کد خبر: ۴۳۷۲
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۶
رییس سازمان حمایت اعلام کرد
رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان درباره قیمت نان، چگونگی برخورد با تخلف خودروسازان در زمینه فروش خودرو، قاچاق موبایل، توقف طرح شبنم و افزایش قیمت مواد شوینده توضیحاتی ارائه و اعلام کرد: قیمت نان به صورت ویژه در دولت ادرحال بررسی است و با خودروسازن متخلف نیز طبق سند فروش خودرو برخورد می‌کنیم.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا سید جواد تقوی امروز - دوشنبه - در جمع خبرنگاران درباره تبعیض در برخورد با خودروسازانی که برخلاف قرارداد فروش خودرو عمل می‌کنند، اظهار کرد: تا آنجا که موارد در قراردادهای رسمی خودروساز با مصرف‌کننده جزو تعهدات باشد، پیگیری و برخورد می‌کنیم و هیچ گونه تبعیضی در این زمینه نیست. درصورتیکه پیش‌فروش خودرو سه ماهه باشد و در موعد مقرر تحویل داده نشود برخورد خواهد شد و فروشنده موظف به انجام تعهدات بر اساس قرارداد است.

رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز بر اجرای تعهدات خودروسازان در زمینه فروش خودرو طبق قرارداد تاکید دارد.

وی گفت: البته ممکن است عدم اجرای تعهدات، عدول شرکت خارجی تحت قرارداد با شرکت سازنده باشد. اما در هر صورت خودروسازان متعهد هستند طبق قرارداد با رضایت مشتریان جلب و غرامت پرداخت کنند. در غیر این صورت مصرف‌کنندگان می توانند از طریق سازمان حمایت این موضوع را پیگیری کنند.

رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با بیان این‌که در برخی موارد مصرف‌کنندگان به مفاد قرارداد توجه نمی کنند، گفت:‌ از نیمه شهریور تاکنون شرایط فروش خودرو بهتر شده و باید توجه داشت که خودروسازی یکی از بزرگترین صنایع کشور است و وجود این مشکلات در این بخش طبیعی است.

تقوی در پاسخ به این که چرا خودروسازان در صورتی که نمی توانند تامین قطعه کنند، خودرو پیش فروش می کنند؟ اظهار کرد: قبلا در رابطه با اسقاط خودرو سازمان سوخت و حمل و نقل وجه مربوط را از واردکننده دریافت می کرد و بعد گواهی اسقاط صادر و ثبت سفارش انجام می‌شد. اما خرداد ماه امسال ستاد حمل و نقل دریافت نقدی را طبق قانون کنسل و اعلام کرد براساس قانون، اسقاط خودرو موکول شد به واردکننده و تمام واردکنندگان به دنبال خرید و اسقاط خودرو افتاده‌اند که این امر شرایط را با تاخیر مواجه کرد و اکنون موضوع در حال پیگیری است.

وی گفت: ما پیشنهاد کردیم که مراکز اسقاط خودرو تحت مدیریت متمرکز فعالیت کنند تا واردکنندگان این مراکز را بشناسند و گواهی اسقاط بگیرند و شرایط واردات سرعت پیدا کند.

تقوی اظهار کرد: این شرایط باعث تغییر قیمت خودروهای اسقاطی شد و تاثیر منفی در هزینه تمام شده واردات خودرو می گذارد.

رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان درباره گلایه های مشتریان در فروش خودرو اظهار کرد: گاهی اوقات عارضه‌هایی در یک صنعت رخ می دهد که مشکلات بیرونی ایجاد می کند و این به معنای تخلف نیست. چرا که تولیدکننده خودش با مشکلات دست و پنجه نرم می کند امروز صنعت خودرو براساس برنامه ریزی‌های تولیدی‌اش پیش رفته است.

وی گفت: طبق برنامه در سال جاری باید یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو تولید شود که تاکنون بیش از 612 هزار دستگاه خودرو تولید و عرضه شده و در فروش فوری 58 درصد و در زمینه پیش فروش خودرو 64 درصد افزایش داشته‌ایم.

تقوی درباره قیمت گندم،‌آرد و نان اظهار کرد: این کالاها استراتژیک هستند و مورد توجه همه دولت‌ها قرار دارند. نان به صورت ویژه در دستور کار دولت است و قیمت آن براساس افزایش هزینه‌های تولید بررسی می شود.

رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به این‌که طی 30 ماه اخیر هیچ قیمت نان و آرد هیچ گونه تغییری نداشته‌اند، اظهار کرد:‌دولت به ازای هر کیلوگرم گندم 685 تومان یارانه می پردازد تا نان ارزان در اختیار مردم قرار گیرد اما هزینه‌های دیگر نانوایی‌های و کارخانه‌های آردسازی از قبیل حمل و نقل،‌انرژی و ... تغییر کرده که براین اساس آن‌ها خواستار اصلاح قیمت هستند.

تقوی خاطرنشان کرد: در زمینه نظارت بر کیفیت آرد و نان قبلا تعزیرات آرد و نان به صورت مستقل عمل می کرد که اکنون این تعزیرات منتفی شده و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها بازرسی می کنند. بدین گونه که نظارت بر چگونگی خرید و فروش گندم تبدیل آن به آرد و تحویل به کارخانه توسط شرکت بازرگانی دولتی است و بررسی آن از نانوایی‌ها به بعد نیز به عهده سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها است.

وی درباره فروش موبایل‌های بدون سریال نیز اظهار کرد: با توجه به این که توان تولید داخل پاسخگوی نیاز گوشی های همراه نیست واردات صورت می گیرد که عمدتا غیر قانونی و قاچاق است که طرح شبنم نیز برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق اجرا شد اما به دلیل این که به بدترین شکل ممکن این طرح اجرا شد و مفر واردات کالاهای قاچاق قرار گرفت متوقف شد و اکنون موضوع واردات قاچاق موبایل از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک و اتاق اصناف در حال پیگیری و برنامه ریزی است و واردات موبایل در فرآیند قانونی قرار گیرد.

رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان درباره افزایش 12 درصدی قیمت مواد شوینده اظهار کرد: پودر دستی و پودر ماشینی جزو اولویت‌های ستاد تنظیم بازار هستند و سایر شوینده‌ها در این ستاد گنجانده نمی‌شوند که افزایش 12 درصدی داشتند و اکنون در بازار قیمت این محصولات بیش از 12 درصد افزایش یافته باشد در صورت اعلام برخورد خواهد شد و تولیدکنندگان مجاز به افزایش 12 درصد هستند نه بیشتر.

تقوی در پاسخ به تغییر موضع خود نسبت به طرح شبنم اظهار کرد: طرح شبنم طرح خوبی بود اما به دلیل این که به درستی اجرا نشد متوقف شد و موضوع برخورد با قاچاق کالا با متوقف شدن این طرح رها نشده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار