو در گفتوگو با ایلنا، در واکنش به اظهارنظر یکی از اعضای هیاترییسه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور درخصوص واگذاری برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا به شورای نگهبان، اعلام کرد: در جلسه اخیر کمیسیون مسائلی درباره بحث بودجه، مشکلات و نیازمندیهای برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا که بنابر قانون باید توسط کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور برگزار شود، مطرح شد، ولی صحبتی درخصوص واگذاری برگزاری این انتخابات به شورای نگهبان مطرح نشد.
او با بیان اینکه احتمال دارد این مسئله در جلسه هیات رییسه مطرح شده باشد، با اشاره به دستورجلسه اخیر کمیسیون شوراها و امور داخلی، یادآور شد: در آخرین نشست کمیسیون که در تاریخ ۲۹ تیرماه و با حضور آقای مظفر بهعنوان معاون نظارت مجلس برگزار شد، گزارش عملکرد نظارتی مجلس و کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در دوره نهم قرائت شد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس همچنین ادامه داد: بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز در دستور قرار گرفت که بر این اساس، مقرر شد تمامی اعضای کمیسیون این طرح را مطالعه کنند و در جلسه بعدی، نکات و پیشنهادهای خود را مطرح کنیم و بهغیر این مسائل، نکته دیگری مورد بررسی قرار نگرفت.
نماینده اصلاحطلب مردم دماوند در مجلس خاطرنشان کرد: نحوه برگزاری و برگزارکنندگان انتخابات در قانون اساسی مشخص شده است و بر این اساس درخصوص نحوه و چگونگی برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و همچنین برگزارکنندگان این انتخابات به روشنی صحبت شده و تعیین شده که وظیفه شوراهای شهر و روستا چیست، چه کسانی این انتخابات را برگزار میکنند و ناظران برگزاری این انتخابات کدام نهادها و دستگاهها هستند و اعمال تغییر در جزییات مختلف برگزاری این انتخابات باید در قالب مصوبههای جدید به تصویب برسد و در شرایط فعلی، اعمال تغییر در قانون برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا بعید به نظر میرسد.
نماینده اصلاحطلب مردم دماوند در مجلس تصریح کرد: با توجه به اینکه مردم نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی را انتخاب کردهاند و در قانون نیز برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و نظارت بر نحوه برگزاری آن برعهده مجلس و کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گذاشته شده، بهتر است که نظارت بر برگزاری این انتخابات برعهده مردم و نمایندگان مردم در مجلس باشد.
او با اشاره به اینکه احتمال دارد که چنین پیشنهادهایی به دلیل کمبود بودجه مطرح شده باشد، گفت: مجلس باید تلاش کند بودجه و اعتبارات لازم برای برگزاری صحیح انتخابات شوراهای شهر و روستا را تامین کند. چرا که وظیفه کمیسیون شوراها اساساً حل چنین مشکلهایی است و باید تلاش کند با رعایت قانون و حل مشکلهایی همچون کمبود بودجه، این انتخابات را به نحو احسن برگزار کند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید خاطرنشان کرد: به طور کلی برگزاری انتخابات شوراها زیر نظر شورای نگهبان درست نیست. چرا که بحث نظارت شورای نگهبان بر نحوه برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا، احتمالاً به دلیل کمبود بودجه مطرح شده اما میتوانیم با رایزنی برای حل مشکل بودجه، این انتخابات را به همان شکلی که در قانون تعریف شده، زیرنظر مجلس و کمیسیون شوراها برگزار کنیم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس درباره احتمال برگزاری انتخابات الکترونیک، یادآور شد: به نظر میرسد، مشکل اصلی در مسیر برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک، همان مسائل و کمبودهای بودجهای باشد که مرتفع کردن این مشکل، نیاز به هماهنگی بیشتر میان مجلس، شورای نگهبان، وزارت کشور و دیگر نهادهایی که در برگزاری انتخابات دخیل هستند، دارد و بعید میدانم در این فرصت کوتاهی که تا برگزاری انتخابات باقی مانده، بتوانیم این هماهنگی را ایجاد و مشکلات را مرتفع کنیم.
او گفت: برگزاری انتخابات الکترونیک نیازمند کاری اساسی و دقیق است که اگر همین امروز انجام این کار کلید بخورد، انشاءالله برای انتخاباتی که پس از این دو انتخابات حساس سال ۹۶ پیشرو داریم، میتوان نسبت به برگزاری آن به صورت الکترونیک امیدوار باشیم.