وی تصریح کرد: قدرت ایران از عوامل متعدد طبیعی، انسانی، اعتقادی، دفاعی، سیاسی و نظامی نشأت میگیرد که برجستهترین آن فرهنگ استقلالطلبی، عزتمداری، اعتماد به نفس و مقاومت مردم دلاور ایران است که همانا گفتمان اصیل انقثلاب اسلامی یادگار امام راحل و تأکید رهبری است،قدرتی که تمام ابزارها و حربهها علیه این ملت دلاور را ناکارآمد ساخته است.
ظریف گفت: به روان پاک شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی درورد بفرستیم که مهمترین نماد و عنصر این قدرت هستند و از روح پاکشان مدد بجوییم و از آنها با احترام یاد کنیم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: آقایان و خانمها و نمایندگان محترم در شرایط انتقالی کنونی جهانی که منابع قدرت و نفوذ چند بعدی شدهاند برخورداری از این منبع قدرت مبنای توان حضور و نقش آفرینی موثر و جدی در صحنه منطقهای و جهانی را به جمهوری اسلامی ایران بخشیده است و عجیب نیست که بدخواهان ایران اسلامی با هراس از این توانمندی برای اعمال قدرت و نفوذ ایران مانع تراشی کنند و آخرین ترفندی که برای این منظور به کار گرفتند و برای مدت نسبتاً طولانی به آن پرداختند، تهدیدانگاری و تهدیدنمایی برنامه صلح آمیز هستهای ایران بود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اهداف دشمنان ایران با هدف عمده برای تهدیدانگاری برنامههای هستهای، گفت: اولین هدف ترسیم چهره ناامن و خطرناک از ایران است که صلح و امنیت بینالمللی را به خطر میاندازد و هدف دوم آنان نیز تضعیف توان اقتصادی، دفاعی و صنعتی کشور و تحمیل فشار بر مردم خوب ایران از طریق تحریمهای ظالمانه و نامشروع شورای امنیت، دوجانبه و چندجانبه بود.
وی گفت: اما مردم دلاور ایران با مشارکت گسترده و آگاهانه در انتخابات ریاست جمهوری و با پشتیبانی هوشمندانه از رویکرد تدبیر و اعتدال زمینه ورد قدرتمند جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات هستهای را فراهم کردند.
ظریف ادامه داد: این مذاکرات از یک سو چهرهای تعاملگرا، باثبات و قدرتمند از ایران نشان داد و از سوی دیگر از گسترش تحریمها جلوگیری کرد و در ساختمان تحریم خلل ایجاد کرد و با این ابتکار سیاسی آنها که در کوره ایران هراسی میدمیدند و با هدف مهار ایران، افراطگرایی و فرقهگرایی را تقویت میکردند اکنون در دام چاله کوررنگی استراتژیک خود گرفتار شدند و ایران امروز به اقرار دوست و دشمن نه مشکل منطقهای بلکه عامل ثبات و امنیت در منطقه است.
وی ادامه داد: سیاستهای بصیرتآمیز جمهوری اسلامی ایران تحت هدایت رهبری سبب شد حتی دولتمردان آمریکایی به نقش مهم ایران در تحولات منطقه اذعان کنند و از این منظر سیاست خارجی توانسته است در طی توافق ژنو با فضاسازیهای خصمانه و بهانهجوییهای هر روزه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مقابله کند و سهم کوچکی در ارتقای امنیت و اقتدار کشور ایفا نماید و این جزئی از وظایف قانونی و ذاتی دستگاه دیپلماسی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با اشاره به تأکیدات رهبری بر اهمیت هوشمندی دیپلماسی فعال ایران، تصریح کرد: من کمترین با پشتوانه سه دهه تحقیق، تدریس و مطالعه در امور دیپلماسی میگویم که جناحی شدن سیاست خارجی نقطه بیبازگشت شکست است و هزینه کردن از منافع ملی برای اهداف جناحی و سیاسی گناهی نابخشودنی است و به همین دلیل بحث هستهای بر مبنای فتوای درخشان مقام معظم رهبری طراحی شده و به عنوان یک امر ملی و فراجناحی پیگیری میشود و ما از منافع همه مردم دفاع می کنیم و اهداف عالی کشور را مدنظر قرار میدهیم و یقین داریم که همه برادران و خواهران در خانه ملت نیز همینگونه و همین هدف را دنبال میکنند.
محمد جواد ظریف در بخش دوم سخنرانی خود در پاسخ به سئوال کریمی قدوسی به جای پاسخ به برخی نکات مطروحه از سوی این نماینده گفت: جملهای را از مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر در جمع مجمع عالی بسیج خدمت شما تقدیم کنم. حضرت آقا این گونه فرمودند و اجازه دهیم قبل از اینکه جمله ایشان را بخوانم تاکید کنم بنده و تیم مذاکره کننده همه وامدار لطف و عنایت مقام معظم رهبری و از همه مهمتر دعای ایشان برای تیم هستیم و خود را لایق این بزرگواری و لطف و عنایت ایشان نمیدانیم.
وی ادامه داد: ایشان فرمودند هیات مذاکره کننده ما حقا و انصافا پرتلاش و جدی هستند و ایستادگی میکنند و با منطق حرف میزنند، زیر بار حرف زور نمیروند، دارند کار میکنند و همه این را توجه داشته باشند، حالا همه جزییات و آنچه را در این گفتوگوها میگذرد غالبا مردم مطلع نیستند و با جدیت و با منطق با دلسوزی دارند کار میکنند و منطقی عمل میکنند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: بنده و همکاران در وزارت خارجه همواره به دنبال فرصت سازی به منظور تقویت اقتدار ملی بودهایم. سال گذشته که در اینجا حاضر شدم سخنم را با این نکته شروع کردم که ایران اسلامی قدرتمند است. قدرت ایران را باور کنید. من هیچگاه نگفتهام این دولت یا دولت قبلی یا دولت قبلتر از آن برای ایران اسلامی قدرت آورده است.
وی افزود: قدرت ما نتیجه منابع مختلف قدرت، لطف و ایمان به خدا، مقاومت مردم و تلاش همه جانبه تمامی ارکان نظام در طول ۳۵ سال است. این را در روز نخست درخواست رای اعتماد گفتم و هیچگاه ادعا نکردم که اقدامات ما برای کشور قدرت و اقتدار آفریده است.
ظریف گفت: ما توانستهایم موانعی را که بدخواهان برای اعمال این قدرت و اقتدار ایجاد کردهاند به لطف خدا با عنایت خدا و اتکار به رای مردم و حمایت مقام معظم رهبری از راه برداشته و تیرشان را به سنگ بزنیم و این اهداف را با توجه به منویات رهبری دنبال کردهایم.
ظریف تصریح کرد: نگاه به درون و اتکا به توان مردم، اقتصاد مقاومتی مبتنی بر تولید و کارآفرینی، توانایی دفاعی، حضور موثر، سازنده و نقش آفرین در صحنه منطقهای و جهانی و از همه مهمتر انسجام ملی، شالوده اقتدار کشور را تشکیل میدهد. حفظ عزت این مرز و بوم و مردم و دفاع از منافع مردم و کشور مستلزم مقابله همه جانبه و هوشمندانه در ابعاد سیاسی، اقتصادی و بینالمللی با تحریمهایی است که با هدف به زانو درآوردن این ملت طراحی شده است.
وی تصریح کرد: همگان میدانند که هدف تحریمهای ظالمانه، تضعیف و فرسایش توان اقتصادی و ملی و تحمیل هزینههای ناروا بر مردم و اقشار آسیب پذیر ماست. به لطف خدا و با درایت مسئولان عالی نظام و در رأس همه مقام معظم رهبری با پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی، آسیب پذیریهای کشور دربرابر فشارها و نوسانات بینالمللی کاسته شده و وزارت خارجه به سهم خود حمایت از اقتصاد مقاومتی را در مهمترین اولویت برنامه کاری تمام سفارتخانهها و دستگاهها قرار داده است و در این زمینه سهم خود را ایفا کرده و انشاءالله در آینده ایفا میکند.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: همزمان در کنار همه این اقدامات به عنوان دستگاه دیپلماسی که وظیفه پیگیری سیاست خارجی را برعهده دارد با مذاکرات هوشمندانه هستهای از اجرای طرحهای تصویب شده محافل صهیونیستی و تندروهای آمریکایی که با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران تولید و تصویب شده بود، جلوگیری شد و بخشی از داراییهای به ناحق حصر و ضبط شده این مردم مظلوم به کشور بازگردانده شد.
وی تاکید کرد: به لطف خدا فشارهای روانی ناشی از روند صعودی تحریمها برداشته شد و مردم ما امروز در آرامش در فضای اقتصادی و روانی در جامعه زندگی میکنند.
وزیر امور خارجه گفت: فضای منفی بینالمللی که با استفاده از تحریمها رو به گسترش بود امروز به میزان قابل توجهی فروپاشیده و ساختمان تحریمها متزلزل شده و کشورهای عمده، اقتصادهای بزرگ جهان و بنگاههای کلان اقتصادی بینالمللی امروز پشت در خانه این ملت بزرگ صف بستهاند تا با این ملت تعامل کنند. امروز ایران بستر آماده رشد و توسعه علمی و فناوری در عرصه کار، سرمایهگذاری و تولید است.
ظریف اظهار داشت: امروز هیچ عاقلی از جنگ با ایران سخن نمیگوید، هیچ عاقلی دیگر از همه ابزارها روی میز صحبت نمی کند بلکه بحث ما و بحث دنیا درباره زمان و نحوه رفع تحریمها است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: البته بنده و هر حقوقدان بی طرف دیگری میدانیم که تحریم ها غیرقانونی هستند و به ناحق وضع شده و باید همگی برداشته شوند. تاکید ما در مذاکرات نیز پافشاری بر همین نکته است.
وی تاکید کرد: امروز طرف های مذاکره ما و سایر بازیگران جهانی به این نکته رسیده اند که برای رسیدن به توافق با ملت بزرگ ایران باید همه تحریم های ظالمانه رفع شود؛ چراکه تحریم میوه ای جز نفرت و کینه به بار نمی آورد و هیچ خللی در عزم راسخ مردم برای پیگیری حقوق و دستاوردهای فناوری شان ایجاد نمی کند.
وی تصریح کرد: من در اینجا به نمایندگان محترم و ملت بزرگ ایران عرض می کنم که امروز مذاکرات به هیچ وجه راجع به غنی سازی نیست و کسی درباره غنی سازی صحبت نمی کند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: این مطلب هم در توافق ژنو آمده و هم در تمام مذاکرات ما بر خلاف همه تحلیل ها که بعد از توافق ژنو انجام شد و بنده و همکارانم در برابر آن به خاطر منافع ملی سکوت کرده، می کنیم و خواهیم کرد، امروز کسی خارج از ایران درباره غنی سازی صحبت نمی کند و اصل غنی سازی موضوع صحبت نیست.
ظریف تاکید کرد: تنها صحبت امروز درباره میزان غنی سازی است؛ چراکه حرکت غنی سازی امروز به سمت غنیسازی صنعتی به عنوان یک واقعیت مسلم برای همه روشن شده است و کسی در این باره تردیدی ندارد و همه این پیروزی ها به مدد مقاومت مردم و تلاش دانشمندان هسته ای و خون پاک شهدای هسته ای است که برای شادی روح همه آنها درود می فرستیم.
وزیر امور خارجه افزود: برادران و خواهران عزیز، امروز کسی از تعلیق غنی سازی صحبت نمی کند، امروز کسی از تعطیلی اراک و یا فردو صحبت نمی کند، کارشناسان توانمند ما در مذاکرات کارشناسی با همتایان خود در گروه ۱+۵ مشغول مباحث ریز فنی در مورد جزئیات هستند و این مربوط به جزئیات ادامه کار تاسیسات هسته ای است و به حول و قوه الهی و به مدد همدلی مردم در بحث های سیاسی و فنی از کارشناسان کارکشته پیشرفتهترین کشورهای جهان کم نمیآورند.
وی گفت: البته در این شرایط نباید تعجب کرد و حتی نگران بود که طرف های مذاکره ما ادعاهایی برای اغنای افکار عمومی خود و مهمتر از آن ساکت کردن گروه های فشار داخلی و خارجی مطرح کنند. به طور مثال عنوان کنند که با تفاهم هسته ای امنیت رژیم صهیونیستی افزایش یافته است.
ظریف ادامه داد: امروز رهبران غربی هم به عنوان ترجیع بند سخنانشان از برنامه صلح آمیز هسته ای ما به عنوان برنامه سلاح هسته ای صحبت نمی کنند و نتانیاهو در مورد این ادعا در دنیا منزوی شده است. امروز حتی رهبران آمریکا و غرب در صحبت راجع به ایران در مورد مخالفت ایران با سلاح های کشتار جمعی مبنی بر فتوای درخشان مقام معظم رهبری تاکید می کنند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: ادعای تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای یک دروغ بزرگ و هراس افکن در حمایت از رژیم صهیونیستی بوده است. القای بمب هسته ای ایران پوشش رژیم صهیونیستی برای تداوم اشغال، تجاوز و کشتار است و با بی اعتبار شدن این پیش فرض ایران ستیزانه رژیم صهیونیستی، اسرائیل خود را در برابر فلسطینیان، مسلمانان و مردم جهان بی دفاع میبیند.
وی افزود: بی جهت نیست که نتانیاهو با عصبانیت و درماندگی جامعه جهانی را به دلیل تثبیت برنامه هسته ای ایران سرزنش و نکوهش میکند. زمانی نتانیاهو با نقاشی های مضحک خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد دنیا را در برابر تهدید ایران بسیج می کرد و در هر سفر به آمریکا یک قطعنامه با تحریم های فزاینده تر نسبت به مردم مظلوم و دلاور ایران از کنگره آمریکا می گرفت، اما دو سال است که از این بازی خبری نیست.
ظریف ادامه داد: امروز تهدیدها و سیاستهای نتانیاهو بیرمق و مجالسش از شنونده تهی شده است. این نتیجه سیاستهای خردمندانه و هماهنگ جمهوری اسلامی ایران بوده است که رژیم صهیونیستی را مجبور کرده به جای مخفی شدن پشت پرده ایران هراسی و خطرانگاری ایران، پاسخگوی رفتار ضد انسانی خود در برابر مردم مظلوم فلسطین باشد.
وی اضافه کرد: این امر باعث شده نتانیاهو هر روز با یک کشور اروپایی که دولت فلسطین را به رسمیت می شناسد، دعوا کند و نگران عضویت فلسطین در دیوان بین المللی کیفری و ارجاع جنایات ضد بشری اش به دیوان باشد.
وزیر امور خارجه گفت: در چنین شرایطی مقاومت علیه اسرائیل، محکمتر میشود و پایههای سیاستهای ظالمانه و ضد انسانی رژیم صهیونیستی سست تر می گردد و در یک کلام افتخار می کنم که امروز رژیم صهیونیستی در اهداف شوم خود علیه ایران، اسلام و منطقه شکست خورده است و ما نقش کوچکی در این پیروزی داشته ایم.
وی افزود: در مقابل امروز همه دنیا، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک بازیگر قدرتمند و منطقی که نه می توان نقش آن را نادیده گرفت و نه ضروری است که نقش آن فراموش شود، در نظر می گیرد.
وزیر امورخارجه دولت یازدهم ادامه داد: امروز هیچ کس ایران و دوستانش را عامل و حامی کشتارهای فرقه ای نمی داند، بلکه ایران قدرتمند و نیروهای معتدل، برادران اهل سنت و تشیع در منطقه را به عنوان مقاوم ترین سد در برابر آتش فتنه عوامل قدرت های خارجی و منطقه ای می دانند.
ظریف گفت: طرف های ما در مذاکرات امروز به خوبی درک کرده اند که جمهوری اسلامی ایران پایبند مذاکره و بیزار از ذلت است ما اهل استدلال هستیم و حرف ناحساب نمی پذیریم.
وزیر امور خارجه در پایان سخنان خود به فرمایشات مقام معظم رهبری در جلسه با بسیجیان اشاره و بیان کرد: اگر حرف منطقی وسط بیاید، حرفی نداریم. ما حرف های منطقی را قبول می کنیم، بحث های عادلانه و عاقلانه را قبول می کنیم، اما آنجایی که پای زورگویی و زیاده خواهی میان باشد، نه جمهوری اسلامی از صدر تا ذیل بلکه مردم و مسئولین کشور قبول نخواهند کرد.
بر اساس این گزارش در پایان سخنان ظریف از نمایندگان رای گیری به عمل آمد که وکلای ملت با 125 رای موافق، 86 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از اظهارات ظریف قانع شدهاند.
انتهای پیام/