به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از فارس، مهرزاد نامداری با بیان اینکه بورس کالای ایران به طور مستمر در تلاش است که عناصر مکانیسم کشف نرخ منطقی و شفاف را به بهترین نحو پیاده کند، گفت : یکی از این موارد بحث آزادسازی قیمت ها است. این موضوع مستلزم این است، تاجایی که امکان دارد و قانون اجازه می دهد محدودیت های دامنه نوسان قیمتی برداشته شود و اجازه داده شود که عرضه و تقاضا بازار تعیین کننده قیمت باشد.
وی افزود: طبیعی است که محدودیت دامنه قیمتی موجب شکاف بین قیمت بورس و قیمت بازار می شود و این موضوع دلالیهای ناکارآمد را دامن میزند. بنابراین دولت و دستگاههای مسئول و متولی از طریق بسترهای بورس کالا وارد عمل شدهاند و بحث آزادسازی قیمت محصولات را متناسب با شرایط کشور و نوع محصول آغاز کردهاند.
معاونت عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت: هم اکنون کالاهایی چون کربنات سدیم سبک و سنگین، جوش شیرین، منومر وینیل استات، دی اتیل هگزانول، سود کاستیک، اسید سولفوریک، اسید کلردریک، فولاد، مس، آلومینیوم، طلا، کنسانتره، سولفور مولیبدن و کک بدون در نظر گرفتن محدوده نوسان قیمت مجاز مورد معامله قرار میگیرند که محدوده نوسان قیمت پایه این محصولات براساس قیمت بورسهای منطقهای و جهانی، هزینههای مترتبه و ارز متقاضی تعیین میشود.
نامداری در ادامه با اشاره به اینکه عرضه برخی از این محصولات کمتر از تقاضا است، اظهار داشت: حذف محدوده نوسان یک ضرورت بود که صورت گرفته است؛ متولیان و مسئولان هم اکنون باید برنامهریزی کنند که میزان کمبود از طریق واردات تامین شوند.
معاونت عملیات و نظارت بورس کالای ایران تاکید کرد: البته بعضی از گروههای کالایی به خاطر شکل خاصشان، شرایط خاص نگهداری و تاریخ انقضا، نیاز به هماهنگیهای بیشتری بین واردکنندگان این محصولات و مصرفکنندگان دارد که هم اکنون دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار با کمک شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت بازرگانی پتروشیمی این هماهنگیها در حال انجام است.
وی افزود: هم اکنون جلساتی در خصوص وضعیت تامین محصولات منومر وینیل استات، دی اتیل هگزانول، استایرن منومر و پارازایلین از سوی دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار برای رفع مشکلات موجود با بهره گیری از تشکل های مربوطه و واردکنندگان جهت واردات محصولات مذکور آغاز شده است که امیدواریم این جلسات برای محصولات مورد نیاز دیگر نیز ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/