کد خبر: ۵۲۵۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۳
وزیر اقتصاد در نشست با ارکان بازار سرمایه:
امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بازار سرمایه، منابع کشور را به سمت مولد اقتصادی می برد، گفت: توقع جدی من این است که بازار سرمایه نقش اصلی را در تامین مالی پروژه ها و توسعه کشور به عهده داشته باشد .

به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران به نقل از سنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست صمیمی با مدیران ارکان بازار سرمایه، با بیان اینکه نگاه دولت به بازار سهام ، ناگزیر مثبت است، تصریح کرد: همه در دولت به وحدت نظر رسیده اند که روند بازار سرمایه مثبت و شفاف است و معاملات جاری در آن هم به لحاظ فقهی هیچ گونه مشکلی ندارد.

مسعود کرباسیان گفت: در شرایطی هستیم که نقش بازارسرمایه بسیار پراهمیت است و هر زمانی که در کشور بحث از اقتصاد و سرمایه گذاری می شود، تمام توجهات به سمت بازار پول و بانک ها است.

وی تاکید کرد : باید به این نکته توجه کرد که بانک ها بیش از این کشش و توان کمک به تولید کشور را ندارند. از طرفی یکی از اصلی ترین اقداماتی که باید در بانک ها آغاز شود، موضوع حذف بنگاه داری است که در رابطه با این موضوع اولین تکلیف دولت به وزارت اقتصاد نیز حذف بنگاه داری در بانک ها بوده است.

کرباسیان در این رابطه بر ضرورت خروج هر چه سریع تر بانک ها از بنگاه داری و بازگشت به مسوولیت های اصلی خود تاکید کرد و گفت: ابلاغیه رئیس جمهور به وزیر امور اقتصادی و دارایی این است که بانک ها را از حالت بنگاه داری خارج کنیم و لازمه این فرآیند منطقی این است که بازار سرمایه ای کارآمد وجود داشته باشد تا مردم به آن روی آورند .

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه گفت: برای اینکه بتوانیم بنگاه داری را به حداقل برسانیم باید تمرکزمان را بر بازار سرمایه معطوف کنیم. لذا در این زمینه توقع داریم بازار سهام کمک های لازم را داشته باشد تا این فرایند به نحو احسنت انجام شود

وی تاکید کرد: طبق بند ب ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید، بانک ها باید تا خرداد ۹۷ دست از بنگاه داری بردارند .

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بازار سرمایه، منابع کشور را به سمت مولد اقتصادی می برد، افزود: توقع جدی من این است که بازار سرمایه نقش اصلی را در تامین مالی پروژه ها و توسعه کشور به عهده داشته باشد .

تقویت بورس کالا و گمرک

کرباسیان با اشاره به اینکه ما یکی از قدیمی ترین سیستم های حسابداری در دنیا را داشتیم گفت: باید اقداماتی مانند اجرای حاکمیت شرکتی در شرکتهای بورس، ایجاد امکان مشارکت مردم با کاهش سود سپرده و جایگزینی بازار سهام، کمک به شفافیت بازار سرمایه، پوشش ریسک نوسانات کالا، تسهیل مالی در بازار اولیه، ارتقای شفافیت اطلاعات، تقویت مولفه های نظارتی، افزایش موسسات اعتبار سنجی، ارزیابی ریسک نوسانات ارز و تنوع سازی ابزارها در حوزه بازار سرمایه صورت گیرد.

وزیر اقتصاد همچنین بر الکترونیکی شدن زیرساختهای فناوری بورس، اتصال بورس ایران به بورسهای دیگر دنیا، تقویت بورس کالا و ارتباط با گمرک و اعطای تسهیلات مالی و بانکی برای استفاده کنندگان از بورس کالا تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به موضوع حاکمیت شرکتی اظهار داشت: یکی از اولویت های اصلی رئیس جمهور ، بحث حاکمیت شرکتی است و توقع من این است که بازار سرمایه این موضوع را با جدیت تا رسیدن به نتیجه دنبال کند .

کرباسیان تصریح کرد: اصلی ترین محل اجرای حاکمیت شرکتی، شرکت های بورسی هستند.

وی در ادامه سخنان خود، از موافقت وزارت اقتصاد با عرضه نفت در بورس انرژی خبر داد و گفت: البته وزیر نفت هم موافقت خود با این موضوع را اعلام کرده و چارچوب ها نیز تعیین شده است و تنها برخی ابهامات در شیوه های اجرایی آن باقی مانده که پس از نهایی شدن آن ، این اتفاق رخ خواهد داد.

در پایان وزیر امور اقتصادی و دارایی به تک نرخی شدن ارز اشاره کرد و گفت: دولت به دنبال تکانه های اقتصادی ناشی از قیمت ارز نیست بلکه مسئولیت ما ثبات اقتصادی و تقویت پول ملی است.
نام:
ایمیل:
* نظر: