جنسیس را در ایران با کوپه محبوب و قدرتمندش می شناسیم که غرش های پیشرانه آن همچنان طرفداران بی شماری دارد. خودرویی با آپشن متنوع و قیمت مناسب(در زمان عرضه) در کشوری که خودروهای اسپرت کارخانه ای زیادی را تا پیش از این در بازار خود ندیده بود به سرعت تبدیل به یک هیولای خیابانی محبوب شد. در ادامه نیز سدان درشت اندام آن وارد بازار شد که آنهم در مقایسه ابعاد، امکانات، کیفیت، زیبایی و البته قیمت تبدیل به رقیب سرسختی برای محصولات آلمانی در ایران شد.
هیوندای جنسیس کوپه
هیوندای جنسیس سدان
از اینجا بود که نام جنسیس به عنوان یک گزینه برتر و چیزی فراتر از دیگر اعضا خانواده کره ای مانند آزرا، النترا و سوناتا مورد توجه قرار گرفت. در بازار جهانی نیز وضعیت تقریبا به همین شکل بود؛ جنسیس آنقدر در جذب مخاطب موفق عمل کرد که اداره کنندگان هیوندای در سال 2015 آنرا تبدیل به خط تولید محصولات لوکس خود کردند. به عبارت دیگر جنسیس موتورز برای هیوندای همان مسیری را پیش گرفته که اینفینیتی برای نیسان و لکسس برای تویوتا طی کرده اند.
با ایجاد تغییرات مذکور و تغییر راهبردهای این برند، شاهد ارائه محصولات جدیدی بودیم که از جمله می توان به سدان های خانواده "G" اشاره کرد. با این توضیحات؛ برای امروز سراغ یک جنسیس جی70 می رویم تا مقداری دقیق تر آنرا مورد بررسی قرار دهیم. آنچه در ادامه می آید جمع بندی مختصر از ویژگی های برتر و انتقاداتی است که طی نظرسنجی ها و بررسی های کارشناسانه برای این خودرو به ثبت رسیده است.
جی70 را باید یک سدان لوکس و جمع و جور یا به اصطلاح این روزهای بازار؛ کامپکت بدانیم که توانایی رقابت با سری3 از ب ام و، کلاسC از مرسدس و کیو50 از اینفینیتی را دارد.
کیو50
همانطور که اشاره کردیم هیوندای تلاش می کند تا برترین های خود را با جنسیس روانه بازار کند بنابراین این خودرو باید برنامه ای برای جذب مخاطب داشته باشد! جی70 در مقایسه با برداران بزرگ تر خود یعنی جی80 و جی90 گزینه ای اسپرت تر محسوب می شود که تا حدودی می تواند نسل جوان را نیز درگیر خود کند.
جی80
جی90
در این مطلب ما به بررسی یک جی70 با موتور پایه یعنی نمونه 2 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ می پردازیم که خروجی آن برابر با 252 اسب بخار و گشتاور مجموعه نیز 260 پوندفوت است. برای این خودرو گزینه بسیار هیجان انگیزتری نیز قابل سفارش است که شامل نمونه 6 سیلندر 3.3 لیتری مجهز به توربوشارژ دوقلو با 365 اسب بخار خروجی و گشتاور 376 پوند فوت می شود. این موتور برای لحظاتی خاطره جنسیس کوپه با موتور Lambda 348 اسب بخاری را زنده می کند. البته برای جی70 موتور 2.2 لیتری 4 سیلندر آر-لاین سی آر دی آی با خروجی 200 اسب بخار نیز قابل سفارش است که طبیعتا این گزینه طرفداران کمتری دارد یا حداقل برای ما جذاب نیست.
برخلاف نمونه 3.3 لیتری که با فقط جعبه دنده اتوماتیک ارائه می شود؛ جی70 دارای موتور 2 لیتری و تریم اسپرت با جعبه دنده 6 سرعته دستی ارائه می شود. این برای رانندگان حرفه ای و آنهایی که می خواهند موتور را به نهایت تنفس وادار کنند خبر خوبی است اما در طرف مقابل نیز منتقدان زیادی دارد. به هرترتیب هیوندای با پرداخت 3000 دلار اضافه امکان نصب جعبه دنده اتوماتیک را برای مشتریان ممکن ساخته است. جی70 مجهز به جعبه دنده دستی با سیستم انتقال قدرت به چرخ های عقب عرضه می شود و در نوع اتوماتیک با سامانه تمام چرخ محرک ارائه می شود.
به هر ترتیب امکان انتخاب نوع جعبه دنده در زمان خرید یک امتیاز مثبت به شمار می رود که جی70 از آن برخوردار است.
قدرت هندلینگ جی70 به ژن های مشترک آن با هیوندای جنسیس باز می گردد. این خودرو در بخش تعلیق به خوبی تیونینگ شده؛ تعلیق قابل تنظیم و فرمان پذیری دقیقی نیز دارد اگر از میزان جزیی خطاهای آن بگذریم. به عبارت دیگر باید گفت آنچه که برای برچسب 35 هزار دلاری تحویل می گیرد عملکرد بسیار مناسبی دارد. اگر اهل ایجاد تغییرات در خودرو هستید این محصول بستر بسیار مناسبی برای مبدل شدن به یک هیولای خیابانی را دارد که بخش تعلیق نیز جزیی از آن محسوب می شود.
رنگ قرمز و لوگوی برمبو در سیستم ترمز هر خودرویی که باشد حسی از اطمینان و کیفیت را با خود همراه دارد. در جی70 نیز این قرمز جادویی از میان رینگ ها کاملا به چشم می آید. برند برمبو با دیسک های 13.8 اینچی برای چرخ های جلو و 13.4 اینچ برای چرخ های عقب استفاده شده است. این یک امضای ویژه برای چرخ های 19 اینچی استاندارد جی70 است که با لاستیک های میشلن مجموعه ای قابل اعتماد را به نمایش گذاشته است.
قابلت انتخاب نوع جعبه دنده را یک امتیاز دانستیم اما در مورد عملکرد این بخش باید انتقادهایی را متوجه جی70 دانست. در تست جاده، جعبه دنده جی70 ضعف های خود را کاملا به نمایش می گذارد برای آنکه راحت کمتر شما را درگیر توضیحات فنی کنیم کافی است بگوییم هنگام تعویض دنده با این سدان احساس می کنید که جعبه دنده یک النترا را به آن پیوند زده اند که عملا با توجه به تفاوت های دو خودرو یک عضو نامناسب به نظر می آید.
جی70 یک سدان لوکس اسپرت در کلاس کامپکت است که در زمینه طراحی اتاق مهمترین ایراد وارده بر آن فضای کوچک برای پای سرنشینان عقب خواهد بود.
روی کاغذ اعداد پیشرانه جی70 بسیار جذاب به نظر می رسند؛ 252 اسب بخار و توربو با گشتاور 260 پوندفوت برای یک سدان استاندارد حقیقتا مناسب است اما در عمل، باید به قدرت کم این خودرو در دنده های سنگین اشاره کرد که برای گروهی از رانندگان می تواند عذاب آور باشد. علاوه بر این هنگامی که خودرو را به واکنش های سریع وادار می کنید نوعی عدم هماهنگی در موتور و جعبه دنده احساس می شود که امتیازهای مثبت این خودرو را کاهش می دهد.
در زمینه طراحی می توان همه چیز را به سلیقه مشتری واگذار کرد. اما به هر ترتیب اگر بخواهیم مقداری درباره جی70 در بخش طراحی بگوئیم؛ این خودرویی است که در همان لحظه اول چشمان مخاطب را شکار می کند. گریل بزرگ، چراغ های خشن و ورودی های هوای جذاب روی بامپر حس یک خودروی سریع را منتقل می کند.
در این قسمت خودرو ما را به یاد طراحی جگوار اکس اف می اندازد که البته آن هم خودرویی خاص و بدون نقص در زمینه طراحی محسوب می شود.
جگوار اکس اف
در نمای جانبی نیز همه چیز عالی و قدرتمند انتخاب شده و در این میان عناصر کرومی نیز فضای زیباتری را ایجاد کرده اند بویژه لوور بومبرنگی روی فندر(گلگیر).
در قسمت عقب خودرو نیز آنچه را که مشاهده می کنیم در هماهنگی کامل با سایر بخش های خودرو قرار دارد. دیفیوزر و خروجی دوقلوی اگزوز جز اثرگذارترین مناظر این بخش هستند.
مواد به کار رفته در کابین جی70 کیفیت بالایی دارند و از نوع متریال نرم انتخاب شده که هنگام لمس آن حس خوبی به سرنشین منتقل می شود. کلیدهای کنترلی روی فرمان طراحی جذابی دارند و فقط به چند گزینه فشاری محدود نشده اند. در مرکز کنسل یک نمایشگر لمسی 8 اینچی برای سیستم سرگرمی و نمایش اطلاعات قرار داد که کمی پایین تر از آن سه دکمه دایره ای بزرگ(برای تنظیم سیستم تهویه و گرم کن و سردکن صندلی ها) و 8 دکمه در ردیف افقی قابل مشاهده است. نمایشگر کنسول جی70 از اندروید اتو و کارپلی پشتیبانی می کند. همچنین در این خودرو از برند صوتی Lexicon با 15 بلندگو استفاده شده است. فناوری های روز مانند سیستم کروز کنترل تطبیقی و سیستم هشدار برخورد در این محصول فعال هستند.