دکتر سید تقی نوربخش، با اشاره به راهبردهای اقتصادی آتی سازمان تامین اجتماعی، اظهار کرد: یکی از راهبردهای دکتر روحانی در قبال صندوقهای بازنشستگی خروج از بنگاهداری است. به تبع آن تامین اجتماعی نیز که مبتنی بر اصول بنگاه داری صندوقهای بیمهای در دنیاست تلاش کرده است تا حدامکان خروج از بنگاه داری و ورود به بازار سرمایه را دنبال کرده و به ایجاد ارزش افزوده برای سرمایه گذاری بیمه شدگان که ناشی از پرداخت حق بیمههای آنهاست، اهتمام کنیم.
وی افزود: این یک راهبرد علمی، منطقی و منطبق بر سیستم اکثر صندوقهای دنیاست که مشابه ما با روش تعریف شده DB اداره میشوند. از جمله آثار و مزیتهای این روش آن است که منابع بیمه شدگان شفاف و محاسبه پذیر میشود و صندوقها که ظرفیت حیات خلوت شدن دارند، از بنگاهداری خارج میشوند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه این سیاست از ابتدای دولت یازدهم مدنظر بوده است، عنوان کرد: در همین راستا حدود ۱۴۰ شرکت و بنگاه اقتصادی که در راهبردهای سرمایه گذاری صندوق قرار نداشته و یا زیان ده بودهاند و نیاز به اصلاح ساختار داشتهاند توسط گروه کارشناسی تعیین و مشخص شده و بخشی از آنها در حال واگذاری به بخش خصوصی و تبدیل به منابعی در بازار سرمایه هستند.
دکتر نوربخش افزود: ما با همین دیدگاه حرکت میکنیم و جلساتی هفتگی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیران عامل صندوقها و شرکتهای سرمایه گذاری و افرادی از سایر بخشهای اقتصادی به منظور عملیاتی شدن این راهبرد تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه قبلا تامین اجتماعی دو هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی و هلدینگ دارویی خود را وارد بازار بورس کرده بود، گفت: سه هلدینگ دیگر ما نیز تا آذرماه وارد بورس میشوند.