کد خبر: ۳۶۲۲۱
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۲
مشاور رییس سازمان خصوصی‌سازی:
مشاور سازمان خصوصی‌سازی گفت: از مجموع یک‌هزار و ۱۱۱ شرکت برای واگذاری در سازمان خصوصی‌سازی ۵۴۵ شرکت تاکنون به فروش رفته است.
جعفر سبحانی مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی اظهار داشت: از زمان آغاز به کار سازمان خصوصی‌سازی ( ۱۵ سال گذشته تاکنون) حدود ۱ هزار و ۱۱۱ شرکت در لیست واگذاری‌های این سازمان قرار گرفته است.
وی افزود: طی سال‌های ۸۰ تا ۹۵ مجموعا ۹۰۰ شرکت به عناوین گوناگون وضعیت قیمتشان روشن شده و بخش زیادی از آنها واگذار شده و به فروش رفته است.
* ۵۴۵ شرکت به فروش رفت/ ۱۱۷ شرکت منحل و ورشکسته شد
سبحانی تصریح کرد: در مجموع از ۱ هزار و ۱۱۱ شرکت تاکنون ۵۴۵ شرکت به فروش رفته، ۱۱۷ شرکت منحل و یا ورشکسته شده و ۱۲۶ شرکت نیز از گروه ۱ و ۲ به گروه ۳ منتقل شده یا به خارج از واگذاری‌ها منتقل شده‌اند و ۸۰۰ شرکت دیگر نیز به شکل‌های مختلف واگذار شدند.
وی ادامه داد: تعدادی از بنگاههای واگذار شده نیز اضافه بر این ۸۰۰ شرکت پیشنهاد خروج از لیست ۱ و ۲ را دارند و چون پیشنهاد آنها اعلام شده فعلا در موردشان کاری صورت نگرفته است.
* ۲۰۱ شرکت در سال ۹۵ واگذار می‌شوند
مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی تصریح کرد: برای سال ۹۵ نیز ۲۰۱ شرکت در مجموع واگذاری‌ها قرار دارند که تعدادی از این مجموعه کار کارشناسی‌شان صورت گرفته و قیمت گذاری شده‌اند و تلاش داریم تا برای واگذاری آنها تا پایان سال اقدام کنیم .
*بسیاری از واگذاری‌ها در شش ماهه دوم سال صورت می‌گیرد
وی خاطر نشان کرد: حجم بسیاری از واگذاری‌ها در شش ماهه دوم سال خواهد بود و فرایند قیمت‌گذاری شرکت‌ها در حال طی شدن است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا همه این ۲۰۱ شرکت تا پایان سال به فروش خواهند رفت یا خیر؟ گفت: پاسخ این پرسش مشخص نیست و در صورتی که خریدار داشته باشند به فروش می‌رسند.
* ۱۰ گروه صنعتی در لیست واگذاری‌ها قرار دارند
سبحانی ادامه داد: این ۲۰۱ شرکت از همه گروهها از جمله صنایع ساختمانی تا حمل‌ونقل و ریلی و منسوجات ، پتروشیمی و نفت و گاز و ماشین سازی و فلزات و کشاورزی حضور دارند و در کل از ۱۰ گروه کالایی در این لیست موجود است.
وی با بیان اینکه قانون شرایط عرضه‌ها را مشخص می‌کند، گفت: میزان فروش شرکتها در اختیار ما نیست به عنوان مثال در سال ۹۳ از ۴۰ هزار میلیارد تومان سهمی که واگذار شد تنها ۱۰ درصد به فروش رفت و در سال ۹۴ نیز از ۳۰ هزار میلیاردتومان سهم تنها ۱۲ درصد به فروش رسیده است.
وی با بیان اینکه فرایند نرخ گذاری و کار کارشناسی این ۲۰۱ شرکت در حال طی شدن است، افزود: از تعداد ۱ هزار و ۱۱۱ شرکت، شرکت‌های خوب به فروش رفته‌اند و بر اساس پیش بینی‌ها قرار بود در سال ۸۹ شرکتهای گروه ۱ به فروش برسند و گروه ۲ در سال ۹۳ به فروش برسند.
*بخش زیادی از شرکت‌ها زیان‌ده هستند
سبحانی ادامه داد: شرکتهایی که در مراحل پایانی واگذاری هستند شرکتهای سودده و پرمتقاضی نیستند و بخش زیادی از این شرکتها ضررده هستند و متقاضی ندارند.
وی با بیان اینکه شرایط خاصی برای عرضه نداریم و مصوبه هیات واگذاری بر اساس ارزش بازدهی و خالص روز قیمت گذاری می‌شود، گفت: زمانی که مزایده برگزار شود شرایط ویژه و اهلیتی خواهیم گذاشت که بخش خصوصی بتواند وارد شود.
مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی افزود: در این واگذاری اخیر (جایگاههای سوخت) که به لحاظ حجم بزرگترین واگذاری سال ۹۵ بودند در برخی موارد نیز تا ۵ برابر قیمت جایگاه پاکت رسید و تعداد متقاضیان نیز برای برخی از جایگاهها نظیر جایگاه سوخت بوشهر و اسفراین بی‌سابقه بود.
وی افزود: در برخی موارد قیمت‌گذاری جایگاههای سوخت ۶۰ درصد بیش از قیمت پایه بود و بزرگترین واگذاری سال ۹۵ محسوب می‌شود.
سبحانی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی واقعی خریدار اصلی جایگاههای سوخت بودند گفت: از سیاست‌های خوب دولت جدید این است تا حضور بخش خصوصی واقعی را در مجموعه واگذاری‌ها پررنگتر کند.
* ۱۸ درصد از واگذاری‌ها مربوط به بخش خصوصی واقعی است
او تصریح کرد: از ابتدای تاسیس سازمان خصوصی‌سازی تاکنون ۱۸ درصد از واگذاری‌ها مربوط به بخش خصوصی واقعی بوده و ۳۸ درصد واگذاری‌ها از ابتدای دولت یازدهم تاکنون صورت گرفته است.
وی در خاتمه گفت: بخش خصوصی واقعی رشد داشته و میزان غیردولتی‌ها و غیر خصوصی‌ها کاسته شده است و سیاست‌ها به سمتی است که بخش خصوصی واقعی رشد کند.
منبع: ایلنا
نام:
ایمیل:
* نظر: