کد خبر: ۶۸۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
رئیس‌جمهور:
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید تهدیدات و معضلات دوران تحریم را به فرصت تبدیل کنیم، به پیام ها و درخواست های آمریکا از طرق مختلف برای مذاکره خبر داد و تاکید کرد: دولت هیچ چیزی پشت پرده ندارد، تصمیمات مهم سیاست خارجی در شورای عالی امنیت ملی مطرح و با رهبر معظم انقلاب هماهنگ می شود.
محور بودجه 98 کاهش فشار به مردم است
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید تهدیدات و معضلات دوران تحریم را به فرصت تبدیل کنیم، به پیام ها و درخواست های آمریکا از طرق مختلف برای مذاکره خبر داد و تاکید کرد: دولت هیچ چیزی پشت پرده ندارد، تصمیمات مهم سیاست خارجی در شورای عالی امنیت ملی مطرح و با رهبر معظم انقلاب هماهنگ می شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان سمنان با تقدیر از حضور پرشور و اجتماع شکوهمند مردم این استان در استقبال از دولتمردان، گفت: حضور پرشور مردم، نمایش پشتیبانی آنها از نظام است و اینطور نیست که مردم بخاطر یک شخص یا دولت اجتماع کنند.
رئیس جمهور حضور مردم و اجتماع آنان را به معنای واقعی کلمه دشمن‌شکن دانست و گفت: همانطور که پیش از این اشاره کرده ام ، هنگامی که دیپلمات‌های ما در مذاکرات بودند، حضور پرشور مردم اصفهان در استقبال از کاروان تدبیر و امید باعث شد تا وزیر خارجه آمریکا به یکی از مسئولان مذاکره کننده ما بگوید که ما این حضور پرشور را دیدیم و در حقیقت این حضور مردم، بسیار تأثیرگذار است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه بسیار مهم است دنیا بداند، که ما همه در کنار هم قرار داریم، افزود: طبیعی است در یک خانواده اختلاف نظر و اختلاف سلیقه وجود داشته باشد، اما همه عضو یک خانواده‌اند و اگر ببینند دشمنی به خانه و کیان‌شان نظر دارد، در کنار هم خواهند بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز همه باید دست به دست هم داده و در کنار یکدیگر باشیم، گفت: تردید ندارم که ملت ایران از مشکلات عبور خواهد کرد.
دکتر روحانی با بیان اینکه می‌دانیم زندگی برای مردم سخت است و آنها با مشکلات روبرو هستند، اما راهی جز ایستادگی نداریم، خاطر نشان کرد: اگر در دوران دفاع مقدس در برابر دشمنی که بسیار ظالم بود، مقاومت نمی‌کردیم، امروز معلوم نبود که چه بلایی سر کشور می‌آمد.
رئیس جمهور با تجلیل از مقاومت بی‌نظیر مردم بزرگ و مقاوم استانهای جنوب و غرب از جمله در شهرهای دزفول، خرمشهر ، آبادان ، قصر شیرین ، دهلران و موسیان در برابر هجوم دشمنان، گفت: سال‌های بسیار دشواری برای کشور بود، اما مردم در برابر دشمن ایستادند و در نهایت دشمن را بیرون کردند.
دکتر روحانی افزود: اگر در آن دوران همه با هم نبودیم و سپاه، ‌ارتش، بسیج و رزمندگان نبودند، کار دشواری را پیش رو داشتیم. در آن دوران همه ملت ایران در اقصی نقاط کشور با وحدت در کنار هم قرار داشتند و هنگامی که خرمشهر اشغال شد، همه ملت ناراحت بوده و اشک ریختند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در هنگام سقوط خرمشهر در پایگاه هوایی اصفهان با برخی از خلبانان جلسه‌ای داشتیم و هنگامی که این خبر منتشر شد، دیدم که اشک در چشمان خلبانان حلقه زد.
دکتر روحانی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس، همه ملت برای دفاع از وطن، ید واحده شده و در کنار هم بودند و خدا هم ملت را یاری کرد و به پیروزی رساند.
رئیس جمهور با بیان اینکه روحیه مردم در آن دوران بسیار خوب بود و با ایستادگی خود صحنه بزرگی را در تاریخ ثبت کردند، تأکید کرد: هشت سال دفاع مقدس در تاریخ ملت ایران به عنوان برگ زرینی باقی ماند که هیچگاه از بین نمی‌رود.
وی با بیان اینکه امروز هم با همدلی و اتحاد از مشکلات و تحریم‌هایی که دشمنان ملت ایران، بویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ما بوجود آورده‌اند، عبور خواهیم کرد، گفت: دشمنان ملت ایران، به واسطه آنکه در منطقه، افغانستان، عراق، سوریه و لبنان نتوانستند به اهداف خود برسند و در یمن هم به حول و قوه الهی نمی‌توانند اهداف خود را دنبال کنند، دچار سرشکستگی بزرگ شده و از قدرت ملت ایران عصبانی هستند.برای ابرقدرتی مانند آمریکایی ها با این همه تجهیزات، پول، امکانات و لابی جهانی بسیار سخت است که حریف یک عالم فرهیخته مجاهد یعنی رهبر معظم انقلاب نمی‌شوند و نمی‌توانند این موضوع را تحمل کنند.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه آنها ناچارند در برابر ملت یکپارچه ایران سر فرود آورند، اظهار داشت: ملت کار بزرگی را به انجام رسانده و دولت هم به واسطه آنکه جزیی از مردم است به آن افتخار می‌کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت اگر قدرت و مشروعیتی دارد ناشی از رأی مردم است، که پای صندوق آمدند، اظهار داشت: آراء مردم صندلی مسئولیت را برای مسئولان کشور ساخته است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در تاریخ ایران، هیچگاه نبوده که مردم همه کاره باشند و پای صندوق آراء بروند، گفت: در گذشته ایران، وکیل هر منطقه از قبل مشخص بود و هیچ‌کس با رأی مردم قدرت را در اختیار نداشت، اما امروز حاکمیت توسط مردم اداره می‌شود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: دشمنان از مردم‌سالاری ایران هراس دارند و این برایشان بسیار سخت است.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه در شرایط تحریم باید تهدیدات و معضلات را به فرصت تبدیل کنیم، افزود: البته این کار آسانی نیست و از پیچیده‌ترین اقدامات استراتژیک جهانی بشمار می‌رود اما معتقدم ملت ایران قادر است تهدیدات را به فرصت تبدیل کند.
رئیس جمهور اظهار داشت: البته می‌توانیم راه دیگری را انتخاب کرده و به آمریکا پاسخ مثبت دهیم، اما در آن شرایط دیگر عزت، ‌استقلال، مردم‌سالاری و ایرانی با عظمت وجود نخواهد داشت.
دکتر روحانی ادامه داد: آمریکایی‌ها بسیار علاقمندند که این شرایط بوجود آید و هر روز از طرق مختلف پیام مذاکره می‌دهند و این در حالی است که انتخاب با مردم است و ملت ما در طول سال‌های نهضت اسلامی همواره برای استقلال خود تلاش کرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز باید در سایه تلاش این لحظات تاریخی را به فرصت تاریخی ملت ایران مبدل کنیم، ادامه داد: امروز حتماً فرصت‌ها برای صادرات کشور بهتر و بیشتر است و صادرکنندگان می‌توانند ساده‌تر و پرسودتر کالای خود را صادر کنند، اما باید شرایط را در نظر گرفته و ارز را به درستی وارد کنند.
دکتر روحانی افزود: تولید کشور هم سختی‌هایی دارد و در این شرایط می‌تواند با بهره‌گیری از فرصت‌ها افزایش و توسعه پیدا کند.
رئیس جمهور با اشاره به افزایش چندی پیش قیمت برخی اقلام از جمله گوجه فرنگی و کمبود آن، گفت: با بررسی‌هایی که انجام دادم، مشخص شد که در یک بازه زمانی به میزان 60 میلیون دلار صادرات گوجه فرنگی صورت گرفته و همین باعث کمبود این محصول و افزایش قیمت آن شده بود.
دکتر روحانی ادامه داد: اگر در محصولات و کالاهای اساسی حواسمان نباشد، بسیاری از این محصولات قاچاق می‌شود چرا که تفاوت قیمت خدمات و کالاهای اساسی در ایران و همسایگان بسیار زیاد است به گونه‌ای که در نرخ آب، برق و انرژی، آموزش در سطوح مختلف و بهداشت و درمان، ایران جزو ارزان‌ترین کشورها بشمار می‌رود.
رئیس جمهور با بیان اینکه عده‌ای تنها مشکلات را بیان می‌کنند، افزود: درست است که در کشور با مشکلاتی روبرو هستیم، اما باید برای رفع مشکلات دست به دست هم بدهیم.
دکتر روحانی اظهار داشت: امروز در ایران به واسطه فداکاری رزمندگان و نیروهای مسلح، امنیتی مثال‌زدنی برقرار است و حتماً ایران از اروپا و دیگر کشورهای خاورمیانه امن‌تر است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز مردم بویژه افرادی که حقوق ثابت دریافت می‌کنند، در زندگی با سختی‌ها و مشکلاتی مواجه هستند و دولت باید برای رفع این مشکلات برنامه‌ریزی کند، گفت: بر همین اساس بودجه سال آینده در دولت مورد بررسی قرار گرفته و به طور جد به دنبال حل مشکلات مردم هستیم، البته بررسی و تقدیم بودجه در 15 آذر امسال با توجه به شرایط، کار دشواری بود، اما بخاطر احترامی که برای نظر مجلس و نمایندگان قائلیم تلاش کردیم و بودجه آماده تقدیم به مجلس شده است و دولت آمادگی دارد که فردا بودجه را به مجلس تقدیم کند، اما بخاطر تعطیلی مجلس و حضور نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه خود ، تقدیم بودجه عملاً به 25 آذر موکول می‌شود که امیدواریم این بودجه با همکاری نمایندگان به تصویب برسد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی دولت در تنظیم بودجه کاهش فشار از طبقات محروم جامعه است، گفت: تلاش ما این است که در سال آینده اجازه ندهیم قیمت کالاهای اساسی افزایش یابد.
رئیس جمهور اظهار داشت: دولت به تنهایی و بدون حمایت مردم، قادر نیست برنامه‌ها و اقدامات را در کشور به انجام برساند.
وی گفت: دولت تنها شخص رئیس جمهور و وزرا نیستند، بلکه همه کارکنان دولت هم به نوعی اعضای دولت به شمار می‌روند و همه باید برای حل مشکلات کشور تلاش کنند و از همه مدیران، کارکنان، کارگران و کسانی که به نحوی از دولت حقوق می‌گیرند، تقاضا دارم خدمات خود را برای مردم بیشتر کرده تا بتوانیم لبخند را به مردم هدیه کنیم.
دکتر روحانی با انتقاد از بروکراسی موجود در سازمان‌ها و اداره‌های دولتی، گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم هیچ طرح و پروژه‌ای صرفا برای سفر استانی تولید نشده است و اولویت ما تکمیل طرح‌ها و پروژه‌هایی بوده که قبلاً برای استان‌ها به تصویب رسیده است.
رئیس جمهور ادامه داد: البته برای برخی از طرح‌هایی که در پروسه اداری قرار گرفته در این سفرها وقت ویژه می‌گذاریم تا مشکلات اجرایی آنها حل و فصل شود و در حقیقت خاصیت سفر استانی هم همین است که رئیس جمهور با مسئولان تلاش می‌کنند که در آن فرصت خاص برای استان بیشتر توجه خود را معطوف کرده و گره از مشکلات باز کنند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه نسبت به مصوبات سفر گذشته دولت به استان سمنان عقب‌افتادگی داریم و بر همین اساس به سازمان برنامه و بودجه، گلایه کرده‌ام، گفت: اعتباراتی که در این سفر تخصیص یافت باعث می شود عقب‌ماندگی استان در روند اجرای پروژه‌ها، جبران شود.
رئیس جمهور تأکید کرد: در طول 5 سال گذشته هیچ مدیری را به وزیر و مسئولی تحمیل نکردم و به هیچ‌کس نگفتم که فردی را در پستی خاص قرار دهد. اگر کسی برای مسئولیتی معرفی شده و بررسی کنم و ببینم که نمی‌تواند در انجام آن مسئولیت موفق شود مانع می‌شوم.
دکتر روحانی با بیان اینکه باید برای اعتماد مردم به دولت احترام قائل شویم، گفت: بسیاری از پروژه‌ها وجود دارد که می‌خواهند قول آن را به مردم بدهیم، اما هنگامی که می‌بینم بسیاری از پروژه‌ها عملیاتی نیست، به مردم وعده نمی‌دهم چرا که معتقدم نباید به اعتماد مردم خیانت شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران، ملتی بسیار خوب و شریف و وفادار به نظام، نوع‌دوست و متحد دارد، گفت: خوشبختانه در این استان همه برادر و در کنار هم قرار داشته و از همه کسانی که به استان سمنان خدمت می‌کنند تقدیر می‌کنم.
دکتر روحانی عالمی بزرگ همچون آیت‌الله شاهچراغی را از افتخارات استان سمنان برشمرد و گفت: استان سمنان در دامان خود چهره‌های درخشانی را پرورانده که با علم و دانش و تقوا بوده‌اند و ما باید نسبت به آنان شکرگزار باشیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه استان سمنان از توانمندی‌های خوبی برخوردار است و وظیفه همگان است که در مسیر فعال کردن این ظرفیت‌ها تلاش کنند، گفت: در بسیاری از پروژه‌ها مانند پروژه قطار سریع‌السیر جاده حرم تا حرم باید سرعت عمل بیشتری انجام شود.
دکتر روحانی با بیان اینکه کریدور شمال به جنوب مسیری حائز اهمیت بشمار می‌رود، گفت: استان سمنان می‌تواند استان‌های یزد، کرمان و جنوب کشور را در مسیری کوتاه به شمال برساند و این استان از لحاظ مسیر ارتباطی بسیار مهم است.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت دو خطه شدن و برقی شدن راه آهن اینچه برون به گرمسار و برقی شدن قطار تهران- مشهد، آن را اقداماتی استراتژیک برای همه مردم ایران دانست و گفت: موضوع آب از مهمترین مسایل استان سمنان به شمار می‌رود و این در حالی است که این موضوع یک مسأله ملی قلمداد شده و به همه استان‌های کشور ارتباط پیدا می‌کند.
دکتر روحانی با بیان اینکه همواره نسبت به تأمین آب آشامیدنی مردم تأکید کرده‌ایم، گفت: آب آشامیدن حق مردم است و باید از آب‌هایی که در شمال و جنوب کشور وجود دارد استفاده کرده و آن را به دست مردم برسانیم.
رئیس جمهور با اشاره به امضاء تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک در جلسه توسعه و برگزیدگان استان سمنان با ارزشی بیش از 10 هزار میلیارد تومان، گفت: اجرای این پروژه‌ها نقش بسزایی در توسعه بیش از پیش استان خواهند داشت.
دکتر روحانی اظهار داشت: باید اختیارات از مرکز به استان‌ها منتقل شده و از سوی وزرا به مدیران کل و یا استانداران واگذار شود تا سرعت انجام پروژه‌ها بیشتر گردد.
رئیس جمهور به افزایش حقوق کارکنان در بودجه 98 اشاره کرد و گفت: بر این اساس دولت تصمیم گرفته تا در سال آینده حقوق کارکنان را 20 درصد افزایش دهد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه اعطای سبدهای حمایتی برای کمک به مردم در مسیر عبور از مشکلات است، گفت: این به معنی آن نیست که در سیاست خارجی تلاشی نمی‌کنیم و با دنیا قهر کرده‌ایم.
رئیس جمهور افزود: حتی اگر آمریکا هم در برابر حق سر فرود بیاورد و تسلیم حق بشود با او هم مذاکره می‌کنیم. همانطور که پیش از این در برجام و پس از آن صحبت کردیم و امروز هم اگر شرایط آن مناسب شود، ممکن است صحبت کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه تمامی تصمیمات با هماهنگی کل نظام صورت می‌گیرد، گفت: کسی فکر نکند که دولت از پشت پرده کاری انجام می‌دهد؛ دولت هیچ چیزی پشت پرده ندارد و همه تصمیمات مهم سیاست خارجی در شورای عالی امنیت ملی به بحث گذاشته شده و تمام موارد مهم با رهبری معظم انقلاب هماهنگ می‌شود.
رئیس جمهور تأکید کرد: اگر دشمنان و خصم ما در برابر حق سر فرود بیاورند، مشکلی نداریم و می‌توانیم مسایل‌مان را حل و فصل کنیم. اما معتقدیم باید به موقع حرف بزنیم و بی‌موقع حرف زدن و بی موقع مذاکره کردن برای کشور خطرناک است.
دکتر روحانی افزود: مذاکره بی‌مورد مانند چیدن میوه نارس است که هنگام خوردن ذائقه را تلخ می‌کند و هم به خود و هم به درخت میوه ظلم رسانده‌ایم. پس باید به موقع مناسب برسد.در موقع مناسب اهل صحبت بحث و مذاکره با دنیا هستیم، اما به شرطی که دنیا و اروپا تسلیم مسیر حق باشند.
دکتر روحانی تأکید کرد: به صراحت گفتیم که اگر اروپایی‌ها هم بخواهند در رابطه با توان دفاعی کشور حرفی بزنند، برای ما قابل قبول نیست چرا که توان دفاعی ما برای دفاع از کشور است و با هیچ کس در این رابطه صحبت نمی‌کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه به دلایلی در زمینه پیشرفت‌های دفاعی کشور کمتر صحبت می‌کنم، گفت: بسیاری تصور می‌کنند که دولت در زمینه فعالیت‌های دفاعی کار کمی انجام داده، اما در طول 5 سال گذشته حداقل، به اندازه 12 سال گذشته در زمینه تولید سلاح و تقویت بنیه دفاعی استراتژیک کشور، تلاش شده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه استان سمنان معادن غنی با استعدادها و ظرفیت‌های خوب دارد که باید از آنها بهره‌برداری بیشتر و بهتری صورت گیرد، اظهار داشت: باید در راستای تسهیل سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه به استان سمنان تلاش کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه جاذبه‌های گردشگری یکی از توانمندی‌های استان سمنان به شمار می‌رود، گفت: باید زمینه‌ها و امکانات لازم برای توسعه گردشگری در این استان فراهم شود.
دکتر روحانی بین‌المللی شدن فرودگاه شاهرود را گامی مهم در راستای توسعه صادرات محصولات کشاورزی این استان و ارتباط با دنیا برشمرد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر زیربنای مسأله انتقال آب به استان سمنان بررسی و حل و فصل شده و هیچ مانعی برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد.
رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد تا با تلاش دولت مسئولان و مردم در کنار یکدیگر بتوانیم روز به روز در مسیر توسعه و پیشرفت استان سمنان و ایران عزیز تلاش کرده و گام برداریم .
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری پایان سفر کاروان تدبیر و امید به استان سمنان با قدردانی از استقبال و مهربانی مردم بسیار خوب و شریف این استان، میهمان نوازی مردم شاهرود و دیگر شهرستان ها از کاروان تدبیر و امید، گفت: از وحدت در این استان بسیار خوشحالم و آقای شاهچراغی نماینده ولی فقیه در استان، سرپرست استانداری، علما و نخبگان، در کنار هم برای آبادانی این استان و ایران تلاش می کنند و همواره در کشور مرهون کمک مردم هستیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه مردم در روزهای سخت همیشه پشت نظام بودند، دست دولت را گرفتند و امروزهم چنین است، تاکید کرد: درشرایطی هستیم که بحمدالله بودجه سال آینده را تنظیم کردیم وآمادگی داریم که هر زمانی که مجلس شورای اسلامی آماده باشد، تقدیم کنیم و امیدواریم این بودجه مایه خیر و برکت برای مردم باشد.
دکتر روحانی با اشاره به حضور در دانشگاه علوم پزشکی سمنان به مناسبت 16 آذر و احترام به دانشجو و روز دانشجو، تاکید کرد: دانشگاه های ما، آزاد ترین دانشگاه های دنیا از لحاظ بیان اظهار نظر و نقد است و در کمتر کشوری می توان سراغ داشت که دانشجویان و تشکل های مختلف راحت و آزاد نظرات، انتقادات و بیانات شان را مطرح کنند.
رئیس جمهور افزود: همواره علاقمند هستیم که در خدمت دانشگاهیان باشیم و تقریبا در این دولت همه مراسم های 16 آذر با شور و نشاط فراوان در سراسر کشور برگزار شده است و سخنرانان و دانشجویان مختلف صحبت کردند.
دکتر روحانی با اشاره به گزارش سال گذشته وزارت کشور مبنی بر برگزاری 1200 جلسه و نشست در 16 آذر، تاکید کرد: این مایه افتخار ما است و امسال هم این چنین است و من خوشحالم که همیشه در آغاز سال تحصیلی در مهرماه و در آذرماه در خدمت دانشگاهیان بودیم.
رئیس جمهور به برگزاری بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز در استان سمنان اشاره کرد و  گفت:  از جلسه و نکات مطرح شده همه عزیزانی که در راستای ترویج این فریضه مهم دینی و اسلامی، فعالیت دارند و همچنین از جناب آقای قرائتی؛ دوست قدیمی که در این راستا توفیقات خوبی دارند، استفاده کردیم  و مردم ما از آغاز همیشه با دین و اهل بیت (ع)این چنین بودند.
دکتر روحانی خاطر نشان ساخت:  فضایی در کشور وجود دارد که مردم از این فرهنگ بلند اسلام و از نیایش نماز که برای ما چهره اسلام است، قدردانی می کنند و نکته ای که امروز در سخنرانی تأکیدکردم این بود که جوهره و باطن اسلام پرستش است و صورت این دین همان نماز است.
رئیس جمهور تصریح کرد: نماز همان پرچم به اهتزاز در آمده دین است و هر کجا نماز است ما آنجا احساس عطر، معنویت و ایمان می کنیم.
 دکتر روحانی با قدردانی از استقبال بسیار گرم و صمیمانه مردم سرخه، اظهار داشت: سفر به سرخه زنده کردن خاطرات دوران کودکی است و با همه کسانی که در دوران کودکی هم سن و سال بودیم  و معلمینی  که در دبستان تلاش کردند، دیدار کردم.
  رئیس جمهور با بیان اینکه بسیار خوشحالم که طرحها و پروژه های زیادی در این سفر افتتاح، برنامه ریزی و اقدامات اجرایی آن آغاز شد، گفت:مهمترین مسأله این استان آب است  و همه ما در سراسر کشور باید به این نکته توجه کنیم  که باید مردم بتوانند، ابتدا از آب سالم پایدار آشامیدنی و سپس از ضرورت های صنعت و کشاورزی استفاده کنند.
دکترروحانی با تاکید بر اینکه  همه باید به یکدیگر در سراسر کشور کمک کنیم، دولت باید تسهیلات لازم را آماده کند و همچنین سرمایه گذاری های بسیار کلان انجام گیرد، افزود: الان برای طرح تامین آب یزد از دریای عمان و خلیج فارس اقدامات  و سرمایه گذاری بزرگی انجام  شده است.
رئیس جمهور ادامه داد: برای کرمان و حتی اصفهان به دنبال این هستیم که آب برای این استان ها از جنوب تامین شود و اگر سرمایه گذارخصوصی در این زمینه وارد شود، این سرمایه برگشت دارد و دولت در زمینه آب شرب تضمین های لازم را انجام می دهد که برای آب شرب مردم خریدار خواهد بود و صنعت نیز به فعالیت های خود ادامه خواهد داد.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه پروژه تامین آب برای بسیاری از استانهای کشور که در کم آبی و مضیقه هستند، لازم و ضروری است، ادامه داد: با هماهنگی های خوبی که با محیط زیست به عمل آمد، طرحی را مصوب کردیم که از نظر دولت برای سرمایه گذاری کاملاً آماده است و مسائل محیط زیستی حل شده است تا چگونه آب به مردم برسد  و آلودگی ایجاد نکند که این مهمترین مسأله استان بود.
رئیس جمهور  با اشاره به اقدامات دولت برای اجرای تقاضای شاهرود مبنی بر حق  یک مرز هوایی و فرودگاه بین المللی در استان بویژه برای صادرات کالاها ، گفت: جلسات لازم در تهران در این زمینه برگزار شد و تأکید می کنم این طرح کارشناسی شده ، در کمیسیون های دولت بررسی شده است و قبل از سفر هیات دولت به این استان در جلسات بحث و تصویب شد.
دکتر روحانی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی کاملاً آماده است تا مقدمات اجرای این پروژه مهم را انجام دهد و این کار هم برای استان و مخصوصاً برای شهرستان شاهرود ضروری و الزامی بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه   خوشحالم بین بخش های مختلف، 10 هزار میلیارد تفاهم شد و اسناد تفاهم در این زمینه ها به امضا رسید، گفت: برای اجرای این طرح ها که بخش های مختلف خصوصی، دولتی و بانک ها سرمایه گذاری می کنند، کمک می کنیم تا کاملاً اجرایی شود  که در اینصورت می تواند استان سمنان را متحول کند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه امیدوارم  این سفر مایه خیر و برکت برای مردم عزیز استان سمنان و کشور باشد، ادامه داد: سمنان، چهارراه کشور است و از غرب به شرق و از شمال به جنوب و بسیاراهمیت دارد و مردم این استان همیشه میهمان نواز زائرین تربت پاک امام هشتم(ع) هستند.
 رئیس جمهور گفت: تقریباً این مسیر حدود 500 کیلومتر از حرم تا حرم است و مردم افتخار می کنند به آنهایی که به زیارت قبر امام هشتم(ع) می روند، خدمت کنند و همچنین جاذبه های گردشگری باعث شود تا مردم مقداری در اینجا توقف، استراحت و از آثار بسیار خوب و دیدنی این استان بازدید کنند.
رئیس جمهور در ادامه این نشست خبری به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.
تأمین منابع آب استان و اجرای طرح بزرگراه حرم تا حرم سوال یکی از خبرنگاران از رئیس جمهور بود که وی در پاسخ گفت: طرح بزرگراه حرم به حرم بسیار مهم است و آزادراهی است که برای مردم بسیار اهمیت دارد، قسمت اول این بزرگراه از قم به گرمسار، انجام شده و درآمدهای لازم برای سرمایه‌گذاران را نیز ایجاد کرده است. بخش دوم این طرح از گرمسار به سمنان مشکلاتی همچون تملک اراضی دارد که وزارت راه را مسئول پیگیری آن کرده‌ایم. این طرح ملی است و با توجه به عبور زائران امام هشتم(ع) از این مسیر،تلاش خود را برای اتمام آن مضاعف کرده‌ایم.
رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی در خصوص جاده پیوند دهنده شمال به جنوب استان و روند اجرای آن ، گفت: مسیر اتصال شمال به جنوب کشور از طریق استان سمنان نزدیک‌ترین مسیر است و یکی از طرح‌ها برای این پروژه، جاده معلمان است که می‌تواند شمال کشور را به مرکز متصل کند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: متأسفانه با توجه به اینکه سفر استانی دولت یازدهم به سمنان کمی دیر انجام شد در اجرای پروژه‌ها عقب‌ماندگی داریم که البته قرار شد با تأمین اعتبارات لازم این عقب‌ماندگی جبران شود. بخشی از آن هم مربوط به همین جاده است.
رئیس جمهور افزود: سازمان برنامه و بودجه امروز اعلام کرد که 240 میلیارد تومان برای تکمیل و اجرای پروژه‌های عقب‌مانده استان اختصاص داده است.
خبرنگار دیگری در این نشست خبری بار دیگر به موضوع انتقال آب خزر به سمنان اشاره و از رئیس جمهور زمان آغاز و اتمام این پروژه را جویا شد، رئیس جمهور در پاسخ گفت: دولت برای این طرح برنامه دارد و براساس اعلام وزیر نیرو مطالعات طرح انجام شده است. مشکل موجود برای اجرای این طرح مشکل محیط زیست در مسیر لوله و بحث آلودگی آن بود که البته نگرانی به حقی بود.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: هفته گذشته سازمان محیط زیست بررسی‌های خود در این رابطه را انجام و نظر نهایی را اعلام کرد. خوشبختانه دغدغه محیط زیستی و بحث آلودگی برطرف شده و از نظر دولت مانعی برای این پروژه وجود ندارد، سرمایه گذار آن هم اعلام آمادگی کرده و ان‌شاء الله با سرعت عمل، اجرای این طرح را پیگیری خواهیم کرد.
خبرنگار دیگری از رئیس جمهور در خصوص موضوع تورم سوال کرد و با اشاره به اعلام خبر افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال آینده، گفت: ‌برنامه دولت برای کنترل گرانی چیست؟‌
دکتر روحانی گفت: یکی از مشکلات و مسایل مهم امروز تورم است، در دولت یازدهم توفیق داشتیم که تورم را مهار کنیم که البته معنی این مهار، به معنای کند کردن رشد افزایش قیمت بود امروز بنا به دلایلی با رشد افزایش قیمت مواجه هستیم که البته تلاش می‌کنیم دوباره این رشد را متوقف کنیم. البته با کمک همه در افزایش تولید و تأمین کالاهای اساسی این هدف را محقق می کنیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بخش بزرگی از تورم امسال به حرکت پرشتاب نرخ ارز مربوط می‌شود که روی قیمت کالاها تأثیر گذاشت مقداری هم جو روانی تأثیر داشت که دشمنان در ایجاد آن نقش داشتند.
دکتر روحانی افزود: مشکلاتی همچون افزایش نقدینگی و افزایش نرخ ارز بر روی تورم بسیار تأثیرگذار بوده است و معتقدم اصلاح مشکل نقدینگی نیازمند اصلاح نظام بانکی است.
رئیس جمهور افزود: تلاش دولت فقط اضافه کردن 20 درصد به حقوق کارکنان نیست، توان ما همین‌قدر است و منابع ما بیش از این اجازه نمی‌دهد و برای افزایش بیش از این نیازمند تحولاتی هستیم که مردم باید برای آن تحولات آمادگی داشته باشند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: تصمیم فعلی این است که نرخ بنزین و گازوئیل افزایش نیابد، همانطور که طی این سال‌های گذشته افزایش نیافته است. اما یک طرح این است که می‌توان مقداری قیمت بنزین و گازوئیل را افزایش داد و درآمد ناشی از این افزایش را به اقشار کم‌درآمد برگرداند که البته این طرح هم آثاری به همراه خواهد داشت.
رئیس جمهور در همین رابطه به موضوع قاچاق سوخت از کشور اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات ما قاچاق بسیار زیاد بنزین و گازوئیل است که رقمی حدود روزانه 10 میلیون لیتر است و دلیل اصلی آن نیز ارزان‌بودن قیمت بنزین و گازوئیل در ایران و گرانی آن در کشورهای دیگر است که البته مسئولان مرتبط با قدرت و شدت با قاچاق مبارزه می‌کنند.
دکتر روحانی با بیان اینکه قاچاق به صورت دو طرفه در واردات و صادرات انجام می‌شود، گفت: باید جلوی این قاچاق گرفته شود تا مردم احساس امنیت و آرامش کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: تلاش ما این است که برای سال آینده کالاهای اساسی بر مبنای ارز 4200 تومانی تأمین شود و در بودجه سال آینده 14 میلیارد دلار برای این منظور اختصاص یافته است.
دکتر روحانی همچنین به ارایه بسته‌های حمایتی به اقشار مختلف جامعه اشاره کرد و گفت: یک نوبت از این بسته‌های حمایتی پرداخت شده یک نوبت هم در ماه‌های آینده پرداخت خواهد شد و تلاش می‌کنیم سال آینده هم ادامه داشته باشد. ان‌شاء الله بخش خصوصی و دولتی همه دست به دست هم دهند تا مشکلات حل شود.
در ادامه این نشست خبری، خبرنگاری به موضوع فعالیت احزاب و توسعه سیاسی در کشور اشاره کرد و پرسید برای ارتقاء سطح عمومی اعتماد مردم به دولت چه تدابیری اندیشیده‌اید؟ رئیس جمهور در پاسخ گفت: نکته اصلی همین است که معتقد باشیم کشور از آن مردم است و مردم باید برای اداره کشور تصمیم بگیرند. اصل ششم قانون اساسی تأکید دارد که حاکمیت ملی به عنوان دستاورد بزرگ انقلاب است و مردم باید در تشکیل و فعالیت احزاب آزاد باشند.
دکتر روحانی با بیان اینکه در گذشته شاهد بودیم که خانه احزاب تعطیل شده بود ، فعالیت احزاب با مشکل مواجه بود و روزنامه‌ها در نوبت‌های طولانی برای دریافت مجوز بودند اما امروز دیگر اینگونه نیست. مشکلات برای چاپ کتاب مثل گذشته نیست. سازمان‌های مردم‌ نهاد با مشکلات عدیده مواجه نیستند و حضور خانم‌ها در فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی افزایش خوبی داشته که البته حق آنها بوده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این زمینه به دو نکته باید توجه داشته باشیم، گفت: نکته اول اینکه رقابت‌های ما باید سالم باشد و احزاب آزادند که در انتخابات به بهترین شکل فعالیت کرده و محک بخورند. وحدت و هماهنگی باید بیشتر شود و رقابت‌‌ها اخلاقی باشد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: نکته دوم این است که دولت به تنهایی نمی‌تواند حلال مشکلات باشد. همه دستگاه‌ها، نهادها، بخش خصوصی و دولتی، مردم، اصناف و همه و همه باید دست به دست هم دهند تا مشکلات را حل کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید در کنار هم باشد، گفت: همه بخش‌ها باید برای دستیابی به این توسعه همه جانبه فعال شوند.
وی تأکید کرد: همین 16 آذر که جامعه دانشگاهی آزادانه نقدهای خود را مطرح می‌کنند، نشان از آزادی سیاسی دارد. دولت تلاش می‌کند، زمینه را برای رشد فعالیت و آزادی احزاب و آزادی بیان بیشتر فراهم کند.
خبرنگاری در این نشست خبری به موضوع افزایش نقدینگی در کشور اشاره کرد و گفت دولت چه برنامه‌ای برای هدایت نقدینگی به سمت تولید و حل مشکل کمبود نقدینگی بخش صنعت دارد؟ دکتر روحانی با بیان اینکه مشکل نقدینگی موضوع درستی است که به آن اشاره شده، گفت: در بخش تولید نیاز به گردش نقدینگی و تأمین سرمایه تولید داریم و با مشکل هدایت نقدینگی مواجه هستیم.
رئیس جمهور ادامه داد: روزانه یک هزار میلیارد تومان در کشور نقدینگی داریم که 2 منبع دارد یکی برداشت از بانک مرکزی و دیگر بانک‌ها و منبع دوم برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی است.
دکتر روحانی یادآور شد: در مورد اول که موضوع برداشت از بانک‌ها می‌باشد دولت منضبط عمل کرده و این برداشت محدود بوده و در چارچوب قانون و بودجه عمل کردیم اما در مورد دوم برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی بسیار بالا بوده که نشان از ناسالم بودن سیستم بانکی است و مشکل بزرگ در این زمینه نیز مربوط به بانک‌های غیردولتی، خصوصی و خصولتی است.
رئیس جمهور ادامه داد: سال گذشته برای مهار رشد نقدینگی چارچوبی در دولت تدوین و از سوی معاون اول برای اجرا ابلاغ شد که در این مهار بی‌تأثیر نبود.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه راه‌حل مشکل نقدینگی اصلاح بانک‌هاست، گفت: باید بانک‌ها را اصلاح کنیم، سرمایه در گردش نیز باید توسط بانک‌ها تأمین شود.
رئیس جمهور تأکید کرد: بانک‌ها باید سرمایه‌های منجمد خود را از انجماد خارج کنند، از بنگاه‌داری دست بردارند و اموال غیرمنقول خود را بفروشند  و سرمایه خود را به بخش تولید هدایت کنند.
دکتر روحانی در همین رابطه به موضوع تخلف یک مؤسسه مالی اشاره کرد و گفت: یک مؤسسه متخلف در کشور که اموال مردم را تاراج کرده بود دولت را مجبور کرد بیش از 30 هزار میلیارد تومان به سپرده گذاران پرداخت کند و تخلف یک مؤسسه مالی برای کل کشور و مردم مشکل ایجاد کرد.
رئیس جمهور تأکید کرد: جزو برنامه‌های مورد تأکید ما فروش اموال دولتی و بانک‌ها و هدایت نقدینگی به بخش تولید و بازار سرمایه است.
دکتر روحانی در پایان این نشست خبری از مردم شهرستان‌های استان که موفق به حضور در جمع آنان نشد، عذرخواهی کرد و از رسانه‌ها بخاطر نقش بسیار مهمی که برای ایجاد وحدت و هماهنگی و همچنین ایجاد انگیزه لازم برای فعالیت اقتصادی ایفا می‌کنند، قدردانی کرد.
رئیس جمهور همچنین از نیروهای انتظامی و امنیتی برای تأمین امنیت این سفر و تأمین امنیت و آرامش کل کشور قدردانی کرد.


برچسب ها: روحانی ، سمنان ، نشست خبری
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار