غلامحسین کریمی در گفت و گو با ایرنا افزود: شرکت اپل سیاستی برای دادن نمایندگی به کشورها ندارد و خود این شرکت از طریق برنامه نرم افزاری «اپ استور» خدمات پس از فروش را برای استفاده کنندگان از گوشی «آیفون» ارایه می کند. وی اضافه کرد: اپل گوشی های تولید خود را از طریق فروشندگان در سراسر جهان عرضه می کند و نمایندگی رسمی ندارد. کریمی درباره ارایه مجوز واردات گوشی های تولید شرکت اپل از سوی وزارت صنعت گفت: دولت مخالف ورود هیچ نوع فناوری تازه ای به کشور نیست؛ بنابراین برای سامان دادن به واردات اقدام به صدور مجوز کرده است تا ریسک قاچاق گوشی را نیز افزایش دهد. این فعال بازار تلفن همراه کشور بر برخورد جدی با قاچاق گوشی تلفن همراه تاکید کرد و افزود: ارایه مجوز واردات قانونی و کاهش تعرفه واردات بهترین راهکار برای ساماندهی بازار تلفن همراه در کشور است.
به گزارش ایرنا، مدیرکل مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت دوشنبه در حاشیه نشست خبری معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شرکت هایی که به تشخیص سازمان حمایت از مصرف کنندگان امکان ارایه خدمات پس از فروش گوشی های تلفن همراه آیفون شرکت اپل را داشته باشند، می توانند بدون داشتن نمایندگی نسبت به ثبت سفارش اقدام کنند.
«یدالله صادقی» افزود: این مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است تا به این ترتیب واردات این کالا سامان یابد.
وی اعلام کرد: اکنون به دلیل اینکه این نشان تجاری (برند) در ایران نمایندگی ندارد و امکان ثبت سفارش آن نیست، به صورت غیرقانونی وارد کشور می شود و اگر این مساله ساماندهی و امکان ورود قانونی آنها فراهم شود، حتی در صورت نبود نمایندگی، قاچاق این کالا از بین می رود.
پیش از این نیز رییس اتحادیه صنفی دستگاه های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران به طرح کددارکردن گوشی های تلفن همراه که از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطرح شده بود اشاره کرده و گفته بود: طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه (رجیستری) به طور جدی دنبال می شود تا زمینه پیدایش کالای قاچاق به طور کلی از بین برود.
طرح رجیستری یا کددار کردن گوشی تلفن همراه برای مقابله با قاچاق تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است. این طرح یک بار دیگر در سال 1385 اجرا شد که در عمل با شکست روبرو و متوقف شد.